Retriever Fajtamentés

VECSÉSI KISVACAK

Kép

nem: szuka
kor: kölyök, született: 2014. június 1.
szín: barna
fajta: labrador retriever keverék
leírás: Kedves, bájos, kölyökkutya-üzemmódban működő kiskutya. Játékos, sokat alszik.
megjegyzés: Vecsésen találták, chipezetlen, gazdája nem kereste.

Kisvacak fóruma: Kattintson ide!
Vecsési Kisvacak képtára

Jelenleg itt él: VácNASI

Kép

nem: szuka
kor: 5 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Nasi 5 év körüli kis méretű labrador retriever szuka kutya. Hónapokig erdőben élt, kukázásból tartotta fent magát. Ezt megelőzően sem lehetett egyszerű az élete, hangos emberi szóra összehúzza vagy eldobja magát, most kezdi megérteni, hogy már nem fogja bántani senki. Mindezek ellenére barátsággal, bizalommal, feltétel nélküli szeretettel és odaadással fordul minden emberhez, folyamatosan riszál és mosolyog. Mérhetetlen boldogság és megnyugvás önti el a pofiját ha egy simogató kéz végre hozzá ér. Más kutyákkal nemtől és mérettől függetlenül remekül kijön. Macskák és egyéb kisállatok iránt nem mutat érdeklődést. A gazdin kívül egy dolog érdekli igazán, a labda, de az bármikor bármilyen mennyiségben. Mozgékony kutyus, aki nagyon élvezi a hosszú sétákat az erdőben és szívesen csobban a habok között is. Egy kiadós séta után pedig szívesen terül el a gazdi lábánál és élvezi, hogy végre nyugodtan alhat. Lakásban nem rongál, szobatiszta. Álomkutyus várja álomgazdiját, aki mellett nem kell többé attól félnie, hogy bántják és hogy újra utcára kerül!

Nasi fóruma: Kattintson ide!
Nasi képtáraBOGI

Kép

nem: szuka
kor: 7 éves
szín: arany
fajta: golden retriever
leírás: Eleinte nagyon félénk volt, de mára kedves, szeretetéhes kutyussá vált. Egész életében láncon élt, majd meghalt a gazdája, így került hozzánk. Szeretnénk, ha végre igazi családban élhetne, szeretetben, szabadon. Más kutyákkal elsőre kicsit félénk, de hamar barátkozik és jól kijön társaival. Pórázon sétál, bár össze-vissza megy.

Bogi fóruma: Kattintson ide!
Bogi képtáraZSENI

Kép

nem: szuka
kor: 8 éves
szín: arany
fajta: golden retriever
leírás: : Betegen dobták utcára ezt a gyönyörű, kedves golden hölgyet. Sebei szépen gyógyulnak, végleges, szerető családra vágyik. Püspökhatvanban találták június 13-án.

Zseni fóruma: Kattintson ide!
Zseni képtáraPERU

Kép

nem: szuka
kor: 2 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever keverék
leírás: Peru 2 éves labrador retriever keverék szuka kutya. Kedves, rendes, csendes, kicsit megtört kutyus még, szomorú, mert gazdája elhagyta és halálra ítélvén egy gyepmesteri telepre dobta ki, társával együtt. Szomorú, mert társa nem jöhetett vele, de nem tudja, hogy valójában ezzel ő szerencsés helyzetbe került és esélyt kapott a jövőre, és arra, hogy boldog kutyaélet várhasson még rá. Ez még kicsit messzebb van, ugyanis Peru szívférges, amely 3 hónapon át tartó kezelést igényel. Peru vizsgálati eredményei jók, ezért a kezelése megkezdődik. Ez időre ideiglenes befogadót keresünk számára. Emellett, mivel költségei sajnos igencsak magasnak ígérkeznek, pártfogókat keresünk számára, és ezért arra kérjük a fekete-kutya szimpatizánsokat, a Csongrád megyeieket, a labrador-fanokat, a szívféreg-mániásokat és mindenkit, akit meghat ennek a csendes, az árral csak sodródó, elhagyott, kidobott és halálra ítélt kutyának a sorsa, hogy segítse a gyógyulását!

