Retriever Fajtamentés

BENŐ

Kép

nem: kan
kor: 6 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Benő 2008. év elején született fajtatiszta kan labrador, akit gazdái egy piacon tettek ki, gondolván valaki majd csak megsajnálja és a szatyrok mellé őt is hazaviszik. Sok nyomozás után eredeti gazdái nyomára bukkantunk, akiktől megtudhattuk, hogy másfél évig hordták a kutyát iskolába, így az alapvető engedelmességi vezényszavakat ismeri. Magas energiaszintű kutya, aki egy aktív családban érezné magát a legjobban. Folyamatosan tettre kész és szeret az emberek társaságában lenni, bár ragaszkodása néha már túlzottnak mondható. Semmi sem fontosabb számára, mint hogy megfeleljen gazdája számára. Más kutyákkal tökéletes a kapcsolata, egyáltalán nem agresszív. A macskákat kergeti. Marmagassága: 50 Súlya: 26 kg

Benő képtára
Benő fóruma: Kattintson ide!KATHY

Kép

Nem: szuka
Kor: 4 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Kathy kb. 4 éves labrador retriever szuka. Életét régről ismerjük, története nagyon hosszú. 2012-ben az érdi Sirius menhelyre került be, befogott kutyaként. Kicsit sántikált, ezért kivizsgálták, kiderült, egyik térdében fémek találhatóak, valamilyen csontsebészeti műtét történt nála, amit nem sikerült visszakövetni, mi is lehetett. A műtéti területhez nem kellett nyúlni, mára a sántítása teljesen elmúlt, bicikli mellett mondjuk nem szívesen szaladna, de eddigi családjában a napi 1-3 órás sétákat is örömmel vette! Kathy-t 2012-ben örökbe adtuk. Gazdája élethelyzete viszont olyan drasztikus módon változott meg nemrégen, hogy Kathy visszaadására kényszerült Egyesületünknek. Természetesen azonnal jöhetett vissza, a biztonság kedvéért orvosi kivizsgálással kezdtünk. Enyhe fülgyulladása van, amely véleményünk szerint kezelhető lesz. Szívféregre negatívnak bizonyult. Természetesen már 2012-ben átesett az ivartalanításon, oltási státusza rendezett. Ennyit a hivatalos részről...
Kathy szomorú... Eddigi életét családban és a legnagyobb megbecsülésben élte, de hirtelen összeomlott körülötte minden. Gazdája megválni kényszerült tőle, de ő nem tudhatja, ez miért történt, csak azt tudja, őt megint elhagyták. Immáron másodszor. Kathy egy végtelenül kedves, csendes, szociális, szobatiszta, kényelemkedveő kutyalány. Minden más kutyával - kanokkal és szukákkal is - nagyszerűen kijön. Problémamentes, embercentrikus, gyerekbarát. Szeretnénk, ha nem sokáig kéne az igazira várnia, hanem végre eljönne érte a herceg vagy hercegnő is (és még a fehér ló sem kell), akivel egymásnak kölcsönösen és örök hűséget esküdhetnének. Kathy egy végtelenül szeretetteljes, problémamentes kutyus, szeretne végleges otthont, meleg fészket, saját családot magának! Örökre.

Kathy képtára
Kathy fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: SzentendreLARSON

Kép

Nem: kan
Kor: 1-2 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever x golden retriever jellegű
Leírás: Larson 1-2 éves labrador retriever jellegű kan kutya. Aktív, ugrabugra, jókedvű kutyus, aki eddigi tapasztalataink szerint kijön más kutyákkal és a macskákat sem bántja. Rossz sorsa volt korábban, néha láncon, néha bezárva tartották, életkedvét mégsem tudták elvenni, és most, hogy erre lehetősége nyílik, mindent kihasznál, hogy boldog lehessen. Szeret futkosni, pancsolni, ugrabugrálni, szereti simogattatni magát. még sokat kell tanulnia, de okos, éles eszű kutya, ezért biztosan jó nebuló válik majd belőle. Tanítást, nevelést igényel, és jó kerítést.

