Retriever Fajtamentés

MISSY

Kép

nem: szuka
Kor: 3 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás:

Missy fóruma: Kattintson ide!
Missy képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárDÁRIUSZ

Kép

nem: kan
Kor: 7 éves
szín: arany
fajta: golden retriever
leírás: Dáriuszt kedden találták Érden a civil állatvédők, chipje nincs, gazdája eddig nem kereste. Tartását nem tudták megoldani, így ma lekerült Dunaföldvárra. Korábbi helyén más kutyákkal jól kijött, konfliktuskerülő volt.
Kedves, aranyos, szőrét tekintve elég gondozatlan kutya, a kondija nem rossz, a szemfogai csúnyán le vannak törve, korát emiatt is kicsit nehéz megállapítani, én 7-8 évre tippelnék, de lehet kevesebb is.
Szívféregre negatív, vérlaborja nem rossz. Kapott veszettség+kombinált oltást, spot ont, féreghajtót, oltási könyvet és chipes. Várakozunk, ha gazdája nem jelentkezik, ivartalanítjuk. Gazdát, ideiglenes befogadót keres.

Dáriusz fóruma: Kattintson ide!
Dáriusz képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárLABIKA

Kép

nem: szuka
Kor: 3 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Kedves, aranyos, dekoratív labilány. Mezőhegyesről, utolsó idős vemhesen került a gondozásunkba. Már túl van az ivartalanításon, további vizsgálatai folyamatban, megismerése megkezdődött. Gazdát, ideiglenes befogadót keres.

Labika fóruma: Kattintson ide!
Dagóca képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárZAKARIÁS

Kép

nem: kan
Kor: 2-3 év körüli
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Zakariás 2-3 éves kifejezetten mutatós labifiú, nagyon jó mozgású, szép izomzattal, a bundája szép sötétsárga. A debreceni gyepmesteri telepen húzott le kb. 6 hetet mielőtt gondozásunkba került. Rendkívül kedves, alkalmazkodó, rendszeres mozgást igénylő kutyus, aki boldogan lenne kinti-benti kutya. Jól szocializált, kutyákkal, gyerekekkel barátságos - gyanítom hogy szárnyasokkal nem kellene összezárni, cicák iránt is rendkívűl érdeklődik. Megismerése folyamatban.

Zakariás fóruma: Kattintson ide!
Zakariás képtára

Jelenleg itt él: PátyCSÖPKE

Kép

nem: szuka
kor: 1.5 éves
szín: arany
fajta: golden retriever
leírás: Csöpi 1.5 éves golden retriever szuka. Kedves, aranyos, barátságos, más kutyákkal nagyszerűen kijön, legyen szó szukáról vagy kanról. Cicákkal is nagyon barátságos. Szobatiszta, általában szófogadó, de azért egy kis nevelés még ráfér. Saját gazdája adta le egy gyepmesteri telepre, ahonnan a gondozásunkba kerülhetett. Közepesen nagy aktivitású, ahogy egy fiatal goldenre ez jellemző, viszont nem erőszakos, nem törtető, mindössze az ajtónyitásokkor kell még rá kicsit figyelni, olyankor szívesen kislisszolna egy rövid körülnézésre.

Csöpke fóruma: Kattintson ide!
Csöpke képtára

Jelenleg itt él: NyergesújfaluBETTY

Kép

nem: szuka
kor: 5 éves
szín: arany
fajta: golden retriever
leírás:

Betty fóruma: Kattintson ide!
Betty képtára

Jelenleg itt él: PomázROXANE

Kép

nem: szuka
kor: 3 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Roxi 2-3 éves, ivartalanított labrador retriever szuka. A derecskei menhelyről került a gondozásunkba, akik egy rettenetes telepről mentették őt - más kutyák által megharapdálva, súlyos sérülésekkel. Roxane-nak kb. 2 hét kellett, hogy feloldódjon új lakhelyén, ideiglenes befogadó családjában; most már toporogva örül a hazajövetelekkor és újbóli találkozásokkor. A lakásban megbízhatóan hagyható, jól viselkedik, csendesen alszik, nem rombol, élvezi a lakáskutya státust. Mindenkivel barátságos a 3 és 6 éves fiúkkal remekül kijön. A séta során szépen hívható és jön is, a kerítésen belül ugató irigyekkel nem foglalkozik.
Egyetlen rossz tulajdonsága van - ami meg érthető előélete ismeretében - a nagyobb, idegen kutyáktól, testközelben fél és morog. Jelenleg a dunakeszi Kutyavarázs kutyaiskola segítségével dolgozunk azon, hogy ez mielőbb teljesen megszűnjön.