Számlaszámunk: 10400140 50515653 53521002
IBAN: HU37 10400140 50515653 53521002
SWIFT kód: OKHBHUHB

Peru fóruma: Kattintson ide!
Parázs képtáraPARÁZS

Kép

nem: szuka
kor: 1.5 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Parázs 1,5 éves labrador szuka. Oltott, chipezett, ivartalanított. A volt kétlábúja azért hozta ki a gyepire, mert Parázs játékszernek nézte a tyúkokat Semmiképpen nem ajánljuk olyan helyre ahol szárnyasok vannak, csak akkor ha megoldott az elkülönítésük! Kedves, barátságos kutya, más ebekkel nincs konfliktusa. Ideális társa lehet akár fiatalabbnak akár családosoknak. Nagy udvar, sok mozgási lehetőség, hiszen egy labrador "munkakutya", Neki menni kell "dolgozni" kell Ivartalanítva vagy ivartalanítási kötelezettséggel, szerződéssel fogadható örökbe.
Parázs időközben a gyepmesteri telepről ideiglenes befogadóhoz került, majd a Retriever Rescue gondozásába. Parázs szépen utazik autóban, mindent és mindenkit szeret, más kutyákkal is nagyszerűen kijön.

Parázs fóruma: Kattintson ide!
Parázs képtáraLEOPOLD

Kép

nem: kan
kor: 5 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Leopold 5 éves labrador retriever kan, aki gazdája nemtörődömsége miatt rendszeresen önálló utakra indul. Utoljára 2014. június 24-én találták meg őt a XVIII. kerületben a Bókay kert mellett. Gazdája értesítve lett, jelentkezését várjuk.

Leopold fóruma: Kattintson ide!
Leopold képtára

Jelenleg itt él: BudapestOBI

Kép

nem: kan
kor: 4 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Obi 4 éves ivartalanított labrador retriever kan. Obi igazi energiabomba fiúcska, aki ráadásul nagyon embercentrikus, és imádja a gyerekeket is. Szuka kutyákkal jó a viszonya, konfliktus kerülő, kanokkal nálunk nem találkozott. A macskákat nem szereti, nem való macska mellé. Okos, tanulékony, étellel jól motíválható. Mindenevő, nem válogat. A pórázon való közlekedésén még csiszolni kell, de máris érti az ül, pacsit, nem, marad, kifelé, mit csinálsz vezényszavakat, ám a gyere még csak időnként jut el a tudatáig. Vízimádó, képes a locsolónál órákig pancsolni. Sok tanulás kell még neki, úgy szívja magába a tudást mint a szivacs a vizet. Aktív család társa szeretne lenni, sok mozgással, tanulással de legfőképpen mértéktelen szeretettel. Kedvességével, szeretetével, odaadásával, bohókás természetével elvarázsolja az embert.
Obit kivételes természete ellenére láncról kellett mentenünk, saját gazdájától, aki ilyen méltatlan körülmények között tartotta ezt a szegény kutyát. Most már végleges, felelős gazdit keres.

Obi fóruma: Kattintson ide!
Obi képtára

Jelenleg itt él: AlbertirsaHÓGOLYÓ

Kép

nem: kan
kor: 3 éves
szín: krém
fajta: golden retriever
leírás: Hógolyó 3 éves, ivartalanított kan golden retruever, aki a gyömrői menhelyről került a gondozásunkba. Emberbarát, szeretetéhes örökmozgó. Nagyon tanulékony, vezényszavakkal jól irányítható. Játékos, imád futni, nagyon gyors. Nagyon szeret az ember közelében lenni, mindig "láb alatt van". Más kutyával (szuka, kan) és macskával is jól kijön. Hízeleg a szeretetért, az odafigyelésért, a jó szóért.
Mindent megeszik, nem (nagyon) habzsol, a jutifalatot szépen el tudja a gazdi kezéből. Kinti-benti kutya, házat nem kifejezetten őriz, de az idegeneket megugatja.

