Retriever Fajtamentés

NINA

Kép

nem: szuka
kor: 4 hónapos
szín: arany
fajta: golden retriever (keverék?)
leírás: Gazdától került hozzánk, még orvosi kontroll vizsgálat vár rá. Megismerése folyamatban van. Kizárólag kinti-benti kutyaként vagy lakáskutyának, bentalvással adjuk örökbe. Gazdájának vállalnia kell, hogy oltási sorozatát folytatja és megfelelő korba lépve elvégezteti az ivartalanítását.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazdától
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta: nem
Ismert betegség: lábán fejlődési rendellenesség látható, vizsgálat alatt

Nina fóruma: Kattintson ide!
Nina képtára

Jelenleg itt él: BudapestPRINCE

Kép

nem: kan
kor: kb. 7 hetes
szín: arany
fajta: golden retriever (keverék?)
leírás: Prince a püspökladányi menhelyről került hozzánk, ahova saját gazdája adta le. Csapzott, rebbenékeny kis kölyökként érkezett hozzánk, most már kezd kisimulni és beilleszkedni. Játékos, kedves, tanulja a világ nagy dolgait. Egészségügyi státusza miatt még megfigyelés alatt áll, addig nem aktív gazdikereső. Más kutyákkal, más állatokkal is jól kijön. Kizárólag kinti-benti kutyaként vagy lakáskutyának, bentalvással adjuk örökbe. Gazdájának vállalnia kell, hogy oltási sorozatát folytatja és megfelelő korba lépve elvégezteti az ivartalanítását.

Státusz: van gazdajelöltje

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Püspökladányi menhelyről
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta: nem
Ismert betegség: véraláfutás a lapockájánál

Prince fóruma: Kattintson ide!
Prince képtára

Jelenleg itt él: BudapestSWEETY

Kép

nem: szuka
kor: 4 éves
szín: arany
fajta: golden retriever
leírás: Sweety a püspökladányi menhelyről került hozzánk, ahova saját gazdája adta le. Saját gazdája melletti magányát mindössze az a halomnyi bolha próbálta enyhíteni, akiket a bundájában találtunk megérkezésekor. Sweety nagyon rossz állapotban érkezett, hátán csúnya sérülés tátong, vérvizsgálati eredményei alapján szívférges. Ezek kivizsgálása és kezelése folyamatban van. Sweety kedves és jóindulatú, ám a hirtelen mozdulatoktól, közeledéstől, hangoktól megrebben. Korábbi életéből fakadóan számára még ismeretlen a gazdival közös játék, a pórázon való közlekedés, a szabályok, na és a nyugodt alvás a pihe-puha fekhelyen. Ezek most tanulja, a pórázas séta egyre jobban megy neki, és a menhelyi megpróbáltatásokat és stresszt is van lehetősége kipihenni.
Kivizsgálását már megkezdtük, oltásait pótoljuk. Sweety így az elkövetkező napokat még biztosan kórházban tölti, ám addig is nagyon várja, hogy szerető ideiglenes vagy akár végleges gazdihoz költözhessen. Sweety számára hosszú az út az önfeledt boldogságig, ám reméli, érte is eljön az igazi álomgazdi
Mint ahogyan azt már sokszor írtuk is, a szívférgesség kezelése időigényes folyamat, mely elsősorban a nyugalmat, minimális mozgást és rendszeres, orvos által előírt kezelést követel. Emellett természetesen a kutya ugyanúgy vágyik a szeretetre, a simogatásra vagy az otthon melegére. A szívférges kutya tartása semmilyen veszélyt nem jelent az emberre, így a kezelés alatt álló kutyáinkat is szívesen adjuk segíteni akaró, gondos és szerető gazdikhoz örökbe. Sweety gyógyulása nem csupán a gyógyszereken vagy az anyagiakon múlik; fontos, hogy megfelelő környezetben tudjuk őt átsegíteni a kezelésen. Társaihoz hasonlóan őt is kinti-benti tartással, bentalvással adjuk örökbe. Sweety orvosi költségeihez azonban hatalmas szükségünk van az anyagi támogatásra is. Amennyiben valaki megteheti, hogy őt segíti kisebb vagy nagyobb összegű pénzadománnyal, azért végtelenül hálásak lennénk!

