Retriever Fajtamentés

DÖMPER

Kép

Nem: kan
Kor: 4 éves
szín: fekete
Fajta: labrador retriever
Leírás: Dömper 4 éves csodaszép, fekete, ivartalanított labrador retriever kan. 35 kg - ami kb. a versenysúlya - szép kiállású, csupa izom. A tulajdonosai elköltöztek őt magára hagyták a kertben, az őt megszánó kutyabarát rokonok segítségével került az RR gondozásába. Dömper szobatiszta, nem rongál, szót fogad, póráz nélkül is kitűnően behívható, gyakorlatilag egy alap engedelmességi vizsgán egy kis rákészüléssel simán megfelelne. Normál mozgásigényű, igazi labrador -aki szeret pocsolyázni, rohangálni erdőn-mezőn, kutyabarátokkal játszani, apportírozni , nagyokat enni és boldogan aludni a gazdi közelében. Autóban gond nélkül utazik és meglehetősen élvezi!! Alapvetően szeretne mindenhova a gazdival menni. Cicával kompatibilis, kan és szuka kutyával lakik együtt és problémamentes az együttélés. Dömpert nagyon alaposan kivizsgáltattuk , vérlaborja jó, ultrahang eredményei jók, szívféregre és mikrofiláriára negatív, egyetlen ismert betegsége van: enyhe epilepszia, ami nagyon ritkán jelentkezik 1-1 roham formájában nála. Gyógyszert nem kell szednie. Dömper teljes állatorvosi kivizsgálása megtörtént, vérlaborja megfelelő, hasi és szívultrahangja alapján nincs betegségre utaló elváltozás nála.
Csontot szigorúan NEM ehet - kiskorában megevett egy ruhadarabot ami miatt volt egy bélműtétje.
Dömper olyan gazdit keres aki értékeli mindezt, aki biztonságot nyújt neki és aki nem hagyja soha többet magára.
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: feltételezett epilepszia
Megjegyzés:

Dömper fóruma: Kattintson ide!
Dömper képtára

Jelenleg itt él: PátyCHAMPION

Kép

Nem: kan
Kor: 1 éves
szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Champion kb. 1 éves labrador retriever kan. Füzesabony környékén csatangolt és csapódott gyerekekhez; onnan a helyi állatvédők segítségével került hozzánk. Gazdája nem kereste. Champion egy igazán dekoratív, szemet gyönyörködtető labifiú, aki ráadásul vagány, aktív is. Ezt az aktivitását viszont le kell meríteni sok mozgással, tanítással, máskülönben képes rossz fát tenni a tűzre. :) Champion nagyon tanulékony, több vezényszót ismer már, némi gyakorlással stabilan el is sajátítaná és pontosan betartaná mindegyiket. Más kutyákkal kijön, de eleinte elég túlfűtötten viselkedik velük, ezért némi időre van szüksége az ismerkedéshez, illetve e téren is igényel egy kevés nevelést. Champion szívférgességre tesztelt és negatív, ivartalanított, oltott, chipezett, parazitamentesített kutya. Olyan gazdit keres, ahol családi kutyaként élhet, és sok foglalkozásban részesülhet.
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen, de eleinte elég aktív
Macskákkal kijön:
Játékos: igen
Szobatiszta:
Ismert betegség: nincs

