Retriever Fajtamentés

LOTTA

Kép

Nem: szuka
Kor: 12 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Lotta legalább 12 éves fajtatiszta labrador retriever szuka. Lotta 2 éve élt egy állatmenhelynek nevezett, magángyűjtő által fenntartott nyomortanyán, valahol Nógrád megye környékén, amikor helyi állatszerető emberek felhívták a figyelmet rá. Azonnal cselekedtünk és hozzánk került, szörnyű állapotban. Csontsovány, verseny súlyában legalább 28-30 kilót kéne nyomnia, de most alig éri el a 20 kg-ot. Vérlaborja komoly éhezésről tanúskodik, tele volt bolhaürülékkel, szőre gondozatlan, büdös, piszkos, kopott, sebes a teste mindenfele. Lábain felfekvések mindenfele, irritált a bőre, és persze ezzel együtt viszketeg, biztosan fájdalmas is. Fogai kopottak, elöl szinte nincs is. Mozgása kötött, öreges, több ízülete is fájdalmas, emiatt diszkréten folyamatosan kíméli magát. Az első vizsgálatok alapján szívférges. Elkezdtük őt rendbehozni, de még sok időre van szüksége, hogy összekapja magát. Elkeserítő ilyen testi roncsként látni ezt a kutyát, akinek mondhatni egyetlen egy része ép: A lelke, az viszont nagyon! 2 év menhely-lét, éhezés, passzív és egyes információk szerint aktív bántalmazás ellenére sem lehetett kiölni belőle a labradorok legjellemzőbb tulajdonságát, a végtelen bizalmat az ember felé, a szeretetet és a gyógyíthatatlan, idült optimizmust. Lotta is ezzel "küzd", a sok nyomor ellenére olyan kedvességgel, örömmel és bizalommal fordul mindenki felé, aki csak hozzá ér, hogy nem lehet őt nem szeretni. Lotta kedves, nyugodt, értelmes, végtelenségig szabálykövető és embercentrikus. Egy rossz szava nincs, és teljesen mindegy, mit tesznek vele, ő örül, mert akkor éppen vele foglalkoznak. A kedve remek, az étvágya nagyszerű, de egyelőre csak többször keveset kaphat enni, mert kiéhezett szervezetét igen könnyen túl lehetne terhelni. Gyönyörű arcával, kedves szemeivel szinte megszólal, és mindezek közben az őt szerető ember gondolatait fürkészi, mert meg akar felelni neki. Lotta néhány nagy kórházi tartózkodás után ideiglenes befogadóhoz került. A családba azonnal beilleszkedett, mindegyik kutyával jól kijön, a cicákkal is teljesen közömbös, ezért bátran ajánljuk másik kutyák, más állatok mellé is. Emberekkel a végtelenségig bizalmas és barátságos. Szobatiszta, nem ugat szinte egyáltalán, de feleslegesen semmiképp. A családi életet folyamatosan nyomon követi és igyekszik képben lenni, hogy csurran és cseppen egy kis simogatás, esetleg pár falat. Nagyszerű családi kutya!!!

Lotta fóruma: Kattintson ide!
Lotta képtára

Jelenleg itt él: NyergesújfaluMÜZLI

Kép

Nem: szuka
Kor: 12 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever keverék
Leírás: Müzli 12 éves labrador retriever szuka kutya. Gazdája meghalt, a rokonoknak nem kell, ezért a gyepmesteri telepre adták le. Korábbi életében 1 méteres láncon élt, ivartalanítva nem volt, ezért minden tüzeléskor előreesett a hüvelye, amit kezeletlenül hagytak. Müzli mostanra túl van egy bonyolult műtéten, amellyel a hüvelyelőreesését rendezni tudtuk, túlesett az ivartalanításon, chipes, oltott, parazitamentesített, szívférgességtől mentes. Müzli jó kutya és jólelkű kutya. Nem a legszebb, nem a legjobb, de egy tökéletes és ideális, kedves, csendes társ, aki örök hálával adózna egy befogadó, végleges családért, gazdiért. Más kutyákkal eddigi tapasztalataink szerint kijön, nem ugatós, nem hiperaktív. Meghálálja a törődést.

