Retriever Fajtamentés

DANUTA

Kép

nem: szuka
kor: 6 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Danuta kb. 6 éves labrador retriever ivartalanított szuka. A karcagi menhelyen közel 1 évet töltött, mire hírt kaptunk róla, és a gondozásunkba kerülhetett. Danuta kedves, nagyon értelmes, jól nevelt, kifejezetten embercentrikus, nyugodt természetű kutyalány. Más kutyákkal kijön.

Danuta fóruma: Kattintson ide!
Danuta képtáraNALA

Kép

nem: szuka
kor: 1 éves
szín: krém
fajta: golden retriever
leírás: Nala 11 hónapos golden retriever szuka. Gondos tenyésztőnél született, szülei vizsgázott és egészségügyi betegségekre szűrt, kiállítási eredményekkel rendelkező kutyák, Nala mégis nagyon szerencsétlen csillagzat alatt született. Fiatalon kiderült, hogy mindkét elülső lábára könyökdiszpláziás, ezért gazdája mindkét lábát megműttette az Egyetemen. A műtétekből felépült, de azért ízületeire oda kell figyelni a továbbiakban is. Egy szerencsétlen séta során, ahol egy farkasokat is tartó vadasparkban tett látogatást egy farkas kinyúlt a kerítésen, amellyel olyan súlyos sérüléseket okozott a kutyusnak, hogy hosszas gyógyulás után farkát amputálni kellett. Nala kedves, barátságos, jól nevelt és jól szocializált kutya. Megismerése részünkről most kezdődik, de azt már most látjuk, hogy csöndes, rendes, szabálykövető és teljességgel szófogadó kutya, aki pórázon szépen közlekedik, póráz nélkül hívásra azonnal jön, kérésre ül, a jutalomfalatot pedig szépen veszi el. Más kutyákkal viszonya eddigi ismereteink alapján nagyszerű.

Nala fóruma: Kattintson ide!
Nala képtáraHÓPEHELY

Kép

nem: kan
kor: 2-3 éves
szín: krém
fajta: golden retriever
leírás: Kedves, barátságos, szeretetéhes kutya.

Hópehely fóruma: Kattintson ide!
Hópehely képtáraHOLLY

Kép

név: Holly
nem: szuka
kor: 2 éves
szín: arany
fajta: golden retriever
leírás:
megjegyzés:

Holly fóruma: Kattintson ide!
Holly képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárNÉRÓ

Kép

név: Néró
nem: kan
kor: 10 hónapos
szín: krém
fajta: golden retriever
leírás: Néró 10 hónapos, kedves, barátságos, aktív golden retriever kan. A csongrádi menhelyre saját gazdája adta le, mert nem tartott rá tovább igényt. Néró más kutyákkal jól kijön. Korának megfelelő aktivitással rendelkezik, játékos, embercentrikus kutya.

Néró fóruma: Kattintson ide!
Néró képtára

Jelenleg itt él: TiszavárkonyQUEEN

Kép

nem: szuka
kor: 7-8 éves
szín: arany
fajta: golden retriever
leírás: Queen 7 év körüli közepesen aktív golden retriever hölgy. Maximálisan igényli az emberi társaságot, simogatást, szeretgetést. Első találkozásra kicsit bátortalan az emberekkel, de pár kedves szó után máris bújik, hízeleg. Lakásba feltehetőleg sosem volt beengedve, mert nem hajlandó átlépni a küszöböt. Gyerekeket kifejezetten szereti, nagyon óvatos velük, nem ugrál fel. Foglalkozva nem igazán volt vele, mert az alapvető dolgokat sem ismeri, mint az "ül", illetve a pórázon sétálással is vannak gondjai, de ezt is csiszolgatjuk. Hirtelen mozdulatokra, illetve bizonyos tárgyak (seprű, gereblye) felemelésére nagyon megijed, elrohan... ezekkel próbáljuk ismertetni, ha megijed, akkor a seprűt letesszük, odacsaljuk, és ha meggyőződött róla hogy nem bántja, akkor boldog csóválásba kezd, ő maga is örül a sikernek :) A játékokat amiket kapott, nagyon szereti, a labdát cipelgeti, de pl. nem szalad utána ha dobjuk, annak nem érti a lényegét. Jelenleg 2 kutyával, 2 cicával és 1 gyerkőccel él együtt, mindenkivel teljes összhangban, bár a 4 hónapos német juhász kölyök lehengerlő lendülete néha szemmel láthatóan sok neki, főleg mikor tépi a fülét, cibálja a farkát, de ha nagyon unja, akkor helyreteszi a kicsit, és szent a béke.
Queen szaporítótól került hozzánk egy hozzá hasonló golden retrieverrel együtt. A szomorú, hogy akkor, arról a gyepmesteri telepről, ahova ő leadásra került összesen 3 golden retriever, két különböző szaporítótól került hozzánk. Mindez elkeserítő számunkra, milyen mértékben használják ki ezeket a szegény kutyákat.
Queenhez semmilyen iratot vagy papírt nem kaptunk, korát is csak becsülni tudjuk, fogai kissé kopottak.
Queent egyszer már örökbeadtuk, de gazdája nem foglalkozott vele megfelelően, a kutyus a kertben különböző dolgokat hurcibálva szerinte kárt okozott neki, ezért visszaadta az Egyesület gondozásába. Nála szárnyasokkal nem fért meg.