Champion fóruma: Kattintson ide!
Champion képtára

Jelenleg itt él: KompoltNESSY

Kép

Nem: szuka
Kor: 2 éves
szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Nessy 2 év körüli labrador retriever jellegű labilány. A hajdúnánási állatvédők pártfogásából került a Retriever Rescue gondozásába, ahova igen rossz állapotban, csontsoványan, az eléhezés határán, a fején egy rettenetes sérüléssel került. Mostanra sokat javult az állapota. A sebe begyógyult. Átesett az ivartalanításon, ami nagyon időszerű volt, mivel vemhes volt, meggyötört teste biztos nem lett volna alkalmas a kölykök világra hozására és a kicsik felnevelésére. Kedves, jó szándékú, hálás kutya, akit helyhiány miatt láncon tartottak ideiglenesen, mielőtt a gondozásunkba került. Nessyről nálunk is csak jó tulajdonságok derültek ki. Kiegyensúlyozott, embercentrikus, kommunikatív, pórázon szépen közlekedik. Egyébként igen aktív, ugrabugra, játékos kutyalány, akinek minden vágya, hogy szerető otthonra lelhessen. Szívférgességre tesztelt és negatív, oltva, ivartalanítva, chipezve, parazitamentesítve várja végleges gazdáját.
Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Hajdúnánási állatvédőktől
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos: igen
Szobatiszta:
Ismert betegség: nincs
Megjegyzés: IDEIGLENES BEFOGADÓT IS KERES!

Nessy fóruma: Kattintson ide!
Nessyről készült videó: https://youtu.be/Y9_wSYcOk0A
Nessy képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárRUDI 3.

Kép

Nem: kan
Kor: 3 éves
szín: barna
Fajta: labrador retriever
Rudi 3 éves, törzskönyvezett labrador retriever kan. Csongrádról, szaporítótól érkezett. Kedves jellemű, összességében nyugodt kutya, szertelensége szeretetéhségéből fakad, Rudi nagyon tud örülni az élet apróságainak: egy siminek, egy labdának vagy finom falatnak. A környezete iránt figyelmes, időnként elbizonytalanodik - ez könnyen kezelhető több közös programmal. Más kutyákkal kedvesen viselkedik. Néha hallatja a hangját, de nem egy ugatós kutya, és véletlenül sem házőrző. Nevére hallgat, autóban szépen utazik, szobatiszta, lakásban tartható (és tartandó!), csak időnként rabol rá egy-egy elfelejtett cipőre. Fizikailag kissé legyengült, ivartalanított, térdműtétre váró kutya - elsősorban lelki törődést igényel, kisebb sétákkal és tartalmas foglalkozásokkal jól leköthető. Engedelmességi feladatok megtanulásához kutyaiskolába is szívesen beiratkozna. Hívásra bejön, pórázas sétákon van még mit dolgozni, az alap vezényszavakat még tanulnia kell, de amint mosolyogva közelítenek felé, azonnal lefekszik egy kis dögönyözésre. Szívférgesség tesztje negatív. Felelős, új gazdit keres.
Honnan került az Egyesülethez: szaporítótól
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: keresztező-szalag szakadás az egyik térdében
VAN GAZDAJELÖLTJE

Rudi 3. fóruma: Kattintson ide!
Rudi 3. képtára
Videó Rudiról: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: BudapestALFIE

Kép

Nem: szuka
Kor: 7 éves
szín: arany
Fajta: golden retriever
leírás: Alfie árva maradt, a gazdája elhunyt; a hozzátartózók kérték a Retriever Rescue segítségét.
Alfie 7 éves golden retriever lány, aki korábbi gazdája mellett szeretetben, törődésben élt, jó nevelést kapott, gazdája gondoskodott róla, ivartalanította. Kutyasuliba járt, pórázon szépen sétál, ismeri a fontos vezényszavakat, engedelmes és szobatiszta is. Kedves személyiség, szereti a gyermekeket, felnőtteket egyaránt. Kutyákkal vegyesen viselkedik, ha vele valaki kötekedne, akkor ő sem barátságos a végtelenségig, de soha nem kezdeményezne ő maga viszályt. Macskákra élénken reagál, egyenlőre nem tudni, játékos céllal vagy klasszikus értelemben jelenik meg nála a kutya-macska ellentét. Szeret futni, sétálni, játszani, saját plüss labdája a kedvence.
Honnan került az Egyesülethez: gazda által leadott
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön:
Macskákkal kijön:
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: nincs