Hópehely fóruma: Kattintson ide!
Hópehely képtára

Jelenleg itt él: TápiószentmártonMARY

Kép

nem: szuka
kor: 5 éves
szín: barna
fajta: labrador retriever
leírás: Mary 5 éves, csokibarna labrador retriever szuka, aki a csongrádi gyepmesteri telepről került gondozásunkba. Az elmondások szerint szaporító kidobott, leselejtezett kutyája, akiről már nem tudott több bőr lehúzni, ezért egyszerűen halálra ítélte az utcára/gyepire való kitétellel. Mary az eddigi kegyetlen élete ellenére egy végtelenül jólelkű, kedves és vidám kutyus, imád mindent és mindenkit, imádja magát az életet! Hatalmas szeretet szorult Marybe, amit mindenkivel meg akar osztani! Szereti a kutyákat, a cicákért rajong, háztáji baromfikkal is barátságos. Ideiglenes befogadója így nyilatkozik róla: "Mikor megláttam Maryt, azt gondoltam szép. De ahogy megismertem, azt gondolom, Mary a leggyönyörűbb kutya az egész világon." Kiegyensúlyozott lelke, és mindig boldog egyénisége teszi őt azzá. Azonban ez a csupaszív kutyalány mozgásszervi panaszokkal küzd, melyek még megfigyelés és gyógyszeres kezelés alatt állnak, esetleg további kivizsgálásra szorulnak.

Mary képtára
Mary fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: DunaföldvárLISA

Kép

név: Lisa
nem: szuka
kor: 10 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Lisa 10 éves labrador retriever szuka kutya. A csongrádi sintértelepre került be, vélhetően ő is egy a kutyákat kihasználó szaporító eldobott anyakutyája, akinek saját tulajdonosa válaszotta azt a kegyetlen sorsot, hogy egy sintértelepen érjen véget élete. Mindezt szerencsére sikerült megakadályozni és a gondozásunkba kerülhetett. Lisa bár idős, de gyermeki optimizmussal áll a világhoz, mindent és mindenkit szeret, mindenkivel barátságos. Más kutyákkal jól kijön. Eddigi ismereteink alapján szobatiszta, ha elégszer kiengedésre-sétáltatásra kerül. Lisa az őt ért megpróbáltatások ellenére egy végtelenül kedves, szociális, intelligens kutyalány, aki éhezik az ember szeretetére, törődésére.

Lisa fóruma: Kattintson ide!
Lisa képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárBUXA

Kép

nem: szuka
kor: 5 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Buxa 5 éves teltkarcsú labradorlány, egy igazi szeretetgömböc: medvesajt arcú babzsákkutya, aki nekifutásból, kétpofára vigyorog és szeret, és akit annyira kell szeretni, hogy csak na. Szépen tanulja az együttélés szabályait, nagyon fogékony, figyel, meg akar felelni, hálás, okos, roppant érdeklődő kislány. Nagyon barátságos mindenkivel - legyen az ember, kutya, macska vagy nyúl. Szereti a társaságot, örül, ha zajlik az élet körülötte. Kocsiban pedánsan utazik, elvan egyedül a lakásban, nem töri rosszaságokon a fejét, nem rombol. Mozogni akar, szeret, már amennyire tud - egyre jobban fog tudni, ahogy visszanyeri hajdan bizonyára sportos testalkatát. Tevékeny, játékos, kicsit nyomulós tankocska. Nem rohangál, de folyamatosan megy, intézkedik.
Kutyákkal, gyerekekkel szívesen játszik, bár alkatából adódóan nem egy versenyló. Élvezi, ha simizik, gyűrik a gyerekek, igazi mókamester.
Legszívesebben családba költözne, gyerekek mellé. Régi álma, hogy végre kanapén aludhasson.