Müzli fóruma: Kattintson ide!
Müzli képtára

Jelenleg itt él: TápiószentmártonTITI

Kép

Nem: kan
Kor: 8 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Kedves, barátságos, nyugodt, csöndes kutya. Jó természetű, kiegyensúlyozott jószág, aki az élettől eddig nem túl sok jót kapott. Megismerése most kezdődik, orvosi karanténját tölti. Gazdit, ideiglenes befogadót keres.

Titi képtára
Titi fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: DunaföldvárBABETTA

Kép

Nem: szuka
Kor: 6 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Ez a kedves labilány 2-3 éve került mostani tulajdonosához, aki viszont most, hogy a kutyus megbetegedett, sem orvosi ellátást nem óhajtott neki nyújtani, sem tartását nem kívánja tovább vállalni. Emlődaganat miatt ezért helyi állatvédők vitték állatorvoshoz és vállalták műtétje költségeit, de elhelyezése továbbra sem megoldott. Kedves, nyugodt, békés kutyus, aki végtelenül vágyik az emberi törődésre, szeretetre és odafigyelésre, amiért cserébe örök hálával fizetne.

Babi képtára
Babi fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: DunaföldvárRIBIZLI

Kép

Nem: szuka
Kor: 2 hónapos
Szín: krém
Fajta: golden retriever
Leírás:
Megjegyzés: Szaporítótól került állatvédőkhöz, mert betegsége miatt eladhatatlanná vált. Kivizsgálása folyamatban van, további információval később tudunk szolgálni. Gazdát, ideiglenes befogadót keres.

Ribizli képtára
Ribizi fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: ÉrdFURFANG

Kép

Nem: szuka
Kor: 5 éves
Szín: sárga
Fajta: larbador retriever
Leírás: Furfang 5 éves labrador retriever jellegű ivartalanított szuka. Roppant okos, mint neve is mutatja, igazán rafinált kislány. Vidáman röfög naphosszat, éjjel békésen horkol. Folyton zsizseg, jön, megy, hurcolja a nyusziját és egyéb játékokat le s fel a lakásban. Pórázon szépen sétál, szabadlábon is figyelmes, szófogadó, igazi mintakutya. Borzasztóan hálás, megbecsüli, hogy családban lehet, és majd' összetöri magát, hogy a kedvére tegyen a gazdájának.
Mindene a játék, legyen az bármilyen: legszívesebben folyton csak kergetőzne, birkózna, huzakodna a haverokkal, labdázna, vagy babázna a nyuszijával. Amilyen cukin, csendesen röfög otthon, olyan lelkesen ugat, ha lemarad a többiektől játék közben. Otthon vagy séta közben persze csendben van, csak a rajcsúrra tartogatja a hangját. Látszik, megszokta, hogy meg kell dolgoznia az érdekei érvényesítéséért. Macskákkal, gyerekekkel barátságos, kutyákkal néha kicsit kakaskodik, de erről határozottsággal lebeszélhető. Nagyon ügyesen alkalmazkodik, remek lányka ez a Furi. Fülig érő mosolyával, határtalan jókedvével, végzetes cukiságával mindenkit azonnal levesz a lábáról.

Furfang fóruma: Kattintson ide!
Furfang képtára

Jelenleg itt él: BudapestDORINA

Kép

Nem: szuka
Kor: 11 éves
Szín: krém
Fajta: golden retriever
Leírás: Ez a cuki, bájos, fiatalos, tetovált golden retriever szuka 3 napja áll az esőben a fertődi OTP előtt. Az emberek elmentek mellette, ő meg csak reménykedett, de hiába.
Ma Eőry Eszter barátunk járt arra, és felkészült kutyásként azonnal pórázra fogta, magával vitte, miután a környékbelieket kifaggatta. A kutyusban nincs chip, a környéken senki sem hiányolta. Ellenben tetovált, amit sajnos lehetetlenség kiolvasni, így bár megpróbáljuk nyomozni, de kevesebb sikert remélek. Mivel tetovált, így legalább 8 évesnek gondoljuk, de fiatalos, ruganyos alkata miatt elsőre 3-4 évesre tippeltük a korát.
Nagyon sovány, tele bolhával és kullanccsal találta Eszter. Csapzott volt, fázott, enni is habzsolva evett (persze főleg a virslit, a tápon már elgondolkodott...) Kapott egy jó kis fürdetést és végre melegben várakozhat.