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Püspökladányi menhelyről
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: szívférgesség, bőrférgesség, duzzanat a hátán

Sweety fóruma: Kattintson ide!
Sweety képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárMASA

Kép

nem: szuka
kor: 7 éves
szín: arany
fajta: golden retriever
leírás: Masa a hírhedt csongrádi gyepmesteri telepről került a gondozásunkba. Masa élete valószínűleg igen nehéz lehetett, gyanúnk szerint egy szaporító kutyája volt. Rebbenékeny természete, szomorú tekintete erre enged következtetni.
Szerencsére az elmúlt napokat már ideiglenes befogadójánál tölthette, ahol szemmel láthatóan nagyon jól érzi magát. Összebarátkozott a család kandúr macskájával és goldi társával is, akiknek a társaságában még többet tanulhat az igazi család fogalmáról. Masa napról napra többet nyílik és mosolyog. Árnyékként követi ideiglenes befogadóját, remélve, hogy minden olyan élményt begyűjthet, melyben korábban talán sosem volt része. Szereti a lakás melegét, a pihe-puha ágyikót és mindent megtesz annak érdekében, hogy simogatást és foglalkozást kapjon a gazditól. A kertben is feltalálja magát, hiszen imád szaglászni, új infókat gyűjteni. Masa könnyen tanul, hamar megérti, mit várnak el tőle. Masa egy csiszolatlan gyémánt, akit ugyan nem kímélt a sors, de idővel, szeretettel igazi kis kedvenc válhat belőle. Masát társaihoz hasonlóan kinti-benti tartással bentalvással adjuk örökbe.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: csongrádi gyepmesteri telepről
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: fülgyulladás

Masa fóruma: Kattintson ide!
Masa képtára

Jelenleg itt él: KecskemétFRUZSI

Kép

nem: szuka
kor: 6 éves
szín: arany
fajta: golden retriever
leírás: Fruzsi goldi a hírhedt csongrádi gyepmesteri telepről került a gondozásunkba. Első ránézésre egy kedves és jókedvű goldilányt láttunk meg benne hozzánk érkezésekor, holott állapota nem feltétlenül ezt igazolja. Fruzsi a telepen az általunk megszokott körülmények között élt, melynek ékes bizonyítéka bundája elhanyagolt, bolhákkal teli állapota is. A korábbi életébe pedig már bele sem szeretnénk gondolni, hiszen valószínűleg ő is egy szaporító használati eszköze volt a pénzszerzéshez.
Az első napokban többen is sétára invitálták Fruzsit, ahova szívesen és nagy lelkesedéssel csatlakozott. Kedves és szófogadó leányzó, kissé bizonytalansággal és félénkséggel fűszerezve. Határozott és jószívű gazdival azonban biztosan bármelyik szerető család kedvencévé válhat. Fruzsi kivizsgálását Dunaföldváron az állatkórházban kezdtük meg. Sajnos ő is szív- és bőrférgességgel fertőzött. Mellkas röntgene, általános vérképe, fizikai állapota szerencsére nem igazolt semmilyen más betegséget, elváltozást. Oltásait pótoljuk, ivartalanítása megtörtént. Fruzsit is szeretnénk mielőbb jó kezekbe tudni, így végleges gazdit is keresünk számára, hogy a szívférgesség kezelését már nyugodt, kiegyensúlyozott és szerető környezetbe kezdhesse meg. Mint ahogyan azt már sokszor írtuk is, a szívférgesség kezelése időigényes folyamat, mely elsősorban a nyugalmat, minimális mozgást és rendszeres, orvos által előírt kezelést követel. Emellett természetesen a kutya ugyanúgy vágyik a szeretetre, a simogatásra vagy az otthon melegére. A szívférges kutya tartása semmilyen veszélyt nem jelent az emberre, így a kezelés alatt álló kutyáinkat is szívesen adjuk segíteni akaró, gondos és szerető gazdikhoz örökbe. Sweety gyógyulása nem csupán a gyógyszereken vagy az anyagiakon múlik; fontos, hogy megfelelő környezetben tudjuk őt átsegíteni a kezelésen. Társaihoz hasonlóan őt is kinti-benti tartással, bentalvással adjuk örökbe. Sweety orvosi költségeihez azonban hatalmas szükségünk van az anyagi támogatásra is. Amennyiben valaki megteheti, hogy őt segíti kisebb vagy nagyobb összegű pénzadománnyal, azért végtelenül hálásak lennénk!

Státusz: van gazdajelöltje

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: csongrádi gyepmesteri telepről
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: szívférgesség, bőrférgesség

Fruzsi fóruma: Kattintson ide!
Fruzsi képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárKEVIN

Kép

nem: kan
kor: 2 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Kevin 2 éves labrador retriever kan. Láncról mentettük, gazdája elaltatását tervezgette, mert már felesleges volt... régi állatvédő barátaink kérték az ügyében a segítségünket. :( Kevin anyja állítólag törzskönyvezett. Kevin nem sokat látott eddig a világból, ott a láncon igen aktív volt, hiszen sosem mozgatták le, barátságos, kedves mindenkivel. Amikor elkerült, akkor megfordult vele a világ, megrémült, minden új volt, mindenki tőle akart valamit, egyszerűen bepánikolt attól, hogy mi minden történt... Mostanra kezdi megszokni a változásokat és egyre alkalmazkodóbb az új helyzethez. Kevin ma átesett az ivartalanításon. Szívférgességre tesztelt és negatív. Kullancs-bolhaírtót és féreghajtót kapott. Oltási státuszát rendezzük. Szeretnénk számára ideiglenes befogadót vagy akár rögtön végleges gazdit találni! Kevinhez türelem, némi megértés kell és rövid időn belül reményeink szerint szuper kutya válhat belőle. Egy nagy kerttel, napi sétával egészen biztos, hogy boldogságos perceket okozna számára leendő gazdája, hiszen eddig semennyi foglalkozás nem érte őt a mindennapok során. Persze, mint minden labrador, biztos, hogy nem vetné meg a lakáskutyaságot és a folyamatos gazdi-kontaktust sem. :)
Kevin hatalmas, izmos, impozáns méretű labi kan!

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazdától, láncról
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön:
Macskákkal kijön:
Játékos: igen
Szobatiszta:
Ismert betegség: nincs

Kevin fóruma: Kattintson ide!
Kevin képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárBOLDI

Kép

nem: kan
kor: 5 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Boldit Debrecen mellett találták, és elhelyezése nem tűrt halasztást, ezért sürgősen hozzánk kellett kerülnie, annak ellenére, hogy szegény kutyusnak már csak panzióban tudtunk elhelyezést biztosítani. Boldi aktív, játékos, boldog labifiú, annak ellenére, hogy mennyi rosszon keresztül ment. Eredeti gazdái szélnek eresztették és egyáltalán nem becsülték meg kedvességét, szerethetőségét, ezért utcán kellett kódorognia. Most már biztonságban van, de sürgősen gazdit vagy ideiglenes befogadót keresünk számára, hogy ne kelljen a panzió hideg kennelében laknia, különösen, hogy szőre sincs kimagasló fényben, így nincs ami fűtse őt. Boldi állatorvosi vizsgálatai és ellátása megkezdődött, rövidesen bővebben tudunk róla beszámolni, átesik az ivartalanításon, kap oltásokat, és mindent, amire jelenleg szüksége van. Boldi más kutyákkal kijön és játékos is, ha a másik fél is partner ebben, de az első összeszoktatásnál odafigyelést igényel. Figyelmes, játékos, a jutalomfalatot és a hasát szereti. Igazi labi természet. :)

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazdától
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos: igen
Szobatiszta:
Ismert betegség: szívférgesség, bőrférgesség

Boldi fóruma: Kattintson ide!
Boldi képtára

Jelenleg itt él: BudapestDANA

Kép

nem: szuka
kor: 2 hónapos (született: 2016. szeptember 7.)
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Háznál született, egyetértett a volt tulajdonos, hogy a kölykök érdekében a legjobb, ha gondozásunkba kerül ő és testvére. A korábbi gazdi elmondása szerint a papa fajtatiszta labrador, a mama labrador jellegű kutya. Két oltással, chippel, féreghajtással rendelkeznek, oltási programjukat leendő gazdijuknak kell folytatni és gondoskodni az ivartalanításról is, amelyet szigorúan ellenőrizni fogunk. Mindketten kedvesek, cukik, bájosak, mint minden labikölyök, de fontos, hogy felnevelésük során mind a megfelelő foglalkozást, mind a mindenre kiterjedő odafigyelést megkapják. Családi kutyaként, kinti-benti tartásra, bentalvással adjuk örökbe őket.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazdától
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta: még nem
Ismert betegség: nincs

Dini és Dana fóruma: Kattintson ide!
Dini és Dana képtára

Jelenleg itt él: TörökbálintPANDÚR

Kép

nem: kan
kor: 2 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever (keverék?)
leírás: Pandúr 2 év körüli labrador retriever jellegű kan kutyus. Aktív, játékos, nagyon nagyon embercentrikus, aki a korábbi elmondások alapján kijön más kutyákkal. Nálunk még tesztelés, megismerés alatt áll. Szereti a labdázást, imádja a hasvakargatást, nagyon igényli a szeretetet és odafigyelést. Ivartalanítva, oltva, chipezve, szívférgességre tesztelten keres végleges gazdit. Mivel most panzióban él, ezért ideiglenes befogadót is keresünk számára.