Buxa képtára
Buxa fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: BudapestFLAIR

Kép

nem: szuka
kor: 2 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Flair 2 év körüli sárga labrador retriever szuka kutya. Flairrel valószínűleg sosem bánt jól az élet, amelynek fordulópontját most remélheti ő is. MÁjus legvégén Egerben találták alomnyi apró csemetéjével, és az egész család együtt került a Retriever Rescue gondozásába. A kölykök lassan felcseperednek és kirepülnek, így rövidesen Flair is túleshet az ivartalanításon és végleges gazdihoz kerülhet. Emberekkel nagyon kedves, a gyerekeket is szereti, cicákkal való viszonya nem ismert, más kutyákkal kijön, eleinte nagyon féltette a kicsinyeit, valósan akkor tudjuk őt tesztelni, ha kölykei leválasztásra kerültek, egyelőre úgy látjuk, a kölykei nélkül a többi kutyával jól ki fog jönni. Közepesen aktív, játékos, puncsolós kutya, imádja ha a fülét vagy a pocakját simogatják. Sok foglalkozást, nevelgetést igényel, mert sajnos még az alapvető parancsszavakat sem ismeri. Pórázon húz, de ez kis foglalkozással csiszolható. Apportos, ideiglenes gazdija hazaérkezésekor fogja az útjába eső első botot és riszálva, nyüszítve hozza hogy játszanak vele. Olyan helyre költözne, ahol beton alapú, magas és erős kerítés van. A kölykök gazdihoz kerülése után, ivartalanítás után kerülhet új gazdához.

Flair fóruma: Kattintson ide!
Flair és kölykök képtára

Jelenleg itt él: PomázFOCUS

Kép

nem: kan
kor: kölyök, született: 2014. május 19.
szín: sárga
fajta: labrador retriever keverék
leírás: Focus sárga labrador jellegű kan kölyökkutya. 2014. május végén született és kistestvéreivel, anyukájával együtt került a Retriever Rescue gondozásába. Igazán cuki színe van, mert a sárga alapszínén fehér jegyek vannak, a rózsaszín talpacskái pedig fekete foltosak. Alapvetően a csapat nyugisabb felébe tartozik, de ha akció van, akkor nem habozik bombaként robbanni a többiek közé. Chipezett, oltási sorozatát megkezdtük. Ivartalanítási kötelezettséggel fogadható örökbe.

Fiúk fóruma: Kattintson ide!
Flair és kölykök képtára

Jelenleg itt él: PomázJIM BEAM

Kép

nem: kan
kor: 4 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Jim Beam 4 év körüli ivartalanított labrador retriever kan. Jimmy-t a minden lében két kanál temperamentum jellemzi, ott akar lenni, ahol történés van, és főleg ott, ahol valaki van. A leginkább sok-sok simogató kéz, de ha egy haver, játszópajtás kutya a társ, akkor is végtelenül boldog. Mindenkivel jól kijön, legyen az két- vagy négylábú, kan kutyákkal is barátságos. Macskákra közömbös vagy barátságos. Aktív, tanításra, nevelésre, foglalkozásra és sok sok szeretetre vágyik. Pórázon már szépen közlekedik, tanulja a behívást és a további alapvető parancsokat. A Duna nagyon tetszik neki, várhatóan igazi labradorként vízikutya válik majd belőle. :) Most kerti kutyaként él, kinti tartás ellen sincs kifogása. A kertben semmi kárt nem tesz, nem rág, nem ás. A kisvárdai menhelyről került a gondozásunkba három másik társával együtt.