Queen fóruma: Kattintson ide!
Queen képtára

Jelenleg itt él: PomázMANGA

Kép

nem: szuka
kor: 4 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Kedves, jó természetű, alkalmazkodó kutya.
megjegyzés: Manga 3-4 év körüli labrador retriever kan, akire a csongrádi gyepmesteri telepen a biztos altatás várt volna, ha nem hozzuk el. Manga valószínűleg nem sok jót kapott az élettől eddig, félős és bizonytalan kutyus. Hogy szocializációja maradt-e el, vagy bántalmazták, nehéz megmondani, de az emberrel egyelőre kicsit távolságtartóbb, tartózkodóbb viselkedést mutat. Mindenesetre örömteli, hogy pár nap leforgása alatt már eredményeket lehet nála elérni, a napi ritmust megszokva megnyugszik a kis lelke és ezzel bátorságot szív magába. Más kutyákkal jól kijön, barátságos. Szobatiszta/ketrectiszta (még karanténban van). Pórázon szépen sétál.

Mangafóruma: Kattintson ide!
Manga képtára

Jelenleg itt él: BudapestEMMA

Kép

nem: szuka
kor: 9 éves
szín: barna
fajta: labrador retriever
leírás: Emma 9-10 év körüli fajtatiszta, tetovált labrador retriever szuka. A labradorok minden jó tulajdonságával rendelkező, kiegyensúlyozott, kimért, nagyon emberközpontú és kedves kutya. Alkalmazkodó, szabálykövető, szófogadó. Pórázon szépen sétál, hívásra jön, a napi ritmust nagyon gyorsan megszokta. Korábban a csongrádi gyepmesteri telepen élt, ahonnan közvetlen altatás elől lett elhozva. Más kutyákkal jó a viszonya, függetlenül, hogy kanról vagy szukáról van-e szó. Sajnos mindkét személy lencsehomály van, ami miatt valószínűleg teljesen vak, emiatt kicsivel több odafigyelésre van szüksége. Szívféregre szeropozitív véreredménnyel rendelkezik. Állapota és kora ellenére Emma egy végtelenül jólelkű, kedves és szeretnivaló kutya, aki nagyon vár egy szerető családra, ahol ő lehet a szeme fénye gazdijának.

Emma fóruma: Kattintson ide!
Emma képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárDUNDIEGO

Kép

nem: kan
kor: 8-9 éves
szín: sárga
fajta: Labrador retriever
leírás: DunDiego 8 év körüli labrador retriever kan. Nyugodt, kiegyensúlyozott, embercentrikus kutya, akinek megismerése most kezdődik meg. Azt már tudjuk róla, hogy imádja az életet, szereti a szép időt, szeret sétálni, korát meghazudtoló aktivitással rendelkezik. A lánykutyákat szereti, fiúkkal még nem találkozott, amióta mi ismerjük őt. A körülmények változásához jól és gyorsan alkalmazkodik, nem kifejezetten hangos kutya, és jól is kezelhető a mindennapok során. Kora végett már nem igényel túl nagy sétákat, de nagyszerű társ lenne bármilyen családban, ahol a számára szükséges törődést és figyelmet megkaphatja. Sátoraljaújhelyi menhelyről került a gondozásunkban harmadmagával.