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Miskolci gyepmesteri telepről
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos: igen
Szobatiszta:
Ismert betegség: nincs

Pandúr fóruma: Kattintson ide!
Pandúr képtára

Jelenleg itt él: BudapestLADY

Kép

nem: szuka
kor: 7 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever keverék
leírás:

Státusz: orvosi kezelés alatt

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Csongrádi gyepmesteri telepről
Gyerekbarát: valószínúleg igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: szívférgesség, emlődaganat, Erlichia fertőzés

Lady fóruma: Kattintson ide!
Lady képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárCAMILLA

Kép

nem: szuka
kor: 10-13 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Camilla borzalmas állapotban került hozzánk a hírhedt csongrádi gyepmesteri telepről. Soványan, szomorúan kezdte meg reményteli jövőjét nálunk, melyért nap mint nap próbálunk sokat tenni, hiszen Camilla megérdemli, hogy idős korát megfelelő módon és körülmények között élhesse. Mindenek előtt ideiglenes befogadóhoz költözött, hogy valódi természetét megismerhessük. Élni akarása, kedvessége, bájossága lenyűgöző, hiszen joggal gondolhatnánk, hogy a telepen töltött idő után, idősen már nem bízik a szépben vagy az emberi jóságban. Türelemmel és toleranciával viseltetik a legkisebbek fürkésző mozdulataival szemben, jól viseli a körülötte való sürgés-forgást, melyet ő érdeklődő tekintettel figyel. Imádja, ha vele foglalkoznak, kedveli a simogatást. Korának megfelelően higgadt, nyugodt természetű, őt már nem pörgeti fel a nagy játék, bár a bolondozást ő is széles mosollyal fogadja. Ennél központibb szerepet tölt be életében az alvás, tehát egy meleg és puha fekhely és az evés, azaz a legfinomabb falatok, amiket ő kaphat meg.
Camilla sajnos szív- és bőrférges, amely a vizsgálatok alapján tünetmentes. Ízületei nem tökéletesek, mozgása kötött, ezért fájdalomcsillapítót és zöldkagyló kivonatot is szed. Szeretnénk végleges gazdit találni, mert megérdemli, hogy egy nagyszerű kutyaként egy nagyszerű család részesévé válhasson valahol.

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Csongrádi gyepmesteri telepről
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: nem
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: szívférgesség, bőrférgesség, gerincbántalmak, időskori ízületi bántalmak, soványság

Camilla fóruma: Kattintson ide!
Camilla képtára

Jelenleg itt él: NyergesújfaluJANG

Kép

nem: szuka
kor: 6 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Jang 6 év körüli labrador szuka kutyus, akit másfél éve szaporító gazdája adott le a csongrádi gyepmesteri telepre, onnan került a mi gondozásunkba. Ezután nem sokkal gazdához került, ahol a foglalkozás hiánya miatt kertrendezési munkálatokba kezdett, emiatt visszakaptuk őt erősen túlkondicionált állapotban.
Jang életvidám, mozgékony kutya, aki ha megkapja a szükséges foglalkozást, mozgatást, mintakutyaként viselkedik lakásban is. Nagyon ember centrikus kutyus, szívesen ismerkedik új kicsikkel és nagyokkal egyaránt és gyűjti be a neki járó simogatásokat, de ha sokan vannak körülötte, még megilletődik. Kutyákkal remekül kijön, élvezi is a társaságukat, a velük való játékot most tanulja. Egyéb négylábúakkal is jó viszonyt ápol, legyen szó akár cicáról vagy nyusziról. Pórázon és póráz nélkül is gyönyörűen sétál, jól behívható, labdás leányzó. Az ideális testsúlya elérése érdekében a jövendőbeli gazdinak fontos odafigyelnie a mozgatására, étrendjére és az ízületei védelmére is, hogy tényleg felszabadultan, könnyedén szaladgálhasson.
Lakásba való szabad bejárással, bennalvással keresi társát, aki tényleg meg tudja becsülni Jang csodálatos természetét és biztosítja neki az igényeinek megfelelő foglalkozást is.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Csongrádi gyepmesteri telepről
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: nincs

Jang fóruma: Kattintson ide!
Jang képtára

Jelenleg itt él: BudapestRAFI 2.

Kép

nem: kan
kor: 1 éves (született 2015. augusztus 11.)
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Rafi 14 hónapos labrador retriever kan kutyus. Rafival valószínűleg nem sokat foglalkoztak korábban, nevelést nem kapott. Korának megfelelően aktív. Szereti a játékot, a sok-sok simogatást. Két-, illetve négylábúakkal is barátságot köt, ha megmutatják neki, hogy lehet a morgáson kívül is barátságokat kötni. Szereti a közös sétákat, a nagy túrát, valamint minden olyan mozgást, melyben túláradó energiáit szabadon engedheti. Rafi kedvességével hamar belopja magát mindenki szívébe, mellyel remekül kompenzálja kissé szertelen viselkedését. Hamar tanul és könnyen megérti, mi az elvárás vele szemben. Szobatiszta, lakásban nem rombol, de a napközbeni egyedüllétet és magányt még szoknia kell.
Rafi még mindenképp sok-sok foglakozásra, nevelésre szorul, kutyasuliba is szívesen járna. Olyan gazdit keresünk számára, aki türelemmel és szeretettel terelgeti őt a mintakutyává válás rögös útján.