Jim Beam fóruma: Kattintson ide!
Jim Beam képtára

Jelenleg itt él: DunakesziNALA

Kép

nem: szuka
kor: 1 éves
szín: krém
fajta: golden retriever
leírás: Nala 11 hónapos golden retriever szuka. Gondos tenyésztőnél született, szülei vizsgázott és egészségügyi betegségekre szűrt, kiállítási eredményekkel rendelkező kutyák, Nala mégis nagyon szerencsétlen csillagzat alatt született. Fiatalon kiderült, hogy mindkét elülső lábára könyökdiszpláziás, ezért gazdája mindkét lábát megműttette az Egyetemen. A műtétekből felépült, de azért ízületeire oda kell figyelni a továbbiakban is. Egy szerencsétlen séta során, ahol egy farkasokat is tartó vadasparkban tett látogatást egy farkas kinyúlt a kerítésen, amellyel olyan súlyos sérüléseket okozott a kutyusnak, hogy hosszas gyógyulás után farkát amputálni kellett. Nala kedves, barátságos, jól nevelt és jól szocializált kutya. Megismerése részünkről most kezdődik, de azt már most látjuk, hogy csöndes, rendes, szabálykövető és teljességgel szófogadó kutya, aki pórázon szépen közlekedik, póráz nélkül hívásra azonnal jön, kérésre ül, a jutalomfalatot pedig szépen veszi el. Más kutyákkal viszonya eddigi ismereteink alapján nagyszerű.

Nala fóruma: Kattintson ide!
Nala képtára

Jelenleg itt él: BudapestEMMA

Kép

nem: szuka
kor: 11 éves
szín: barna
fajta: labrador retriever
leírás: Emma 11 éves fajtatiszta, tetovált labrador retriever szuka. A labradorok minden jó tulajdonságával rendelkező, kiegyensúlyozott, kimért, nagyon emberközpontú és kedves kutya. Alkalmazkodó, szabálykövető, szófogadó. Pórázon szépen sétál, hívásra jön, a napi ritmust nagyon gyorsan megszokta. Korábban a csongrádi gyepmesteri telepen élt, ahonnan közvetlen altatás elől lett elhozva. Más kutyákkal jó a viszonya, függetlenül, hogy kanról vagy szukáról van-e szó. Sajnos mindkét személy lencsehomály van, ami miatt valószínűleg teljesen vak, emiatt kicsivel több odafigyelésre van szüksége. Szívféregre szeropozitív véreredménnyel rendelkezik. Állapota és kora ellenére Emma egy végtelenül jólelkű, kedves és szeretnivaló kutya, aki nagyon vár egy szerető családra, ahol ő lehet a szeme fénye gazdijának.
megjegyzés: Van gazdajelöltje.

Emma fóruma: Kattintson ide!
Emma képtára

Jelenleg itt él: NyergesújfaluSZENDE

Kép

nem: szuka
kor: 6-7 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Szende 7 év körüli sárga színű labrador retriever szuka. Abszolút barátságos és emberközpontú kutyus. A korából adódóan nincs nagy mozgásigénye, megelégszik rövidebb sétákkal. Békés, jóindulatú. A séta elején ifjonti hévvel indul, de a végére gyönyörűen jön láb mellett. A legfőbb élvezete a simogatás és szaglászás a fűben, vagy az út mentén. A lakásban szobatiszta, nem rombol. A hátsó lábainál szükség van egy kis izomerősítésre, mert a menhelyi bezártság nem tett jót neki. A röntgen szerint több helyen meszes felrakodás van a gerince mentén ezért a járása néha kicsit bizonytalan. A röntgenén az is látszik, hogy 4 db légpuskalövedék van a testében. Ebből is látszik, hogy nem bánt vele kesztyűs kézzel az élet. Ennek ellenére még mindig bízik az emberekben - megérdemelne egy jó, végleges gazdát.
megjegyzés: Tiszakécske Árkusdüllőben egy családhoz szegődött 2014-01-21-én. A kecskeméti menhelyről került a Retriever Rescue gondozásába.
megjegyzés: Van gazdajelöltje.

Szende fóruma: Kattintson ide!
Szende képtára

Jelenleg itt él: DunakesziLORETTA

Kép

nem: szuka
kor: 4 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Loretta 4 éves sárga színű ivartalanított labrador retriever szuka. Nagyon kedves kutyus. Rendkívül barátságos minden 2 és 4 lábúval, gyerekekkel barátságos és megbízható. Játékos, aktív kutyus. Jelenleg lakáskutya életet él, állandóan benn van, abszolút szobatiszta, nem rombol. Nagyon ritkán ugat. Szeret kinn is lenni, mert udvarban is nagyon jól érzi magát. Kocsiban szépen utazik és pórázon vezethető. Amúgy is tanulékony bájos szuka. Az etetőtálját is lelkesen viszi a lakásban, csak az általa kiválasztott helyen szeret étkezni, de hurcolás közben sem borítja ki.