Alfie fóruma: Kattintson ide!
Alfie képtára

Jelenleg itt él: Budapest XII. kerületMISZTRÁL

Kép

Nem: szuka
Kor: 11 éves
szín: arany
Fajta: golden retriever
Leírás: Misztrál újra gazdát keres. Mindhiába az elmúlt négy év, Misztrál még mindig nem találta meg jól kiérdemelt végleges gazdiját. Először 2011-ben adtuk gazdához, azonban tulajdonosa 4 év után visszaadta őt az Egyesület gondozásába. Misztrál minden elfogultság nélkül tüneményes kutya. Nyugodtan, szeretettel figyeli a mindennapok zajos vagy éppen eseménytelen váltakozását. Örül, csóvál, szeret, mint ahogyan az egy jó goldenhez illik. Misztrál már nem fiatal, ám nagy előnye, hogy igen szófogadó, engedelmes kutyus. Egyetlen vágya, hogy megtalálja azt a gazdit, aki nyugdíjas éveit megszépíti. Ő egy cuki, helytakarékos, szobatiszta kutyus, aki szeret a gazdi lába alatt lenni, lesi annak kívánságát. Korából adódóan már nem játékos, a hosszú kirándulások tőle távol állnak, a rövid sétákat, sok pihenést értékeli. Csak kinti-benti tartással, bentalvással fogadható örökbe békét, csendet és nyugalmat ígérő gazdit keres. Más kutyákkal és cicákkal is kijön, kisgyerekes családnak nem való. Nagyon fél a dörgéstől-villámlástól-tűzijátéktól, ezért a Gazdinak ilyenkor biztonságot kell nyújtania számára! Ha úgy érzed, nem egy pörgős ifjonccal lenne teljes a kutyás élet, jelentkezz Misztrál gazdijelöltjének!
Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Gazdája visszaadta 2011-es örökbefogadása után
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: csak kicsit
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: nincs
Megjegyzés:

Misztrál fóruma: Kattintson ide!
Misztrál képtára

Jelenleg itt él: TiszavárkonyCHAPLIN

Kép

Nem: kan
Kor: 3 éves
szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Chaplin 3 év körüli labrador retriever kan kutya. Chaplin egyike a rémséges szaporítótól elkerült Labradoroknak, aki ráadásul az egyik legrosszabb fizikális állapotban volt... szinte kopaszon, visszaforduló körmökkel került leadásra egy menhelyen, ráadásul szívférges is volt. A Labradorok végtelen és örök optimizmusa azonban nem hagyta veszni Chaplin lelkét, mert az életkedv, az emberek és minden más állat szeretete és nem utolsósorban a világbéke Chaplint minden nehézségen átsegítette. Chaplin állatkórházba került, kivizsgálódott, szívférgességéből kikezeltük, most már kész arra, hogy új családra leljen, ahova beviheti a pezsgést, és a mindennapi mosolyokat. Sok kutyát mentünk, kedvesek, aranyosak... de igazán különleges kevés van, Chaplin pedig közéjük tartozik! A világ minden kegyetlensége sem tudta őt tönkretenni élete első három évében, CHAPLIN barátságos, kisimult, végtelenül intelligens, nagyon alkalmazkodó kutya. Jól kijön más kutyákkal, cicával is barátságos, minden emberhez kedvesen, kitörő örömmel közeledik. Chaplin aktív, játékos, és végtelenül tanulékony, amely tulajdonságát sokszorosan lehet kamatoztatni! Kinti-benti kutyaként, bentalvással adjuk örökbe.
Honnan került a Retriever Rescue-hoz: menhelyre adta le szaporító tulajdonosa
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta:
Ismert betegség: gyógyult szívférgesség, hypothyreosis