Státusz: gazdát keres keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz:
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: összeszoktatás után igen
Macskákkal kijön:
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség:

Rafi 2. fóruma: Kattintson ide!
Rafi képtára

Jelenleg itt él: SződBOTTYÁN

Kép

nem: kan
kor: 6-7 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Bottyán 6-7 év körüli labrador retriever kan kutya, akit a helyi állatvédők Szentesen elhagyatottan az utcán kóborolva találtak. Bottyán utolsó esélye Egyesületünk volt, hiszen nem csupán helyhiánnyal küzdöttek a környékbéli menhelyek, de Bottyán speciális eset is, hiszen vak.
Bottyán az elmúlt heteket kórházban töltötte, hogy szemét, illetve általános egészségi állapotát górcső alá vehessék. Szerencsére sokan és sokat foglalkoznak vele a kórházi dolgozók és kedves látogatói, melynek hatására Bottyánról sok minden kiderült: ő csupán szeme révén vak, amúgy nagyon is jól "lát"; felismeri a jóságot, a szeretetet a gondoskodást és mindezt ezerszeresen hálálja meg. Remek hallása révén kitűnően tájékozódik, az átlagosnál jobban figyeli az őt körülvevő hangokat és reagál is rájuk. Bottyán kedves és jól tanítható kutya, aki nagyon igyekszik megfelelni, hamar alkalmazkodik az új elvárásokhoz. Helyzetének ellenére nagy bizalommal viseltetik az emberek iránt, lelkes és kedves labiúr.
Kórházi kivizsgálása egy kis bakteriális fertőzést diagnosztizált nála, mely a hasmenését is okozta, ez utóbbi azonban csillapodni látszik. Bőrférgességének kezelése szintén jó úton halad. Szívférgesség tesztje negatív, oltásait is pótoltuk. Ultrahang eredményei normálisak. Bottyán átesett az ivartalanításon is. Szeme állapotát további vizsgálatokkal teszteljük.
Bottyán remek kutya, akit a látáshiány nem zavar, jól kezeli a helyzeteket. Olyan szerető gazdit keresünk mellé, aki szeretetével és gondoskodásával megkönnyíti számára a teljesértékű életbe való beilleszkedést.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: utcán talált
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön: valószínűleg igen
Macskákkal kijön: nincs adat
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: vak, bőrférgesség

Bottyán fóruma: Kattintson ide!
Bottyán képtára

Jelenleg itt él: PátySAMU

Kép

nem: kan
kor: 13 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Samu idősödő labrador retriever kan, akit saját gazdája adott le az Illatos úti gyepmesteri telepre. Samu borzalmas állapotban került hozzánk: szőre kopottas, bőre irritált, fájdalmas és sebes volt Füle gyulladt, szeme csipás, lelke meggyötört volt. Samu ennek megfelelően állatkórházban kezdte új életet és több szempontból is megnyugodhattunk: szívférgesség tesztje negatív eredményt hozott, és a teljes kivizsgálás tükrében a súlyos betegségeket kizárva kezdődött meg panaszai kezelése. Fülgyulladása az antibiotikumok hatására sokat javult, bőrférgesség kezelése megkezdődött, a szemölcsök is valószínűleg a kora hozadékai, egyelőre nincs teendő velük. Samu ugyan pajzsmirigy problémákkal is küzd, ám gond nélkül - jutifalattal mindenképp - szívesen szedegeti a tablettákat. Idő közben átesett az ivartalanításon is.
Samu az elmúlt heteket már ideiglenes gazdijánál tölthette. Samu barátságosan, érdeklődve ismerte meg a lakótársakat: baromfikat, kutyatársat és a cirmost. Amint végigszagolt mindent és mindenkit, úgy döntött, a macskának még figyelmet kell szánnia, de semmiképp sem bántó szándékkal. A környezetét, a helyét hamar elfogadta. Szívesen vesz részt a közös programokban, de korántsem tolakodó, túlzó személyiség, inkább türelmes és várakozó. Gyönyörűen veszi el kézből a falatokat, sosem szemtelen, evés közben sem irigy az ételére. Szépen sétál pórázon és póráz nélkül is, komótosan szimatol, bár néha még az élénk és különös szagok gyors - korát meghazudtoló - rohanásra sarkallják. Samu alkalmazkodó, szobatiszta, okos és gyorsan tanuló labiapó, aki mindenképp és mihamarabb szeretne saját szerető családot és meleg otthont.