Loretta fóruma: Kattintson ide!
Loretta képtára

Jelenleg itt él: ÉrdVALDO

Kép

nem: kan
kor: 11 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Valdo 11 éves törzskönyves labrador retriever ivartalanított kan. Törzskönyve alapján nagyszerű felmenőkkel rendelkezik, akik többszörös kiállítási győztesek, vizsgával és többjük megnyugtató egészségügyi szűréssel (pl. csípődiszplázia) is rendelkeznek. Valdo korábbi életéről nem sokat tudunk, szerető és gondos tenyésztője után belevetődött a nagybetűs életbe és 11 év után nálunk landolt. Valdo egy nagyszerű és gyönyörű kutya, akin a kor vasfoga egyáltalán nem látszódik meg. Annak ellenére, hogy 11 éves, bátran letagadhatna belőle legalább 4-5-öt, annyira fiatalos, dinamikus és lendületes. Más kutyákkal kijön, néhány kannal néha hajlamos a dominancia-csatákra, de ez is kezelhető. Korának megfelelően közepes aktivitású. Olyan szerető családot keres, aki megbecsülné ezt a kedves öregurat hátralévő éveiben és becsületben, szeretetben tartanák őt.

Valdo képtára
Valdo fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: Budapest III. kerületLUCIFER

Kép

név: Lucifer
nem: kan
kor: 4 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Lucifer 4 éves fekete labrador retriever kan. Aktív, talpraesett, játékos kutya, aki imád az ember közelében lenni. Szeretetéhes, kedves, autóban szépen utazik, pórázon sétálást még tanulja. Lakásban és az udvaron is feltalálja magát. Jól viselkedik, nem rombol és gyorsan tanul. Bal oldalon csípődiszplázia miatt műtve volt korábban és sajnos még mindig nem használja rendesen ezt a lábát. Kivizsgálása folyamatban van és hidroterápiára is jár, hogy mielőbb rendbe jöjjön. Ez semmiben sem zavarja vagy akadályozza őt. Ugyanúgy futkos, ugrál, mint más kutyák.
Ez a gyönyörű fekete kutya várja álomgazdiját. Természetesen ivartalanítva, oltva, chipezve van. Parazitamentesítő szereket kapott, szívféregre negatív.

Lucifer fóruma: Kattintson ide!
Lucifer képtára

Jelenleg itt él: Érd
Közvetített gazdát kereső retrieverek

Retriever Rescue
"Ez egy lelkiismeretes,a fajtamentésnek elhivatott csapat, amilyet Fruzsi, Erzsike, Andi és a többi nagyszerű ember létrehozott a Retriever Rescue zászlaja alatt. Megszerettem mind az itt megismert embereket, nemkülömben a kutyákat, és minden nap izgatottan fogom olvasni, hogy hogyan fejlődnek a kutyusok mind az ideiglenes, mind a már végleges gazdijuknál."
Simonné Vojt Mónika
...

"Nagyon büszke voltam a lányomra, mert ráadásul egy 50 fős baráti összejövetelen Ő volt a kedvenc! Mindenki elvolt tőle ájulva, hogy milyen szép, nyugodt, kedves ...stb, egyszóval tiszta: APJA !"
Czapp László
...

"Hálásan köszönöm az Égieknek, Fruzsinak, Erzsinek és mindenkinek, akikről nem is tudok, hogy Bettike a családunk része lehet és Fiúnk egy olyan útra léphetett a négylábú barátjával, amiről talán még álmodni is alig mertünk..."
Szellő
...

"Nem kell hozzá más, csak egy olyan lelkes csapat, mint a RR, és egy család, akinek meg kell egy kutya. Minden tiszteletem azoké a lelkes, ideiglenes gazdiké, akik úgy tudják szeretni, ápolni, nevelni a kutyákat, hogy tudják, nem marad náluk és azoké akik ezt az egészet koordinálják. "
kemese
...