Goldilány fóruma: Kattintson ide!
Dorina képtára

Jelenleg itt él: Táp (Győr-Moson-Sopron megye)PAJTI

Kép

Nem: kan
Kor: 5 éves
Szín: arany
Fajta: golden retriever
Leírás: Pajti a csongrádi gyepmesteri telepről mentett 5 éves golden retriever kan. Saját gazdája adta le kegyetlenül a gyepmesteri telepre, ahol várhatóan végleges elaltatás várt volna erre a szegény, szomorú kutyusra. Most, hogy a telepről kikerült, életkedve visszatért, igyekszik kiélvezni az élet napos oldalát, örömmel sétál, pórázon szépen közlekedik, más kutyákkal alapvetően barátságos, emberekkel nagyon simulékony. Pajti nem engedte h a sors kibabráljon vele, életkedve nem tört meg, mindenben a jót látja. Tipikus goldi aki imádja a pocsolyát, a hasát, a labdázást és legfőképpen a sok-sok törődést.
Pajti kinti-benti kutya szeretne lenni, boldogan venné a kutyatársaságot, jelenleg 3 kutyussal lakik együtt, probléma mentesen.

Pajti fóruma: Kattintson ide!
Pajti képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárÁRNYÉK

Kép

Név: Árnyék
Nem: szuka
Kor: 3 éves
Szín: krém
Fajta: golden retriever jellegű
Leírás: Gyáli Élethang Alapítványtól, gazdától "mentett" Árnyék nevű golden jellegű 3 éves szuka.
Csont sovány, rettegő, kicsi méretű goldika. Bordáit meg lehet számolni, szemében csak félelem látszik. Az élősködőitől megszabadult és kapott féreghajtót is. Se oltása, se csipje nincs neki, viszont tüzel. Az oltásai pótlása után intenzív megismerése folyik. A tüzelés lecsengése után kerülhet csak sor az ivartalanítására.
megjegyzés: Van gazdajelöltje.

Árnyék fóruma: Kattintson ide!
Árnyék képtára

Jelenleg itt él: VácCRUSOE

Kép

Név: Crusoe
Nem: kan
Kor: 3 éves
Szín: fekete
Fajta: labrador retriever
Leírás: Crusoe 3 éves törzskönyvezett fekete kan labrador retriever. Gondos tenyésztőnél látta meg a napvilágot. 3 év után jelentkezett a tenyésztőjénél Crusoe akkori gazdája, hogy szeretnék, ha visszavenné a kutyát. Ezt követően került hozzánk. Crusoe eddigi életét kinti kutyaként élte, de hamar rákapott a kinti-benti élet ízére, nagyon igényli a gazdi közelségét, ezért a jövőjét is így képzeli el. Szobatiszta, ha le van fárasztva, akkor lakásban is tökéletesen viselkedik, nem rongál, nem pakol. Nagyon élvezi más kutyák társaságát, jelenleg két szuka kutyával él együtt, akiktől tanulja, hogyan is kell egymással játszani, kommunikálni, jó tanulónak bizonyul. Crusoe egy hatalmas csiszolatlan fekete gyémánt, akiben buzog a tettvágy, a tenni akarás, megfelelni akarás és mindezek mellett félelmetesen jó esze van. Olyan gazdit szeretne, aki sokat tud vele foglalkozni, aki képes egy hatalmas fekete mackónak irányt mutatni, aki minden nap lemozgatja és agyban is lefárasztja, ahol teljes értékű családtag lehet. Ha ezeket megkapja, akkor bármit megtesz a gazdiért és egy tökéletes társ lesz belőle!