Státusz: gazdát keres keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Illatos úti gyepmesteri telep
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen, intenzíven érédeklődik
Játékos: kicsit
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: fülgyulladás, bőrférgesség, bőrpanaszok

Samu fóruma: Kattintson ide!
Samu képtára

Jelenleg itt él: KecskemétSUN

Kép

nem: szuka
kor: 8 hónapos (becsült születési dátum: 2016.05.11)
fajta: golden retriever
szín: arany
leírás (jellem/küllem): Sun kb. 8 hónapos, picurka méretű, de annál selymesebb golden retriever szuka kölyök. Sun egy kis szeretetbomba, hihetetlen életörömmel és érdeklődéssel a külvilág felé. Mindenkivel barátságos és mindenkitől begyűjti a simiket. Szereti más kutyák társaságát, ideiglenes befogadójánál rengeteg kutyával találkozik és tökéletes a kapcsolata velük, főként ha játszani és birkózni lehet, de tiszteletben tartja az idősebbeket is. Macskával jól kijön.
A mozgás és a játék fájdalmat jelentett számára, így kezelését, a szükséges beavatkozásokat már megkezdtük: átesett a csípőműtéteken és jelenleg fizio-, és hidroterápiában részesül. Sun fiatal szervezete és élni akarása hamar regenerálódásra, gyógyulásra készteti őt, lelkesen és kitartóan végzi a feladatokat és nagyon várja az őt örökbe fogadni akarók látogatását. Sunnak olyan felelős gazdit keresünk, aki biztosítani tudja számára a rendszeres orvosi ellenőrzéseket, odafigyelést és tisztába van vele, hogy egy kiskutyának sok nevelésre, mozgásra és szeretetre van szüksége. Bővebb információ róla a fórumán olvasható.

Státusz: gazdát keres keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: talált
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: kétoldali súlyosfokú csípőizületi diszplázia és térdkalácsficam

Sun fóruma: Kattintson ide!
Sun képtára

Jelenleg itt él: ÉrdGÓBÉ

Kép

nem: szuka
kor: 6 éves (született: 2010. január)
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Góbé a csongrádi gyepmesteri telepről került hozzánk. 6 éves, szaporítója által leadott labrador retriever szuka. Góbét altatás várta a sintértelepen, ugyanis az tele volt és leadott kutyaként ő és társa, Asztor lettek volna az elsők közt, akiket végleg elpusztítanak. Elsőre félénk volt, de aztán lassan felbátorodik és barátságos, alázatos, nyugodtabb típusú kutya benyomását kelti. Eleinte félénk, passzív, távolságtartó. Sok türelem, megértés kell neki. Más kutyákkal eddigi tapasztalataink alapján kijön. Kan kutyával találkozott nálunk, Asztorral együtt élt. Szívférges, amelyet PCR is igazolt. Kivizsgálása és ellátása folyamatban van, a szívultrahangja teljesen negatív, sem féreg, sem elváltozás nem látható. A mellkasröntgenjeiket megkaptuk, küldöm, ez nem teljesen negatív. Vérlaborja elfogadható. Góbé kezelése elkezdődött, addig is várja látogatóit, akik szeretgetik, bátorítják őt, illetve ez idő alatt is van lehetőség őt örökbe fogadni, ha valaki vállalja további kezeléseinek biztosítását. Ehhez természetesen minden segítséget megadunk.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Csongrádi gyepmesteri telep
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: bőrférgesség, szívférgesség

Góbé fóruma: Kattintson ide!
Góbé képtára

Jelenleg itt él: TahitótfaluCOOPER

Kép

nem: kan
kor: 7 éves
szín: krém
fajta: golden retriever
leírás (jellem/küllem): Cooper 7 éves golden retriever kan. Hosszabb utat járt már be, mielőtt hozzánk került, járt a miskolci állategészségügyi telepen és az egri menhelyen is. Korábban több gazdája is felelőtlenül, hanyagul és méltatlanul bánt ezzel a csodálatos goldenfiúva. Szerencsére hozzánk kerülését követően minden rendeződött számára. Mára túl van minden állatorvosi macerán: ivartalanítva lett, oltásait rendeztük, szívférgességből kikezeltük. Mára teljesen gyógyultan, rendbehozva várja felelős és végleges gazdiját. Cooper az elmúlt időszakot már ideiglenes befogadjónál tölthette, ahol igazi jellemére is fény derült: kedves barátságos, érdeklődő fiú. Minden retrievertulajdonságnak a birtokában van; imád a gazdi közelébe lenni, kedveli a simogatást és a jutalomfalatért mindent elkövet. Hamar tanul, a legtöbb alapparancsot is ismeri. Kutyákkal jól kijön, a lányok különösen érdeklik; bár emellett az első összeszoktatásnál egy kis odafigyelést igényel. Szeret sétálni, de a szobában való pihenést is jól viseli. Cooper alapvetően jó kutya, de a nevelés, esetleg kutyaiskola hasznára válhatna. Cooper közepes termetű és aktivitású kutya, abszolút alkalmas városi lakásba is, de a kertes háznak is örülne, ha a gazdi lába mellett lehetne a hideg téli estéken, ha gazdája családtagként minden napi társaként kezelné őt.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Egri menhelyről, korábban pedig a Miskolci gyepmesteri telepre adta le gazdája
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: kigyógyított szívférgesség

Videó Cooperről: Kattintson ide!