Larson képtára
Larson fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: PátyLOTTA

Kép

Nem: szuka
Kor: 12 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Lotta legalább 12 éves fajtatiszta labrador retriever szuka. Lotta 2 éve élt egy állatmenhelynek nevezett, magángyűjtő által fenntartott nyomortanyán, valahol Nógrád megye környékén, amikor helyi állatszerető emberek felhívták a figyelmet rá. Azonnal cselekedtünk és hozzánk került, szörnyű állapotban. Csontsovány, verseny súlyában legalább 28-30 kilót kéne nyomnia, de most alig éri el a 20 kg-ot. Vérlaborja komoly éhezésről tanúskodik, tele volt bolhaürülékkel, szőre gondozatlan, büdös, piszkos, kopott, sebes a teste mindenfele. Lábain felfekvések mindenfele, irritált a bőre, és persze ezzel együtt viszketeg, biztosan fájdalmas is. Fogai kopottak, elöl szinte nincs is. Mozgása kötött, öreges, több ízülete is fájdalmas, emiatt diszkréten folyamatosan kíméli magát. Az első vizsgálatok alapján szívférges. Elkezdtük őt rendbehozni, de még sok időre van szüksége, hogy összekapja magát. Elkeserítő ilyen testi roncsként látni ezt a kutyát, akinek mondhatni egyetlen egy része ép: A lelke, az viszont nagyon! 2 év menhely-lét, éhezés, passzív és egyes információk szerint aktív bántalmazás ellenére sem lehetett kiölni belőle a labradorok legjellemzőbb tulajdonságát, a végtelen bizalmat az ember felé, a szeretetet és a gyógyíthatatlan, idült optimizmust. Lotta is ezzel "küzd", a sok nyomor ellenére olyan kedvességgel, örömmel és bizalommal fordul mindenki felé, aki csak hozzá ér, hogy nem lehet őt nem szeretni. Lotta kedves, nyugodt, értelmes, végtelenségig szabálykövető és embercentrikus. Egy rossz szava nincs, és teljesen mindegy, mit tesznek vele, ő örül, mert akkor éppen vele foglalkoznak. A kedve remek, az étvágya nagyszerű, de egyelőre csak többször keveset kaphat enni, mert kiéhezett szervezetét igen könnyen túl lehetne terhelni. Gyönyörű arcával, kedves szemeivel szinte megszólal, és mindezek közben az őt szerető ember gondolatait fürkészi, mert meg akar felelni neki. Lotta néhány nagy kórházi tartózkodás után ideiglenes befogadóhoz került. A családba azonnal beilleszkedett, mindegyik kutyával jól kijön, a cicákkal is teljesen közömbös, ezért bátran ajánljuk másik kutyák, más állatok mellé is. Emberekkel a végtelenségig bizalmas és barátságos. Szobatiszta, nem ugat szinte egyáltalán, de feleslegesen semmiképp. A családi életet folyamatosan nyomon követi és igyekszik képben lenni, hogy csurran és cseppen egy kis simogatás, esetleg pár falat. Nagyszerű családi kutya!!!

Lotta fóruma: Kattintson ide!
Lotta képtára

Jelenleg itt él: NyergesújfaluMÜZLI

Kép

Nem: szuka
Kor: 12 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever keverék
Leírás: Müzli 12 éves, ivartalanított labrador retriever jellegű szuka kutya. Eddigi életét láncon élte, s mikor gazdája meghalt, gyepmesteri telepre került.
Müzli napról napra nyitottabb, boldogabb és kisimultabb, élvezi a sétákat, a nagy udvar nyújtotta szabadságot, a simogatást és bármilyen foglalkozást, amiből eddigi élete során hiányt kellett szenvednie. Más kutyákkal nemtől függetlenül barátságos, cicákkal közömbös. A gyerekeket szereti, de kicsit "szeleburdi" még, hiszen most kezdi elsajátítani, milyen is családban, emberek között élni.
Pórázon szépen vezethető. Okos, tanulékony, bújós kutyus, aki most éli második gyerekkorát.
Az udvart rendeltetésszerűen használja, nem ás, nem rongál, nem lop. Még nem tudja mi a "játék", de már nézegeti a labdát és birkózik a többi kutyával.
Minden megpróbáltatás ellenére Müzli egy nagyon ember centrikus kutyus, aki vágyik és megérdemel végre egy igazi gazdit, akivel hátralévő életében szeretetben élhet.