Crusoe fóruma: Kattintson ide!
Crusoe képtára

Jelenleg itt él: BudapestPANCSIEMMA

Kép

Név: Pancsiemma
Nem: szuka
Kor: 4-5 hónapos
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever (?)
Leírás: Pancsiemma 5 hónap körüli kölyöklabi. Az egyik gyömrői állatmenhelyről került a gondozásunkba, ahol a parvo-veszély miatt átmenetileg tudták csak elhelyezni ideiglenes befogadónál. Pancsi nagyon kedves, vagány, embecentrikus, játékos kölyökkutya. Minden más kutyával és macskával is jól megfér. Nálunk jól szocializálódik, de fontos számára a nevelés, tanítás, amit leginkább egy saját gazdi tudna megadni számára. Családi kutyaként, kinti-benti kutyaként, bentalvással keresünk számára olyan gazdit, ahol ivartalanítását a megfelelő kor elérte után vállalják.

Pancsiemma fóruma: Kattintson ide!
Pancsiemma képtára

Jelenleg itt él: TápiószentmártonGESZTENYE

Kép

nem: szuka
kor: 5 éves
szín: barna
fajta: labrador retriever
leírás: Gesztenyét a ragaszkodása teszi különlegessé más kutyához képest, természetességével, kedvességével hamar bárhová beilleszkedik. Igényli a társaságot, a törődést és a nyüzsgést, nincs szívesen egyedül. A retrieverekre jellemző tulajdonságokkal rendelkezik, figyelmes, barátságos, érzékeny kutya, aki a tapasztalatai ellenére nyitott, vidám természetű tudott maradni. Kevésbé labdás kutya, jobban szereti, ha vele foglalkoznak, őt szeretgetik, amit Gesztenye sok puszival és pacsival köszön meg. Kinti-benti kutyatartást javasolunk, lakásban nem érzi magát kényelmetlenül, szobatiszta, nem rág, a határokat szépen betartja (pl. emeletre nem jön fel); ha nehezteli, hogy elmegy a Gazda, kaparászni hajlamos.
Korábbi két gazdája mellett Gesztenye egészségi állapota megromlott, jelenleg a fülgyulladásán kívül már nincsen más problémája, általános immunerősítésre és sok szeretetre van szüksége. Bőrbetegsége megoldódni látszik, a hasa aljánál és a szemkörnyékén szépen nő ki újra a szőr, már nem feltűnő, hogy beteg volt. Viszont fontos számára, hogy folyamatosan jó minőségű tápot, bőrtáplálást kapjon, hogy soha többet ne jöhessen vissza ez a problémája. Külsőleg valamivel idősebbnek tűnik a korához képest, viszont sokat játszik és szaladgál egész nap, hosszabb sétákkal is a kedvére lehet tenni, átlagos aktivitású. Más kutyákkal jól kijön, pórázon és póráz nélkül is szépen sétál, figyeli a Gazdát, irányváltáskor visszaszalad, más kutyáktól elhívható. Az alap vezényszavakat tudja, végrehajtásukat a kitörő lelkesedése miatt nehéz véghez vinni, amikor foglalkoznak vele nem szeret egy helyben ülni, ha a Gazda figyel Rá, mellette marad, hiába hívja más kutya játszani, kifejezetten élvezi a figyelmet.
Szocializált, mindennapos törődést(!) igénylő kutya, aki nagyon szeretné a végleges helyét megtalálni. Gesztenye minden pillanatban a Gazdi boldogságán dolgozik!

Gesztenye fóruma: Kattintson ide!
Gesztenye képtára

Jelenleg itt él: BudapestSTANLEY

Kép

nem: kan
kor: 4 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Stanley 4 év körüli sárga labrador retriever kan. A csongrádi gyepmester fogta be, gazdája nem kereste. Stanley egy végtelenül nyugodt, barátságos, embercentrikus, békés természetű kutya. Gyerekekkel nyugodtan, megértően és különösen simulékonyan viselkedő, igazi LABRADOR RETRIEVER karakterű kutya. Más kutyákkal közömbös vagy barátságos, nagyon jól viselkedik. Megismerése most kezdődik, de eddig egy csiszolatlan gyémánt az, akit visszafogott természete mögött megismerhettünk.
Stanley sajnos szívférgességben szenved. Ez egy olyan fertőzés, amely gyógykezelésre szorul, terápiája legalább 3 hónapot vesz igénybe. Kivizsgálása véget ért, kezelése pedig elkezdődött.