Roxane fóruma: Kattintson ide!
Roxane képtára

Jelenleg itt él: DunakesziMERLIN

Kép

nem: kan
kor: 3 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: MERLIN 3 éves sárga labrador kan, aki fiatal kora ellenére már sok rossz tapasztalatot szerzett. Előéletét elmondásokból ismerjük; nemtörődöm gazdája hagyta, hogy folyamatosan csavarogjon, vélhetően sokat és sokan bántalmazták is, mivel eleinte elég félénken, bizonytalanul viselkedett. Ebből már most sok mindent levetkőzött, egyre magabiztosabb, bátrabb és kedvesebb szeretteivel. Bújós, kedves, játékos, jóindulatú, szelíd, könnyen motiválható-tanítható, nyugodt természetű, eleinte kicsit félénk kutyus. Szuka kutyákkal remekül kijön (kannal még nem találkozott), cicákat nem bántja, kizárólag kinti-benti kutya szeretne lenni, ahol családtagként szeretik. Hálás minden jó szóért, simogatásért, mindent megtesz azért, hogy megfeleljen. Szívesen lenne 2. vagy 3. kutyus is. Biztonsága érdekében fontos a jó minőségű és (min. 160 cm) magas kerítés. Természetesen chipes, oltásokkal ellátott, féregtelenített, ivartalanítás után örökbe fogadható, mint a többi kutyánk.

Merlin fóruma: Kattintson ide!
Merlin képtára

Jelenleg itt él: TiszavárkonyBENJI

Kép

Nem: kan
Kor: 7 éves
Szín: krém
Fajta: golden retriever
Leírás: Benji 7 éves golden retriever ivartalanított kan. Végtelenül embercentrikus, de kissé érzékeny természetű, akinek neveléséhez némi türelem és hozzáértés kell leendő gazdája részéről, ugyanis korábbi gazdája teljesen elhanyagolta, ridegen tartotta őt, ami nagyon nagyon megviselte. Benji okos, kedves, és fantasztikus szépségű kutya. Oltva, ivartalanítva, chipezve új gazdát, ideiglenes befogadót keres.

Benji fóruma: Kattintson ide!
Benji képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárMORGAN

Kép

Nem: kan
Kor: 1 éves
Szín: fekete
Fajta: labrador retriever
Leírás: Morgan kb. 1 éves labrador retriever kan. Kedves, barátságos kutya. A gyömrői menhelyről erős kennelköhögéssel került ki, amelyről később kiderült, hogy szopornyicás, súlyos vírusos fertőzés. Hosszú időt töltött állatkórházban a gyógyulás érdekében, de végre sikerül leküzdenie a kórházat és már csak a végleges, szerető otthon az, amire igazán vágyik. Jelenleg ideiglenes befogadónál él, családban, mind szuka, mind kan kutyákkal jól kijön. Lovakra a kórházban közömbös volt. Szobatiszta, értelmes, szociális, nagyon együttműködő, kedves, kajla, játékos kutya.

Morgan fóruma: Kattintson ide!
Morgan képtára

Jelenleg itt él: VácBENŐ

Kép

nem: kan
kor: 6 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Benő 6 éves ivartalanított labrador retriever kan kutyus. Benő egy végtelenül kedves, lelkes, aktív kutya, akitől előző családja megváltozott életkörülményei miatt kénytelen volt megválni. Benőnek ez sem tudta elvenni a kedvét az élettől, boldog mosollyal gyűjti be a simiket bárkitől, akit csak meglát. Kitörő életöröméhez szükséges, hogy valami mindig legyen a szájában, lehet az egy labda (vagy még több labda!), vagy bármi, a lényeg, hogy cipelgethesse magával. A játékoknál csak egy dolog hozza jobban lázba, az, hogy a gazdi kedvében járhasson. Imád láb alatt lenni, a gazdihoz bújni, hízelegni. Más kutyákkal jól kijön, szívesen birkózik és kergetőzik a többiekkel. Cicák iránt intenzíven érdeklődik, tele kíváncsisággal, minden rosszindulattól mentesen. Autóban szépen utazik, szobatiszta, lakásban nem rombol. Nagyon okos, tanulékony, megfelelni akaró kutya. Szeretne végre egy olyan családot, ahol teljes értékű családtag lehet, ahol sokat foglalkoznak vele, ahol levezetheti az energiáit, cserébe minden nap minden percében garantálja, hogy mosolyt varázsol a gazdi arcára!