Müzli fóruma: Kattintson ide!
Müzli képtára

Jelenleg itt él: TápiószentmártonTITI

Kép

Nem: kan
Kor: 8 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: TITI kb. 8 éves, módfelett barátságos, hihetetlenül csöndes, kiegyensúlyozott, jó természetű, és kedves, rendkívül nyugodt, nagyon ragaszkodó, de nem tolakodó kan kutyus, aki az élettől eddig nem túl sok jót kapott: kiéheztetve, betegen és légpuskalövedékkel a testében került Kunszentmártonból a gondozásunkba. Mindezek ellenére bízik az emberekben.
Szuka kutyával abszolút jól kijön, hamarosan kanra is tesztelve lesz. Második kutyának is kitűnő választás. Autóban nyugodtan utazik. Tanulja az alap parancsszavakat: együttműködő, szófogadó.
Még nem macska kompatibilis, de már megkezdődött a cicákkal való összeszoktatása.
Természetesen chippel, oltásokkal, ivartalanítva, parazitamentesítve adjuk örökbe.
Titi szívférges, kezelése megkezdődött, a vége 3 hónap múlva, 2015. januárjában várható. A jelenlegi kezelése alatt örökbefogadása lehetséges, az állapotáról teljeskörű tájékoztatást adunk.

Titi képtára
Titi fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: TiszavárkonyBABETTA

Kép

Nem: szuka
Kor: 6 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Ez a kedves labilány 2-3 éve került mostani tulajdonosához, aki viszont most, hogy a kutyus megbetegedett, sem orvosi ellátást nem óhajtott neki nyújtani, sem tartását nem kívánja tovább vállalni. Emlődaganat miatt ezért helyi állatvédők vitték állatorvoshoz és vállalták műtétje költségeit, de elhelyezése továbbra sem megoldott. Kedves, nyugodt, békés kutyus, aki végtelenül vágyik az emberi törődésre, szeretetre és odafigyelésre, amiért cserébe örök hálával fizetne.

Babetta képtára
Babetta fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: TahitótfaluPAJTI

Kép

Nem: kan
Kor: 5 éves
Szín: arany
Fajta: golden retriever
Leírás: Pajti a csongrádi gyepmesteri telepről mentett 5 éves golden retriever kan. Saját gazdája adta le kegyetlenül a gyepmesteri telepre, ahol várhatóan végleges elaltatás várt volna erre a szegény, szomorú kutyusra. Most, hogy a telepről kikerült, életkedve visszatért, igyekszik kiélvezni az élet napos oldalát, örömmel sétál, pórázon szépen közlekedik, más kutyákkal alapvetően barátságos, emberekkel nagyon simulékony. Pajti nem engedte h a sors kibabráljon vele, életkedve nem tört meg, mindenben a jót látja. Tipikus goldi aki imádja a pocsolyát, a hasát, a labdázást és legfőképpen a sok-sok törődést.
Pajti kinti-benti kutya szeretne lenni, boldogan venné a kutyatársaságot, jelenleg 3 kutyussal lakik együtt, probléma mentesen.
Pajti szívférges, kezelése megkezdődött, a vége 2 hónap múlva várható (2014. december közepén).

Pajti fóruma: Kattintson ide!
Pajti képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárCRUSOE

Kép

Név: Crusoe
Nem: kan
Kor: 3 éves
Szín: fekete
Fajta: labrador retriever
Leírás: Crusoe 3 éves törzskönyvezett fekete kan labrador retriever. Gondos tenyésztőnél látta meg a napvilágot. 3 év után jelentkezett a tenyésztőjénél Crusoe akkori gazdája, hogy szeretnék, ha visszavenné a kutyát. Ezt követően került hozzánk. Crusoe eddigi életét kinti kutyaként élte, de hamar rákapott a kinti-benti élet ízére, nagyon igényli a gazdi közelségét, ezért a jövőjét is így képzeli el. Szobatiszta, ha le van fárasztva, akkor lakásban is tökéletesen viselkedik, nem rongál, nem pakol. Nagyon élvezi más kutyák társaságát, jelenleg két szuka kutyával él együtt, akiktől tanulja, hogyan is kell egymással játszani, kommunikálni, jó tanulónak bizonyul. Crusoe egy hatalmas csiszolatlan fekete gyémánt, akiben buzog a tettvágy, a tenni akarás, megfelelni akarás és mindezek mellett félelmetesen jó esze van. Olyan gazdit szeretne, aki sokat tud vele foglalkozni, aki képes egy hatalmas fekete mackónak irányt mutatni, aki minden nap lemozgatja és agyban is lefárasztja, ahol teljes értékű családtag lehet. Ha ezeket megkapja, akkor bármit megtesz a gazdiért és egy tökéletes társ lesz belőle!
Crusoe szívférges, kezelése megkezdődött, a vége 2 hónap múlva várható (2014. december közepén).