Stanley fóruma: Kattintson ide!
Stanley képtára

Jelenleg itt él: BudapestPERU

Kép

nem: szuka
kor: 2 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever keverék
leírás: Peru 2 éves labrador retriever keverék szuka kutya. Kedves, rendes, csendes, kicsit megtört kutyus még, szomorú, mert gazdája elhagyta és halálra ítélvén egy gyepmesteri telepre dobta ki, társával együtt. Szomorú, mert társa nem jöhetett vele, de nem tudja, hogy valójában ezzel ő szerencsés helyzetbe került és esélyt kapott a jövőre, és arra, hogy boldog kutyaélet várhasson még rá. Ez még kicsit messzebb van, ugyanis Peru szívférges, amely 3 hónapon át tartó kezelést igényel. Peru vizsgálati eredményei jók, ezért a kezelése megkezdődik. Ez időre ideiglenes befogadót keresünk számára. Emellett, mivel költségei sajnos igencsak magasnak ígérkeznek, pártfogókat keresünk számára, és ezért arra kérjük a fekete-kutya szimpatizánsokat, a Csongrád megyeieket, a labrador-fanokat, a szívféreg-mániásokat és mindenkit, akit meghat ennek a csendes, az árral csak sodródó, elhagyott, kidobott és halálra ítélt kutyának a sorsa, hogy segítse a gyógyulását!

Számlaszámunk: 10400140 50515653 53521002
IBAN: HU37 10400140 50515653 53521002
SWIFT kód: OKHBHUHB

Peru fóruma: Kattintson ide!
Peru képtára

Jelenleg itt él: ÉrdPARÁZS

Kép

nem: szuka
kor: 1.5 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Parázs 1,5 éves labrador retriever szuka. Kedves, barátságos kutya, más ebekkel nincs konfliktusa, kifejezetten barátságos mindenkivel, érdeklődő, értelmes, jó karakterű kutya. Ideális társa lehet akár fiatalabbnak akár családosoknak. Parázs jelenleg egy még 2 hónapon át tartó kezelésben részesül, mivel a Retrievermentéshez kerülve fény derült rá, hogy szívférges. A kezelést és az azzal járó nyugalmas életmódot, a kötött napirendet is nagyszerűen viseli, mindösszes az emberi társaság és több foglalkozás az, amin szíve szerint változtatna. A terápia egyelőre jó irányban halad, így bízunk benne, 2 hónap múlva már minden rendben lesz vele. Parázs a mérhetetlen kedvességével, a leírhatatlan intelligenciájával egy különlegesen jó kutyának ígérkezik, még így is, hogy egyelőre nem lehet fokozott terhelésnek, sok mozgásnak, tanításnak kitenni. Aki örökbe fogadja majd őt, egy nagyszerű társat kap a személyében.
Oltott, chipezett, ivartalanított. A volt kétlábúja azért vitte ki a szarvasu gyepmesteri telepre, mert, mert Parázs játékszernek nézte a tyúkokat. Onnan került a Retriever Rescue gondozásába.

Parázs fóruma: Kattintson ide!
Parázs képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárOBI

Kép

nem: kan
kor: 4 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Obi 4 éves ivartalanított labrador retriever kan. Obi igazi energiabomba fiúcska, aki ráadásul nagyon embercentrikus, és imádja a gyerekeket is. Szuka kutyákkal jó a viszonya, konfliktus kerülő, kanokkal nálunk nem találkozott. A macskákat nem szereti, nem való macska mellé. Okos, tanulékony, étellel jól motíválható. Mindenevő, nem válogat. A pórázon való közlekedésén még csiszolni kell, de máris érti az ül, pacsit, nem, marad, kifelé, mit csinálsz vezényszavakat, ám a gyere még csak időnként jut el a tudatáig. Vízimádó, képes a locsolónál órákig pancsolni. Sok tanulás kell még neki, úgy szívja magába a tudást mint a szivacs a vizet. Aktív család társa szeretne lenni, sok mozgással, tanulással de legfőképpen mértéktelen szeretettel. Kedvességével, szeretetével, odaadásával, bohókás természetével elvarázsolja az embert.
Obit kivételes természete ellenére láncról kellett mentenünk, saját gazdájától, aki ilyen méltatlan körülmények között tartotta ezt a szegény kutyát. Most már végleges, felelős gazdit keres.