Chaplin fóruma: Kattintson ide!
Chaplin képtára

Jelenleg itt él: NyergesújfaluCHARLIE

Kép

Nem: kan
Kor: 3 éves
szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: CHARLIE 3 év körüli chipes-féregtelenített-oltott-ivartalanított labrador retriever kan kutya. Charlie előélete ellenére ember-centrikus, eléggé kiegyensúlyozott, jólelkű, gyönyörű, játékos kutya. Kanokkal és szukákkal egyaránt nagyon jól kijön, mindenkivel barátságos, cica-kompatibilis. Még nem teljesen szobatiszta, de könnyen ránevelhető, gyorsan tanuló, okos kutyus. Gyerekkori nevelésének elmaradása hamar pótolható. Hálás minden simiért és jó szóért, szívesen köszöni meg puszival a szeretetet. Kertes házban szeretne élni, kinti-benti tartással. Aktív és felelősségteljes gazdira vágyik, akikkel gyógyulása után nagyokat sétálhat, játszhat, kirándulhat. Szívesen lenne 2. családi kutya is.
Szívférges, kezelése megkezdődött, állapotfelmérése alapján jó általános állapotnak örvend.
Honnan került az Egyesülethez: A püspökladányi menhelyre szaporító gazdája adta le
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta:
Ismert betegség: Szívférgesség

Charlie fóruma: Kattintson ide!
Charlie képtára

Jelenleg itt él: TiszavárkonyCSINSZKA

Kép

Nem: szuka
Kor: 6 éves
szín: fekete
Fajta: labrador retriever
Leírás: Csinszka több társához hasonlóan nem túl jó állapotban érkezett a püspökadányi menhelyről, ahova szaporító gazdája adta le. Állatorvosi ellátáson és vizsgálatokon esett át, amely során fény derült szívférgességére, aminek kezelése megkezdődött, rövidesen reméljük, már gyógyultan kereshet új gazdit magának. Az elmúlt hetek őt is bizakodással töltötték el, reménykedik egy szebb és jobb jövőben, szeretetben. Jelenleg Budapesten él, remekül beilleszkedett a kertvárosi , nyugalmas életbe, a kutyák és baromfik társasága abszolút nem zavarja, szereti a társaságot. Érdeklődő, olykor csintalan, de alapvetően szófogadó kutyus. Szereti az emberi közelséget. Nem veti meg a játékot és a mókát, imádja ha foglalkoznak vele. Csinszka szeretné megismerni, milyen az emberi szeretet, gondoskodás; megtanulni, hogyan lehet szerető társ, a gazdi kedvence. Ha úgy érzed, szívesen bepótolnátok Csinszkával együtt az elmúlt évek kimaradt jó élményeit, jelentkezz gazdijelöltnek!
Honnan került a Retriever Rescue-hoz: menhelyre adta le szaporító tulajdonosa
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: kezelés alatt álló szívférgesség
Megjegyzés:

Csinszka fóruma: Kattintson ide!
Csinszka képtára

Jelenleg itt él: ÉrdVITO 2.

Kép

Nem: kan
Kor: 4 éves
szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Vito története igazi tündérmese, amolyan hogyan "törjük szét láncainkat és éljünk szabadon" típusú. A happy end azonban csak a kezdet. Vito igazi ereje teljében lévő labrador fiú, szép és arányos, jó tulajdonságai ellenére mégis rabláncon kényszerült élni. Gazdájának sem ideje, sem ereje nem volt Vitot nevelni, lekötni energiáját, így megkötötte. Persze ez nem a probléma orvoslását, sokkal inkább tünetek látszólagos kezelését jelentette. Vito a lánctól nem lett higgadtabb, engedelmesebb, sőt az energiatár így is kimeríthetetlen. Vito a Retriever Rescue segítségével, már teljesen szabadon él ideiglenes befogadójánál. Örül, nyargal, felfedez... minden lemaradást próbál bepótolni, de mindenekelőtt örül, hogy a lánc már nem jelent számára semmilyen korlátot. Vito fiatal korának megfelelően aktív. Neveltetése még kicsit hiányos, így határozott jellemű végleges gazdit keres. Olyat, aki a kezdeti szertelen viselkedést türelemmel viseli, akit ezért kárpótol majd Vito tanulni és megfelelni akarása. Ennek megfelelően szükség lehet a kutyaiskolában megszerezhető tudásra is, minden bizonnyal szépen venné az akadályokat, dicsőséget hozva ezzel gazdija fejére. Vito egészségi állapota kitűnő, betegségről nem tudunk nála, szívférgességre tesztelt és negatív. Oltva, ivartalanítva, chippel ellátva fogadható örökbe. Szuka kutyákkal barátságos, kanokkal a gondozásunk alatt még nem találkozott, de vélhetően velük is teljesen problémamentes viszonyt tud ápolni. Macskákkal a korábbi helyén teljesen gondmentes volt a viszonya. Vito mindenkit szeret, mindenkinek örül. :)
Honnan került a Retriever Rescue-hoz: láncról lett leakasztva, gazdája lemondott róla
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen, pórázon szeret kakaskodni kicsit
Macskákkal kijön: igen (korábbi helyén macskákkal élt)
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: nincs
Megjegyzés: Van gazdajelöltje