DunDiego képtára
DunDiego fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: DunaföldvárPUSZPÁNG

Kép

nem: kan
kor: 2 éves
szín: arany
fajta: Golden retriever
leírás: Puszpáng kb. 2 éves kan golden retriever ivartalanított. Emberekkel végtelenül barátságos, hízelgő cicafiú, aki akkor igazán boldog, ha a gazdi lábánál sündöröghet. Szuka kutyákkal jól kijön, szívesen játszik velük, kan kutyákkal szemben vannak fenntartásai, de határozottsággal összeszoktatható velük. Lakásban nem rongál, szobatiszta, udvarra csak társasággal megy ki szívesen. Éber, jó jelző kutya, tudta nélkül nem történhet semmi a környéken, de feleslegesen nem hallatja a hangját. Rengeteg energiával rendelkezik, de elfogadja, ha a gazdi épp nem ér rá, mikor viszont újra rá kerül a sor, a világ legboldogabb kutyájává válik. Bármit megtenne a gazdinak, nagyon gyorsan tanul és igényli is a munkát. Vele sokat foglalkozó, aktív, határozott gazdit keres, akinek lesheti és teljesítheti minden óhaját!

Puszpáng képtára
Puszpáng fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: Budapest, IV. kerületSZENDE

Kép

nem: szuka
kor: 8-9 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Szende 8 év körüli sárga színű labrador retriever szuka. Abszolút barátságos és emberközpontú kutyus. A korából adódóan nincs nagy mozgásigénye, megelégszik rövidebb sétákkal. Békés, jóindulatú. A séta elején ifjonti hévvel indul, de a végére gyönyörűen jön láb mellett. A legfőbb élvezete a simogatás és szaglászás a fűben, vagy az út mentén. A lakásban szobatiszta, nem rombol. A hátsó lábainál szükség van egy kis izomerősítésre, mert a menhelyi bezártság nem tett jót neki. A röntgen szerint több helyen meszes felrakodás van a gerince mentén ezért a járása néha kicsit bizonytalan. A röntgenén az is látszik, hogy 4 db légpuskalövedék van a testében. Ebből is látszik, hogy nem bánt vele kesztyűs kézzel az élet. Ennek ellenére még mindig bízik az emberekben - megérdemelne egy jó, végleges gazdát.
megjegyzés: Tiszakécske Árkusdüllőben egy családhoz szegődött 2014-01-21-én. A kecskeméti menhelyről került a Retriever Rescue gondozásába.

Szende fóruma: Kattintson ide!
Szende képtára

Jelenleg itt él: DunakesziRONY

Kép

név: Roni
nem: kan
kor: 2 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Rony 2 éves labrador retriever kan, aki a szarvasi gyepmesteri telepen raboskodott. Gazdája nem kereste, felesleges eldobott kutya ő is, pedig ez a kedves és nagyon fegyelmezett kutya igazán nem ezt a sorsot érdemelné. Rony kifejezetten jó természetű, kiegyensúlyozott, és a napok előrehaladtával egyre szófogadóbbá, képzettebbé váló kutya, aki szépen tanulja a pórázas sétát, kérésre, egy kis jutalomfalatért szépen leül, együttműködő, kedves és emberközpontú, nagyfokú megfelelni akarás szorult bele. Korának megfelelően aktív, ezért aktív foglalkozásra is lenne szüksége új gazdja mellett, viszont aktivitása ellenére mégis jó, kiegyensúlyozott alaptermészettel megáldott, jó karakterű kutya. Olyan felelős gazdit keresünk számára, aki nagyra értékeli kiváló tulajdonságait, és szeretetben élhet nála ez a kedves kutya. Ivartalanítva, oltva, chipezve fogadható örökbe.

Rony fóruma: Kattintson ide!
Roni képtára

Jelenleg itt él: FelcsútLORETTA

Kép

nem: szuka
kor: 4 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Loretta 4 éves sárga színű ivartalanított labrador retriever szuka. Nagyon kedves kutyus. Rendkívül barátságos minden 2 és 4 lábúval, gyerekekkel barátságos és megbízható. Játékos, aktív kutyus. Jelenleg lakáskutya életet él, állandóan benn van, abszolút szobatiszta, nem rombol. Nagyon ritkán ugat. Szeret kinn is lenni, mert udvarban is nagyon jól érzi magát. Kocsiban szépen utazik és pórázon vezethető. Amúgy is tanulékony bájos szuka. Az etetőtálját is lelkesen viszi a lakásban, csak az általa kiválasztott helyen szeret étkezni, de hurcolás közben sem borítja ki.