Cooper fóruma: Kattintson ide!
Cooper képtára

Jelenleg itt él: BudapestLUCKY

Kép

nem: kan
kor: 7 éves
fajta: labrador retriever
szín: fekete
leírás (jellem/küllem): Lucky kb. 7 éves labrador retriever jellegű kan kutya, aki egy kutyapanzióban felejtődött, amikor gazdája külföldre költözött.
Lucky korábbi életében valószínűleg nem sok nevelést kapott: az elmúlt hetekben kezdte csak meg felzárkózást jólnevelt társait követve. A pórázon való közlekedést, a szabályokat folyamatosan tanulja, mely nem okoz neki túl nagy kihívást: könnyen alakul, szereti is az új feladatokat. Türelemmel, motiválással mindent megtesz, hogy egy finom falatot, jó szót vagy simogatást kapjon. Szereti a bolondozást a pajtásaival vagy gyerekekkel, de igazán azt szereti, ha szimatolhat vagy hosszabb sétán vehet részt. Lucky olykor kicsit szétszórt, figyelme összpontosításra szorul. Kedves modora és mindig vidám személyisége azonban korát meghazudtoló módon teszi Luckyt igazán szimpatikussá.
Általános egészségi állapota korának megfelelő, szívférgesség tesztje negatív. Vérében bőrférgesség jeleit mutatták ki, melynek kezelése megkezdődött. Ez utóbbi emberre, befogadóra nem terjed át, gyógyszeres kezeléssel teljes gyógyulás várható. Ivartalanítása megtörtént.
Lucky türelmes gazdit keres, aki jó tanító és szerető társ is egyben, hiszen Lucky egy csiszolatlan gyémánt, aki megfelelő bánásmód mellett igazi csodakutyává válhat.

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazdája felejtette egy kutyapanzióban
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: nincs adat
Játékos: igen
Szobatiszta: nincs adat
Ismert betegség: kezelés alatt álló bőrférgesség

Lucky fóruma: Kattintson ide!
Lucky képtára

Jelenleg itt él: SoltJOHNNY

Kép

nem: kan
kor: 10 éves
fajta: labrador retriever
szín: sárga
leírás (jellem/küllem): Johnny 9-10 éves labrador retriever kan. Hajdúszoboszló környékén vált otthontalanná, miután gazdája elköltözött és kutyáját felelőtlenül hátrahagyta.
Johnny az elmúlt hónapokat ideiglenes befogadónál tölthette, így sikerült jól kiismernünk őt. Személyében igazi álomebet ismerhettünk meg. Szépen sétál pórázon, jól visszahívható. Szívesen és lelkesen sétál, de a hosszabb túrák, fárasztó lépcsőzés nem neki való, bár ez sem lelkesedésén, sokkal inkább kopottas ízületein múlik. Johhny szófogadó, nem túl pörgős, sokkal inkább megfelelni vágyó, sármos úr, lehengerlő kedvességével és ragaszkodásával. Imádja a társaságot legyen az felnőtt, kisgyermek, kutyatárs vagy épp egy cirmos. Johnny ügyesen labdázik, szépen visszahozza és láb elé rakva várja a folytatást. Magára hagyva szívesen hurcolássza a játékait vagy nyugodtan elterülve piheni ki a fáradalmakat és mindeközben várja haza a gazdit. Szobatiszta, abszolút lakáskompatibilis: nem rombol, nem lopkod vagy rendezi át a lakást. Kedveli a kerti szaglászást, jól feltalálja magát a fűben heverészve is.
Kivizsgálása, ivartalanítása megtörtént. Johnny ízületeit az elmúlt évek során kissé megkoptak, de ez sem szegi kedvét semmiben, kis odafigyeléssel jól szinten tartható mostani állapota. Szívférgesség tesztje negatív.
Johnny roppant mód kedveli ha vele foglalkoznak, alig várja, hogy neki is saját, őt szerető gazdija lehessen. Ehhez ő a saját részét maximálisan hozzáteszi kedves, szófogadó természetével. Johhnyt kinti és benti tartásra, bennalvással adjuk örökbe.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: hajdúszoboszlói gyepmesteri telep
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: időskori ízületi bántalmak