Vito fóruma: Kattintson ide!
Vito képtára

Jelenleg itt él: PátyGAIA

Kép

Nem: szuka
Kor: 3 éves
szín: fekete
Fajta: labrador retriever keverék
Leírás: Gaia 3 év körüli ivartalanított labrador retriever keverék szuka kutya. Gaia Püspökladányból érkezett hozzánk, ahová egy lelketlen szaporító adta le őt társaival együtt, mikor meg akart szabadulni a már feleslegessé vált kutyáitól. Gaia eddigi élete során semmi jóban nem részesült, rettegve, megtörten érkezett meg hozzánk, mindentől és mindenkitől félt. Mióta átvettük őt, rengeteget fejlődött, nyitott, de még sok megértésre, türelemre lesz szüksége ahhoz, hogy boldog, gondtalan kutyaéletet élhessen. Kutyákkal nemtől és mérettől függetlenül jól kijön, játékba is kezd már olykor, de menet közben le-lefagy. Szívesen költözne új otthonába második kutyának egy kiegyensúlyozott, határozott kutyus mellé. Szobatiszta, a lakásban rendesen viselkedik, nem rongál és nem pakol. Pórázon egyre szebben közlekedik, a hirtelen zajoktól még megugrik. Emberektől tart, visszahúzódik, de csendben tűri, ha vele foglalkoznak, a simogatást, vakargatást már olykor élvezi is ideiglenes gazdijától, mástól még nem fogadja el önszántából. Aktív, pörgős kutyus, lelkesen futkározik a többi kutyával, egyre bátrabban fedezi fel a világot. Teljes felszabadulásához még hosszú út vezet, amihez egy türelmes gazdira lesz szüksége.
Gaia lakásba való szabad bejárással keresi álom gazdiját, aki segít neki bepótolni az elmaradt szocializációját.
Honnan került a Retriever Rescue-hoz: menhelyre adta le szaporító tulajdonosa
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: nincs
Megjegyzés:

Gaia fóruma: Kattintson ide!
Gaia képtára

Jelenleg itt él: BudapestGRACE

Kép

Nem: szuka
Kor: 3 éves
szín: fekete
Fajta: labrador retriever
Leírás: Grace 3 éves labrador retriever jellegű szuka kutya. A püspökladányi szaporító egyik áldozataként került gondozásunkba több társával együtt. Számunkra is döbbenetes, hogy Grace "tenyész"állat lehetett bárki kezében. Nem meglepő módon kissé félénk, ám az utóbbi napok nála is jelentős javulást hoztak. Félénksége már gyakran háttérbe szorul, megfeledkezik az emberekkel kapcsolatos rossz tapasztalatairól és előfordul, hogy hátára fekve magától kér egy kis pocaksimit. Ma már önfeledten tölti éjszakáit kis vackában, egyre kevésbé zavarják a zajok. Minden bizonnyal a kiegyensúlyozott környezet, a kedves arcok, az otthon melege őt is bizakodással töltik el. Ideiglenes gazdija mindent elkövet annak érdekében, hogy felszabadult és öntudatos kutyus lehessen, alapokat teremtve arra, hogy az álomgazdi rögtön beleszeressen. Grace ma is sok türelmet és szeretetet vár, igényli a jó szót, a biztonságot. Ennek fényében keressük azt a végleges gazdit, aki szeretné Grace-nek megadni azt a sok-sok gondoskodást, melyben idáig nem sok része volt.
Honnan került a Retriever Rescue-hoz: menhelyre adta le szaporító tulajdonosa
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos:
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: nincs