Benő képtára
Benő fóruma: Kattintson ide!MÜZLI

Kép

Nem: szuka
Kor: 12 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever keverék
Leírás: Müzli 12 éves, ivartalanított labrador retriever jellegű szuka kutya. Eddigi életét láncon élte, s mikor gazdája meghalt, gyepmesteri telepre került.
Müzli napról napra nyitottabb, boldogabb és kisimultabb, élvezi a sétákat, a nagy udvar nyújtotta szabadságot, a simogatást és bármilyen foglalkozást, amiből eddigi élete során hiányt kellett szenvednie. Más kutyákkal nemtől függetlenül barátságos, cicákkal közömbös. A gyerekeket szereti, de kicsit "szeleburdi" még, hiszen most kezdi elsajátítani, milyen is családban, emberek között élni.
Pórázon szépen vezethető. Okos, tanulékony, bújós kutyus, aki most éli második gyerekkorát.
Az udvart rendeltetésszerűen használja, nem ás, nem rongál, nem lop. Még nem tudja mi a "játék", de már nézegeti a labdát és birkózik a többi kutyával.
Minden megpróbáltatás ellenére Müzli egy nagyon ember centrikus kutyus, aki vágyik és megérdemel végre egy igazi gazdit, akivel hátralévő életében szeretetben élhet.

Müzli fóruma: Kattintson ide!
Müzli képtára

Jelenleg itt él: TápiószentmártonTITI

Kép

Nem: kan
Kor: 8 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: TITI kb. 8 éves, módfelett barátságos, hihetetlenül csöndes, kiegyensúlyozott, jó természetű, és kedves, rendkívül nyugodt, nagyon ragaszkodó, de nem tolakodó kan kutyus, aki az élettől eddig nem túl sok jót kapott: kiéheztetve, betegen és légpuskalövedékkel a testében került Kunszentmártonból a gondozásunkba. Mindezek ellenére bízik az emberekben.
Szuka kutyával abszolút jól kijön, hamarosan kanra is tesztelve lesz. Második kutyának is kitűnő választás. Autóban nyugodtan utazik. Tanulja az alap parancsszavakat: együttműködő, szófogadó.
Még nem macska kompatibilis, de már megkezdődött a cicákkal való összeszoktatása.
Természetesen chippel, oltásokkal, ivartalanítva, parazitamentesítve adjuk örökbe.
Titi szívférges, kezelése megkezdődött, a vége 3 hónap múlva, 2015. januárjában várható. A jelenlegi kezelése alatt örökbefogadása lehetséges, az állapotáról teljeskörű tájékoztatást adunk.

Titi képtára
Titi fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: ÉrdCRUSOE

Kép

Név: Crusoe
Nem: kan
Kor: 3 éves
Szín: fekete
Fajta: labrador retriever
Leírás: Crusoe 3 éves törzskönyvezett fekete kan labrador retriever. Gondos tenyésztőnél látta meg a napvilágot. 3 év után jelentkezett a tenyésztőjénél Crusoe akkori gazdája, hogy szeretnék, ha visszavenné a kutyát. Ezt követően került hozzánk. Crusoe eddigi életét kinti kutyaként élte, de hamar rákapott a kinti-benti élet ízére, nagyon igényli a gazdi közelségét, ezért a jövőjét is így képzeli el. Szobatiszta, ha le van fárasztva, akkor lakásban is tökéletesen viselkedik, nem rongál, nem pakol. Nagyon élvezi más kutyák társaságát, jelenleg két szuka kutyával él együtt, akiktől tanulja, hogyan is kell egymással játszani, kommunikálni, jó tanulónak bizonyul. Crusoe egy hatalmas csiszolatlan fekete gyémánt, akiben buzog a tettvágy, a tenni akarás, megfelelni akarás és mindezek mellett félelmetesen jó esze van. Olyan gazdit szeretne, aki sokat tud vele foglalkozni, aki képes egy hatalmas fekete mackónak irányt mutatni, aki minden nap lemozgatja és agyban is lefárasztja, ahol teljes értékű családtag lehet. Ha ezeket megkapja, akkor bármit megtesz a gazdiért és egy tökéletes társ lesz belőle!
Crusoe szívférges, kezelése megkezdődött, a vége 2 hónap múlva várható (2014. december közepén).