Johnny fóruma: Kattintson ide!
Johnny képtára

Jelenleg itt él: Budapest


DÖNCI

Kép

Nem: kan
Kor: 10 éves
szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Dönci 10 év körüli labrador retriever kan. A szentesi menhelyről érkezett hozzánk januárban. Dönci mostanra hosszú utat járt be, ugyanis megérkezésekor szívférgességgel kellett megküzdenünk. Ennek hosszú kezelésének mára a végére értünk, már nem kap gyógyszereket, csak a szokásos megelőzésre használatos féreghajtót, az első negatív - tehát kedvező eredményű - teszttel is rendelkezik, Dönci gyógyultnak tekinthető! Dönci nagyon embercentrikus, átlagos aktivitású kutya, aki szeret sétálni, szaglászni, szereti a simogatást, a hasvakargatást, nomeg a sok-sok jutalomfalatot, ami kissé hordó testén is meg-meglátszik... :P Dönci más kutyákkal kijön, azonban elsődlegesen szuka kutya mellé vagy egyedüli kutyának javasoljuk, szereti ő a főnököt játszani, vélhetően úgy gondolja, erre a kor jogán már lehetősége van. Macskával nem ellenséges, összeszoktatható velük. Dönci a hosszú kezelés után szeretne végre révbe érni és végleges, saját családot kapni.

Dönci virtuális gazdikat is keres:
Online adományozás az ADHAT felületén: Kattintson ide!
Számlaszámunk: 10400140 - 50515653 - 53521002

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Szentesi menhelyről
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: szívférgességből gyógyult

Dönci fóruma: Kattintson ide!
Dönci képtára

Jelenleg itt él: ÉrdVALDO

Kép

nem: kan
kor: 13 éves (született: 2002.)
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Valdo nyugdíjas éveiben járó törzskönyves ivartalanított fekete kan labrador retriever. Valdo előéletéről nem sokat tudunk, tenyésztője gondoskodó szárnyai alól kikerülve egy bő évtizedet "gazdás" kutyaként élt le, hűséges társa volt valakinek, aki végül ráunt és megszabadult tőle. Ezt követően került gondozásunkba. Valdo kiváló felmenőinek köszönhetően remek egészségügyi eredményekkel rendelkezik, így nem csoda, hogy korát meghazudtolóan energikus, lendületes, fürge, akár 4-5 évet is letagadhatna. Más kutyákkal jó a kapcsolata, de persze ha egy ifjú titánnak el kell magyaráznia az élet rendjét, azt egyből vállalja. Most éli második kamaszkorát, buzog benne a tenni akarás, pattog, rendezkedik; tettre kész, megfelelni vágyó kutya. Nyitott, barátkozó, emberimádó dömper, aki imád láb alatt lenni, a nap minden percében valaki közelében téblábolni, élvezni a sok simogatást, törődést. Sokévnyi lemaradást kell bepótolnia ezen a téren, így minél előbb várja az igazi, az álom gazdi jelentkezését! Valdo nem vágyik másra, mint hogy valakinek még pár évig örömet szerezhessen, hogy végre igazi családja legyen, ahol szeretik élete végéig!

Státusz: Virtuális gazdit keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Gazdája lemondott róla, törzskönyvezett
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: korából adódó lencsehomály

Valdo fóruma: Kattintson ide!
Valdo képtára

Jelenleg itt él: Budapest III. kerület
Közvetített gazdát kereső retrieverek

Retriever Rescue
...

Kérjük adományával is támogassa munkánkat
Köszönjük!

...

"Ez egy lelkiismeretes,a fajtamentésnek elhivatott csapat, amilyet Fruzsi, Erzsike, Andi és a többi nagyszerű ember létrehozott a Retriever Rescue zászlaja alatt. Megszerettem mind az itt megismert embereket, nemkülömben a kutyákat, és minden nap izgatottan fogom olvasni, hogy hogyan fejlődnek a kutyusok mind az ideiglenes, mind a már végleges gazdijuknál."
Simonné Vojt Mónika
...

"Nagyon büszke voltam a lányomra, mert ráadásul egy 50 fős baráti összejövetelen Ő volt a kedvenc! Mindenki elvolt tőle ájulva, hogy milyen szép, nyugodt, kedves ...stb, egyszóval tiszta: APJA !"
Czapp László
...

"Hálásan köszönöm az Égieknek, Fruzsinak, Erzsinek és mindenkinek, akikről nem is tudok, hogy Bettike a családunk része lehet és Fiúnk egy olyan útra léphetett a négylábú barátjával, amiről talán még álmodni is alig mertünk..."
Szellő
...

"Nem kell hozzá más, csak egy olyan lelkes csapat, mint a RR, és egy család, akinek meg kell egy kutya. Minden tiszteletem azoké a lelkes, ideiglenes gazdiké, akik úgy tudják szeretni, ápolni, nevelni a kutyákat, hogy tudják, nem marad náluk és azoké akik ezt az egészet koordinálják. "
kemese
...