Grace fóruma: Kattintson ide!
Grace képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárMAGIC

Kép

Nem: szuka
Kor: 3 éves
szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Magic három év körüli labrador retriever szuka kutyus, a püspökladányi menhelyre adta le szaporító gazdája. Múltjához hűen nagyon bolhás és elhanyagolt állapotban karoltuk fel, a fürdetésen átesett, szőre rendben van már, füle gyulladt volt, kezelése természetesen megtörtént. Oltva, ivartalanítva lett, szívférgességre tesztelt, negatív eredménnyel. Kezdetben nagyon félénk és visszahúzódó kutyus volt, de lassan és biztosan kibontakozik, bizalma az emberek iránt napról-napra erősebb. Kutyákkal, macskákkal nagyon jól kijön; nagyon szeret játszani. Fürge, gyors, apró termetű. :) Egyelőre kint alszik az éjjel, mert még nem bátorkodott a lakásba lépni. Le kell mozgatni, mert néha szeret rosszalkodni.
Honnan került a Retriever Rescue-hoz: menhelyre adta le szaporító tulajdonosa
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség:
Van gazdajelöltje

Magic fóruma: Kattintson ide!
Magic képtára

Jelenleg itt él: TápiószentmártonFRÉDI 2.

Kép

Nem: kan
Fajta: labrador retriever
Szín: sárga
Kora: 7 éves
Leírás: Frédi 7 éves labrador retriever kan. Először júniusban hallottunk felőle, amikor egy telepre vetette be magát Kistelektől nem messze. Mire helyünk lett volna számára, eltűnt kézen-közön, de az ő gazdásítása is olyan volt, mint a csodák, három napig tartott. Így júliusban szegény Frédi már a helyi sintértelepen volt, majd hamarosan, végre megérkezhetett hozzánk! Azóta gondoskodunk, gyógyítjuk, szeretjük őt. Azonban most már éppen ideje van, hogy Frédi is ráleljen az igazira, és végleges, örökbefogadó gazdihoz kerülhessen!
Frédi vagány, barátságos, szinte mindenkivel jól kijön, az emberekkel, gyerekekkel kedves és türelmes. Helytakarékos termete révén ideális társ lehet kisebb lakásban, házban. Szobatiszta. Más kutyákkal és cicákkal egyaránt jól kijön, igaz, a kanokkal kevésbé; a szukákkal azonban teljesen felhőtlen a viszonya. Macska kompatibilis! Szívesen lenne szuka kutyus mellett 2. kutya, és cica társnak is örülne! Frédi végtelenül intelligens, kedves, embercentrikus kutya, aki örömmel sétál nagyokat, aktív gazdira vágyik, aki sokat mozogna vele. Csöndes, alkalmazkodó, nyugodt természetű. Igazán jó családi kutya lenne, bármilyen környezetben.
Frédi július óta átesett a teljes szívférgesség kezelésen, amely sikeresen zárult, már csak az első majd második negatív eredményű kontroll tesztet kell elvégeznünk. Egyéb betegségéről nem tudunk nála, vérképe nagyszerű, átesett az ivartalanításon is. Oltásai rendezettek, chipezett. Ez azt jelenti, hogy Frédi gyógyultan keresi új, végleges, felelős, szerető gazdiját!
Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gyepmesteri telepről
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos:
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: szívférgessége kezelése lezárult, rövidesen az első kontroll tesztet is elvégezhetjük