Obi fóruma: Kattintson ide!
Obi képtára

Jelenleg itt él: AlbertirsaLISA

Kép

név: Lisa
nem: szuka
kor: 10 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Lisa (ivartalanított nyugdíjas szuka labrador retriever) a csongrádi gyepmesteri telepről nagyon leromlott állapotban került az RR-hez, ahol azonban a gyors beavatkozásokat követően minden


VALDO

Kép

nem: kan
kor: 11 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Valdo 11 éves törzskönyves labrador retriever ivartalanított kan. Törzskönyve alapján nagyszerű felmenőkkel rendelkezik, akik többszörös kiállítási győztesek, vizsgával és többjük megnyugtató egészségügyi szűréssel (pl. csípődiszplázia) is rendelkeznek. Valdo korábbi életéről nem sokat tudunk, szerető és gondos tenyésztője után belevetődött a nagybetűs életbe és 11 év után nálunk landolt. Valdo egy nagyszerű és gyönyörű kutya, akin a kor vasfoga egyáltalán nem látszódik meg. Annak ellenére, hogy 11 éves, bátran letagadhatna belőle legalább 4-5-öt, annyira fiatalos, dinamikus és lendületes. Más kutyákkal kijön, néhány kannal néha hajlamos a dominancia-csatákra, de ez is kezelhető. Korának megfelelően közepes aktivitású. Olyan szerető családot keres, aki megbecsülné ezt a kedves öregurat hátralévő éveiben és becsületben, szeretetben tartanák őt.

Valdo képtára
Valdo fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: Budapest III. kerületLUCIFER

Kép

név: Lucifer
nem: kan
kor: 4 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Lucifer 4 éves fekete labrador retriever kan. Aktív, talpraesett, játékos kutya, aki imád az ember közelében lenni. Szeretetéhes, kedves, autóban szépen utazik, pórázon sétálást még tanulja. Lakásban és az udvaron is feltalálja magát. Jól viselkedik, nem rombol és gyorsan tanul. Bal oldalon csípődiszplázia miatt műtve volt korábban és sajnos még mindig nem használja rendesen ezt a lábát. Kivizsgálása folyamatban van és hidroterápiára is jár, hogy mielőbb rendbe jöjjön. Ez semmiben sem zavarja vagy akadályozza őt. Ugyanúgy futkos, ugrál, mint más kutyák.
Ez a gyönyörű fekete kutya várja álomgazdiját. Természetesen ivartalanítva, oltva, chipezve van. Parazitamentesítő szereket kapott, szívféregre negatív.

Lucifer fóruma: Kattintson ide!
Lucifer képtára

Jelenleg itt él: Érd
Közvetített gazdát kereső retrieverek

Retriever Rescue
"Ez egy lelkiismeretes,a fajtamentésnek elhivatott csapat, amilyet Fruzsi, Erzsike, Andi és a többi nagyszerű ember létrehozott a Retriever Rescue zászlaja alatt. Megszerettem mind az itt megismert embereket, nemkülömben a kutyákat, és minden nap izgatottan fogom olvasni, hogy hogyan fejlődnek a kutyusok mind az ideiglenes, mind a már végleges gazdijuknál."
Simonné Vojt Mónika
...

"Nagyon büszke voltam a lányomra, mert ráadásul egy 50 fős baráti összejövetelen Ő volt a kedvenc! Mindenki elvolt tőle ájulva, hogy milyen szép, nyugodt, kedves ...stb, egyszóval tiszta: APJA !"
Czapp László
...

"Hálásan köszönöm az Égieknek, Fruzsinak, Erzsinek és mindenkinek, akikről nem is tudok, hogy Bettike a családunk része lehet és Fiúnk egy olyan útra léphetett a négylábú barátjával, amiről talán még álmodni is alig mertünk..."
Szellő
...

"Nem kell hozzá más, csak egy olyan lelkes csapat, mint a RR, és egy család, akinek meg kell egy kutya. Minden tiszteletem azoké a lelkes, ideiglenes gazdiké, akik úgy tudják szeretni, ápolni, nevelni a kutyákat, hogy tudják, nem marad náluk és azoké akik ezt az egészet koordinálják. "
kemese
...