Crusoe fóruma: Kattintson ide!
Crusoe képtára

Jelenleg itt él: BudapestGESZTENYE

Kép

nem: szuka
kor: 5 éves
szín: barna
fajta: labrador retriever
leírás: Gesztenyét a ragaszkodása teszi különlegessé más kutyához képest, természetességével, kedvességével hamar bárhová beilleszkedik. Igényli a társaságot, a törődést és a nyüzsgést, nincs szívesen egyedül. A retrieverekre jellemző tulajdonságokkal rendelkezik, figyelmes, barátságos, érzékeny kutya, aki a tapasztalatai ellenére nyitott, vidám természetű tudott maradni. Kevésbé labdás kutya, jobban szereti, ha vele foglalkoznak, őt szeretgetik, amit Gesztenye sok puszival és pacsival köszön meg. Kinti-benti kutyatartást javasolunk, lakásban nem érzi magát kényelmetlenül, szobatiszta, nem rág, a határokat szépen betartja (pl. emeletre nem jön fel); ha nehezteli, hogy elmegy a Gazda, kaparászni hajlamos.
Korábbi két gazdája mellett Gesztenye egészségi állapota megromlott, jelenleg a fülgyulladásán kívül már nincsen más problémája, általános immunerősítésre és sok szeretetre van szüksége. Bőrbetegsége megoldódni látszik, a hasa aljánál és a szemkörnyékén szépen nő ki újra a szőr, már nem feltűnő, hogy beteg volt. Viszont fontos számára, hogy folyamatosan jó minőségű tápot, bőrtáplálást kapjon, hogy soha többet ne jöhessen vissza ez a problémája. Külsőleg valamivel idősebbnek tűnik a korához képest, viszont sokat játszik és szaladgál egész nap, hosszabb sétákkal is a kedvére lehet tenni, átlagos aktivitású. Más kutyákkal jól kijön, pórázon és póráz nélkül is szépen sétál, figyeli a Gazdát, irányváltáskor visszaszalad, más kutyáktól elhívható. Az alap vezényszavakat tudja, végrehajtásukat a kitörő lelkesedése miatt nehéz véghez vinni, amikor foglalkoznak vele nem szeret egy helyben ülni, ha a Gazda figyel Rá, mellette marad, hiába hívja más kutya játszani, kifejezetten élvezi a figyelmet.
Szocializált, mindennapos törődést(!) igénylő kutya, aki nagyon szeretné a végleges helyét megtalálni. Gesztenye minden pillanatban a Gazdi boldogságán dolgozik!

Gesztenye fóruma: Kattintson ide!
Gesztenye képtára

Jelenleg itt él: BudapestSTANLEY

Kép

nem: kan
kor: 4 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Stanley 4 év körüli sárga labrador retriever kan. A csongrádi gyepmester fogta be, gazdája nem kereste. Stanley egy végtelenül nyugodt, barátságos, embercentrikus, békés természetű kutya. Gyerekekkel nyugodtan, megértően és különösen simulékonyan viselkedő, igazi LABRADOR RETRIEVER karakterű kutya. Más kutyákkal közömbös vagy barátságos, nagyon jól viselkedik. Megismerése most kezdődik, de eddig egy csiszolatlan gyémánt az, akit visszafogott természete mögött megismerhettünk.
Stanley sajnos szívférgességben szenved. Ez egy olyan fertőzés, amely gyógykezelésre szorul, terápiája legalább 3 hónapot vesz igénybe. Kivizsgálása véget ért, kezelése pedig elkezdődött.
megjegyzés: Van gazdajelöltje.