Frédi fóruma: Kattintson ide!
Frédi 2. képtára

Jelenleg itt él: ÉrdSACI

Kép

nem: szuka
kor: 7 éves
szín: arany
fajta: golden retriever
leírás (jellem/küllem): Saci 7 éves ivartalanított, chip-pel, oltásokkal rendelkező gyönyörű selymes szőrű golden retriever lány, aki gazdit keres. Miután több elletés után gazdája már nem tartott rá igényt, így leadta gyepmesteri telepre, ahol a telt ház miatt szinte biztos volt Saci altatása, így gyorsan kellett őt kihoznunk.
Saci rendkívül szeretetéhes, egy simogatásért a fél mancsát odaadná. Nagyon szeretne megfelelni a gazdinak és a szíve csücske lenni. Igazi goldenhez hűen a pocakját is szereti, a súlyára oda kell figyelni.
Pórázon szépen sétál, bár néha még nekiindul, de gyorsan tanul és figyel. Habár már nem kölyök, de szívesen tanulna még, bepótolná azt az elmaradt figyelmet és foglalkozást, amelyet nem kapott meg az elmúlt években. Macskákkal nem igazán foglalkozik, és kinti-benti kutyus szeretne lenni, a gazdája szíves csücske.
Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Szaporító gazdája sintértelepre adta le, ahonnan az RR átvette
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos:
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: gyógyult szívférgesség, megoperált emlődaganat és entropium

Saci fóruma: Kattintson ide!
Saci képtára

Jelenleg itt él: BudapestVALDO

Kép

nem: kan
kor: 13 éves (született: 2002.)
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Valdo nyugdíjas éveiben járó törzskönyves ivartalanított fekete kan labrador retriever. Valdo előéletéről nem sokat tudunk, tenyésztője gondoskodó szárnyai alól kikerülve egy bő évtizedet "gazdás" kutyaként élt le, hűséges társa volt valakinek, aki végül ráunt és megszabadult tőle. Ezt követően került gondozásunkba. Valdo kiváló felmenőinek köszönhetően remek egészségügyi eredményekkel rendelkezik, így nem csoda, hogy korát meghazudtolóan energikus, lendületes, fürge, akár 4-5 évet is letagadhatna. Más kutyákkal jó a kapcsolata, de persze ha egy ifjú titánnak el kell magyaráznia az élet rendjét, azt egyből vállalja. Most éli második kamaszkorát, buzog benne a tenni akarás, pattog, rendezkedik; tettre kész, megfelelni vágyó kutya. Nyitott, barátkozó, emberimádó dömper, aki imád láb alatt lenni, a nap minden percében valaki közelében téblábolni, élvezni a sok simogatást, törődést. Sokévnyi lemaradást kell bepótolnia ezen a téren, így minél előbb várja az igazi, az álom gazdi jelentkezését! Valdo nem vágyik másra, mint hogy valakinek még pár évig örömet szerezhessen, hogy végre igazi családja legyen, ahol szeretik élete végéig!
Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Gazdája lemondott róla, törzskönyvezett
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: korából adódó lencsehomály

Valdo képtára
Valdo fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: Budapest III. kerület
Közvetített gazdát kereső retrieverek

Retriever Rescue
"Ez egy lelkiismeretes,a fajtamentésnek elhivatott csapat, amilyet Fruzsi, Erzsike, Andi és a többi nagyszerű ember létrehozott a Retriever Rescue zászlaja alatt. Megszerettem mind az itt megismert embereket, nemkülömben a kutyákat, és minden nap izgatottan fogom olvasni, hogy hogyan fejlődnek a kutyusok mind az ideiglenes, mind a már végleges gazdijuknál."
Simonné Vojt Mónika
...

"Nagyon büszke voltam a lányomra, mert ráadásul egy 50 fős baráti összejövetelen Ő volt a kedvenc! Mindenki elvolt tőle ájulva, hogy milyen szép, nyugodt, kedves ...stb, egyszóval tiszta: APJA !"
Czapp László
...

"Hálásan köszönöm az Égieknek, Fruzsinak, Erzsinek és mindenkinek, akikről nem is tudok, hogy Bettike a családunk része lehet és Fiúnk egy olyan útra léphetett a négylábú barátjával, amiről talán még álmodni is alig mertünk..."
Szellő
...

"Nem kell hozzá más, csak egy olyan lelkes csapat, mint a RR, és egy család, akinek meg kell egy kutya. Minden tiszteletem azoké a lelkes, ideiglenes gazdiké, akik úgy tudják szeretni, ápolni, nevelni a kutyákat, hogy tudják, nem marad náluk és azoké akik ezt az egészet koordinálják. "
kemese
...