Loretta fóruma: Kattintson ide!
Loretta képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárFEBI

Kép

nem: szuka
kor: 1.5 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Febi 1.5 éves labrador retriever szuka. Szobatiszta, oltott, chipezett és ivartalanított. Egy igazi belevaló csaj. Állandóan mozgásban van. Szeret pakolni, rendezkedni. Aktív blöki, sportos társat igényel, aki nem csak fizikálisan, hanem szellemileg is fárasztja, pl kutyasuliban. Gyorsan tanul, étellel jól motiválható. Emberekkel, kutyákkal és macskákkal is barátságos. Gyerek mellé is ajánlott. Ültetés, behívás, pórázon séta már egészen megy neki. Van még mit tanulnia. Autóba nem szeret beszállni, de utána már elvan és szépen utazik. Szeretetéhes eb. Kinti-benti tartásra megfelelő, egyedül és másik társ mellé is.
megjegyzés: Szentendrén találták, valószínűleg autóból tették ki, gazdája ezidáig nem kereste.

Febi képtára
Febi fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: ÉrdVALDO

Kép

nem: kan
kor: 11 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Valdo 11 éves törzskönyves labrador retriever ivartalanított kan. Törzskönyve alapján nagyszerű felmenőkkel rendelkezik, akik többszörös kiállítási győztesek, vizsgával és többjük megnyugtató egészségügyi szűréssel (pl. csípődiszplázia) is rendelkeznek. Valdo korábbi életéről nem sokat tudunk, szerető és gondos tenyésztője után belevetődött a nagybetűs életbe és 11 év után nálunk landolt. Valdo egy nagyszerű és gyönyörű kutya, akin a kor vasfoga egyáltalán nem látszódik meg. Annak ellenére, hogy 11 éves, bátran letagadhatna belőle legalább 4-5-öt, annyira fiatalos, dinamikus és lendületes. Más kutyákkal kijön, néhány kannal néha hajlamos a dominancia-csatákra, de ez is kezelhető. Korának megfelelően közepes aktivitású. Olyan szerető családot keres, aki megbecsülné ezt a kedves öregurat hátralévő éveiben és becsületben, szeretetben tartanák őt.

Valdo képtára
Valdo fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: Budapest III. kerületLUCIFER

Kép

név: Lucifer
nem: kan
kor: 4 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Lucifer 4 éves fekete labrador retriever kan. Aktív, talpraesett, játékos kutya, aki imád az ember közelében lenni. Szeretetéhes, kedves, autóban szépen utazik, pórázon sétálást még tanulja. Lakásban és az udvaron is feltalálja magát. Jól viselkedik, nem rombol és gyorsan tanul. Az ételre és a gazdira is féltékeny, így az lenne a legjobb számára, ha egyedüli kutya lehetne, de más kutyákkal is megfér, most is többedmagával lakik együtt. Bal oldalon csípődiszplázia miatt műtve volt korábban és sajnos még mindig nem használja rendesen ezt a lábát. Kivizsgálása folyamatban van és hidroterápiára is jár, hogy mielőbb rendbe jöjjön. Ez semmiben sem zavarja vagy akadályozza őt. Ugyanúgy futkos, ugrál, mint más kutyák.
Ez a gyönyörű fekete kutya várja álomgazdiját. Természetesen ivartalanítva, oltva, chipezve van. Parazitamentesítő szereket kapott, szívféregre negatív.

Lucifer fóruma: Kattintson ide!
Lucifer képtára

Jelenleg itt él: Érd
Közvetített gazdát kereső retrieverek

Retriever Rescue
"Ez egy lelkiismeretes,a fajtamentésnek elhivatott csapat, amilyet Fruzsi, Erzsike, Andi és a többi nagyszerű ember létrehozott a Retriever Rescue zászlaja alatt. Megszerettem mind az itt megismert embereket, nemkülömben a kutyákat, és minden nap izgatottan fogom olvasni, hogy hogyan fejlődnek a kutyusok mind az ideiglenes, mind a már végleges gazdijuknál."
Simonné Vojt Mónika
...

"Nagyon büszke voltam a lányomra, mert ráadásul egy 50 fős baráti összejövetelen Ő volt a kedvenc! Mindenki elvolt tőle ájulva, hogy milyen szép, nyugodt, kedves ...stb, egyszóval tiszta: APJA !"
Czapp László
...

"Hálásan köszönöm az Égieknek, Fruzsinak, Erzsinek és mindenkinek, akikről nem is tudok, hogy Bettike a családunk része lehet és Fiúnk egy olyan útra léphetett a négylábú barátjával, amiről talán még álmodni is alig mertünk..."
Szellő
...

"Nem kell hozzá más, csak egy olyan lelkes csapat, mint a RR, és egy család, akinek meg kell egy kutya. Minden tiszteletem azoké a lelkes, ideiglenes gazdiké, akik úgy tudják szeretni, ápolni, nevelni a kutyákat, hogy tudják, nem marad náluk és azoké akik ezt az egészet koordinálják. "
kemese
...