Stanley fóruma: Kattintson ide!
Stanley képtára

Jelenleg itt él: BudapestPERU

Kép

nem: szuka
kor: 2-5 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever keverék
leírás: Peru 2-5 éves labrador retriever keverék szuka kutya. (Magával hozott oltási könyve alapján 2 éves, de véleményünk szerint ennél kicsit idősebb.) Kedves, rendes, csendes, kicsit megtört kutyus még, szomorú, mert gazdája elhagyta és halálra ítélvén egy gyepmesteri telepre dobta ki, társával együtt. Szomorú, mert társa nem jöhetett vele, de nem tudja, hogy valójában ezzel ő szerencsés helyzetbe került és esélyt kapott a jövőre, és arra, hogy boldog kutyaélet várhasson még rá. Ez még kicsit több időt vett igénybe, ugyanis Peru szívférgesen érkezett hozzánk, amely 3 hónapon át tartó kezelést igényelt. Peru vizsgálati eredményei jók voltak, ezért a kezelése gyorsan megkezdődött. A kezelés úgy néz ki, eredményes volt, Peru utolsó vérlaborja alapján negatív szívférgességre. Egy végleges teszt várna rá 6 hónap múlva, de reményeink szerint az is rendbenlévőnek kell legyen.
Peru értelmes, embercentrikus, más kutyákkal kijön, macskával közömbös.
megjegyzés: Van gazdajelöltje.

Peru fóruma: Kattintson ide!
Peru képtára

Jelenleg itt él: ÉrdPARÁZS

Kép

nem: szuka
kor: 1.5 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Parázs 1,5 éves labrador retriever szuka. Kedves, barátságos kutya, más ebekkel nincs konfliktusa, kifejezetten barátságos mindenkivel, érdeklődő, értelmes, jó karakterű kutya. Ideális társa lehet akár fiatalabbnak akár családosoknak. Parázs jelenleg egy még 2 hónapon át tartó kezelésben részesül, mivel a Retrievermentéshez kerülve fény derült rá, hogy szívférges. A kezelést és az azzal járó nyugalmas életmódot, a kötött napirendet is nagyszerűen viseli, mindösszes az emberi társaság és több foglalkozás az, amin szíve szerint változtatna. A terápia egyelőre jó irányban halad, így bízunk benne, 2 hónap múlva már minden rendben lesz vele. Parázs a mérhetetlen kedvességével, a leírhatatlan intelligenciájával egy különlegesen jó kutyának ígérkezik, még így is, hogy egyelőre nem lehet fokozott terhelésnek, sok mozgásnak, tanításnak kitenni. Aki örökbe fogadja majd őt, egy nagyszerű társat kap a személyében.
Oltott, chipezett, ivartalanított. A volt kétlábúja azért vitte ki a szarvasu gyepmesteri telepre, mert, mert Parázs játékszernek nézte a tyúkokat. Onnan került a Retriever Rescue gondozásába.

Parázs fóruma: Kattintson ide!
Parázs képtára

Jelenleg itt él: BudapestOBI

Kép

nem: kan
kor: 4 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Obi 4 éves ivartalanított labrador retriever kan. Obi igazi energiabomba fiúcska, aki ráadásul nagyon embercentrikus, és imádja a gyerekeket is. Szuka kutyákkal jó a viszonya, konfliktus kerülő, kanokkal nálunk nem találkozott. A macskákat nem szereti, nem való macska mellé. Okos, tanulékony, étellel jól motíválható. Mindenevő, nem válogat. A pórázon való közlekedésén még csiszolni kell, de máris érti az ül, pacsit, nem, marad, kifelé, mit csinálsz vezényszavakat, ám a gyere még csak időnként jut el a tudatáig. Vízimádó, képes a locsolónál órákig pancsolni. Sok tanulás kell még neki, úgy szívja magába a tudást mint a szivacs a vizet. Aktív család társa szeretne lenni, sok mozgással, tanulással de legfőképpen mértéktelen szeretettel. Kedvességével, szeretetével, odaadásával, bohókás természetével elvarázsolja az embert.
Obit kivételes természete ellenére láncról kellett mentenünk, saját gazdájától, aki ilyen méltatlan körülmények között tartotta ezt a szegény kutyát. Most már végleges, felelős gazdit keres.