Crusoe fóruma: Kattintson ide!
Crusoe képtára

Jelenleg itt él: BudapestGESZTENYE

Kép

nem: szuka
kor: 5 éves
szín: barna
fajta: labrador retriever
leírás: Gesztenye 5 éves ivartalanított csoki színű labrador retriever szuka kutya. Korábbi két gazdája mellett Gesztenye egészségi állapota megromlott, súlyos bőrproblémákkal került gondozásunkba. Mára ez megoldódni látszik, szépen nő vissza a szőre, viszont fontos számára, hogy folyamatosan jó minőségű tápot, bőrtáplálást kapjon, hogy soha többet ne térjen vissza ez a probléma. Igényli a társaságot, a törődést és a nyüzsgést, nincs szívesen egyedül. A retrieverekre jellemző minden jó tulajdonsággal rendelkezik: figyelmes, barátságos, érzékeny kutya, aki a rossz tapasztalatai ellenére nyitott, vidám természetű tudott maradni. Kevésbé labdás, jobban szereti, ha csak vele foglalkoznak, őt szeretgetik. Gesztenye minden törődésért nagyon hálás, amit sok puszival és pacsival köszön meg. Kinti-benti kutya szeretne lenni, hiszen számára a legfontosabb, hogy folyamatosan a gazdi lába alatt legyen. Lakásban példásan viselkedik, nem rongál, nem rámol, szobatiszta. Sokat játszik és szaladgál egész nap, hosszabb sétákkal is a kedvére lehet tenni, de ha arra kerül a sor, örömmel heveredik el a gazdi lábánál, főleg ha közben vakargatják a fülét. Más kutyákkal jól kijön, pórázon és póráz nélkül is szépen sétál, figyeli a gazdi minden mozdulatát, irányváltáskor visszaszalad, más kutyáktól is elhívható. Az alap vezényszavakat ismeri, mindent megtesz, hogy a gazdi kedvében járjon. Gesztenye várja az álomgazdi jelentkezését, akinek örömet okozhat minden nap, aki szereti, és soha többé nem válik meg tőle!

Gesztenye fóruma: Kattintson ide!
Gesztenye képtára

Jelenleg itt él: BudapestSTANLEY

Kép

nem: kan
kor: 4 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Stanley 4 év körüli sárga labrador retriever kan. A csongrádi gyepmester fogta be, gazdája nem kereste. Stanley egy végtelenül nyugodt, barátságos, embercentrikus, békés természetű kutya. Gyerekekkel nyugodtan, megértően és különösen simulékonyan viselkedő, igazi LABRADOR RETRIEVER karakterű kutya. Más kutyákkal közömbös vagy barátságos, nagyon jól viselkedik. Megismerése most kezdődik, de eddig egy csiszolatlan gyémánt az, akit visszafogott természete mögött megismerhettünk.
Stanley sajnos szívférgességben szenved. Ez egy olyan fertőzés, amely gyógykezelésre szorul, terápiája legalább 3 hónapot vesz igénybe. Kivizsgálása véget ért, kezelése pedig elkezdődött.
megjegyzés: Van gazdajelöltje.

Stanley fóruma: Kattintson ide!
Stanley képtára

Jelenleg itt él: BudapestVALDO

Kép

nem: kan
kor: 11 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Valdo nyugdíjas éveiben járó törzskönyves ivartalanított fekete kan labrador retriever. Valdo előéletéről nem sokat tudunk, tenyésztője gondoskodó szárnyai alól kikerülve egy bő évtizedetKözvetített gazdát kereső retrieverek

Retriever Rescue
"Ez egy lelkiismeretes,a fajtamentésnek elhivatott csapat, amilyet Fruzsi, Erzsike, Andi és a többi nagyszerű ember létrehozott a Retriever Rescue zászlaja alatt. Megszerettem mind az itt megismert embereket, nemkülömben a kutyákat, és minden nap izgatottan fogom olvasni, hogy hogyan fejlődnek a kutyusok mind az ideiglenes, mind a már végleges gazdijuknál."
Simonné Vojt Mónika
...

"Nagyon büszke voltam a lányomra, mert ráadásul egy 50 fős baráti összejövetelen Ő volt a kedvenc! Mindenki elvolt tőle ájulva, hogy milyen szép, nyugodt, kedves ...stb, egyszóval tiszta: APJA !"
Czapp László
...

"Hálásan köszönöm az Égieknek, Fruzsinak, Erzsinek és mindenkinek, akikről nem is tudok, hogy Bettike a családunk része lehet és Fiúnk egy olyan útra léphetett a négylábú barátjával, amiről talán még álmodni is alig mertünk..."
Szellő
...

"Nem kell hozzá más, csak egy olyan lelkes csapat, mint a RR, és egy család, akinek meg kell egy kutya. Minden tiszteletem azoké a lelkes, ideiglenes gazdiké, akik úgy tudják szeretni, ápolni, nevelni a kutyákat, hogy tudják, nem marad náluk és azoké akik ezt az egészet koordinálják. "
kemese
...