Obi fóruma: Kattintson ide!
Obi képtára

Jelenleg itt él: AlbertirsaLISA

Kép

név: Lisa
nem: szuka
kor: 10 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Lisa (ivartalanított nyugdíjas szuka labrador retriever) a csongrádi gyepmesteri telepről nagyon leromlott állapotban került az RR-hez, ahol azonban a gyors beavatkozásokat követően minden


VALDO

Kép

nem: kan
kor: 11 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Valdo 11 éves törzskönyves labrador retriever ivartalanított kan. Törzskönyve alapján nagyszerű felmenőkkel rendelkezik, akik többszörös kiállítási győztesek, vizsgával és többjük megnyugtató egészségügyi szűréssel (pl. csípődiszplázia) is rendelkeznek. Valdo korábbi életéről nem sokat tudunk, szerető és gondos tenyésztője után belevetődött a nagybetűs életbe és 11 év után nálunk landolt. Valdo egy nagyszerű és gyönyörű kutya, akin a kor vasfoga egyáltalán nem látszódik meg. Annak ellenére, hogy 11 éves, bátran letagadhatna belőle legalább 4-5-öt, annyira fiatalos, dinamikus és lendületes. Más kutyákkal kijön, néhány kannal néha hajlamos a dominancia-csatákra, de ez is kezelhető. Korának megfelelően közepes aktivitású. Olyan szerető családot keres, aki megbecsülné ezt a kedves öregurat hátralévő éveiben és becsületben, szeretetben tartanák őt.

Valdo képtára
Valdo fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: Budapest III. kerületLUCIFER

Kép

név: Lucifer
nem: kan
kor: 4 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Lucifer 4 éves fekete labrador retriever kan. Aktív, talpraesett, játékos kutya, aki imád az ember közelében lenni. Szeretetéhes, kedves, autóban szépen utazik, pórázon sétálást még tanulja. Lakásban és az udvaron is feltalálja magát. Jól viselkedik, nem rombol és gyorsan tanul. Bal oldalon csípődiszplázia miatt műtve volt korábban és sajnos még mindig nem használja rendesen ezt a lábát. Kivizsgálása folyamatban van és hidroterápiára is jár, hogy mielőbb rendbe jöjjön. Ez semmiben sem zavarja vagy akadályozza őt. Ugyanúgy futkos, ugrál, mint más kutyák.
Ez a gyönyörű fekete kutya várja álomgazdiját. Természetesen ivartalanítva, oltva, chipezve van. Parazitamentesítő szereket kapott, szívféregre negatív.

Lucifer fóruma: Kattintson ide!
Lucifer képtára

Jelenleg itt él: Érd
Közvetített gazdát kereső retrieverek

Retriever Rescue
"Ez egy lelkiismeretes,a fajtamentésnek elhivatott csapat, amilyet Fruzsi, Erzsike, Andi és a többi nagyszerű ember létrehozott a Retriever Rescue zászlaja alatt. Megszerettem mind az itt megismert embereket, nemkülömben a kutyákat, és minden nap izgatottan fogom olvasni, hogy hogyan fejlődnek a kutyusok mind az ideiglenes, mind a már végleges gazdijuknál."
Simonné Vojt Mónika
...

"Nagyon büszke voltam a lányomra, mert ráadásul egy 50 fős baráti összejövetelen Ő volt a kedvenc! Mindenki elvolt tőle ájulva, hogy milyen szép, nyugodt, kedves ...stb, egyszóval tiszta: APJA !"
Czapp László
...

"Hálásan köszönöm az Égieknek, Fruzsinak, Erzsinek és mindenkinek, akikről nem is tudok, hogy Bettike a családunk része lehet és Fiúnk egy olyan útra léphetett a négylábú barátjával, amiről talán még álmodni is alig mertünk..."
Szellő
...

"Nem kell hozzá más, csak egy olyan lelkes csapat, mint a RR, és egy család, akinek meg kell egy kutya. Minden tiszteletem azoké a lelkes, ideiglenes gazdiké, akik úgy tudják szeretni, ápolni, nevelni a kutyákat, hogy tudják, nem marad náluk és azoké akik ezt az egészet koordinálják. "
kemese
...