Retriever Fajtamentés

ROKI

Kép

nem: kan
kor: 10 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Roki 2004. 12.18-én született, 10 éves labrador retriever kan kutya.
Gazdája a dunakeszi Kutyavarázs panzióban hagyta, tulajdonjogáról lemondott. Roki egyelőre ott lakik, és a panzióval közösen keresünk számára gazdit.
Roki jól kijön más kutyákkal, embercentrikus, játékos, nagyon kedves kutya. Korábbi fülproblémái miatt szinte teljesen süket.
Ivartalanított, oltott, chipezett, hallását kivéve jó egészségi állapotnak örvendő kutya.

Roki fóruma: Kattintson ide!
Roki képtára

Jelenleg itt él: DunakesziSELFY

Kép

nem: szuka
kor: 7 éves
szín: arany
fajta: golden retriever
leírás (jellem/küllem): Selfy kb. 7-8 éves golden retriever jellegű szuka kutyus. Története horrorisztikus, mi sem merjük elhinni, hogy ilyen létezik; mégis, ha töredéke igaz, akkor is komoly megpróbáltatások érték ezt a szerencsétlen kutyát. Selfy gazdája meghalt. A holttesttel és több társával együtt 10 napig voltak összezárva, emellett éheztetve... a történet itt nem ér véget, de a kedélyek borzolásának elkerülése érdekében nem folytatom... :(
Selfy csontsoványan, megtört lélekkel került hozzánk, bizalma szinte teljesen elfogyott, mire megmentőihez, a Füzesabonyi Állatvédőkhöz kerülhetett, akiktől a Retriever Rescue átvehette. Most lassú, apró lépésekkel igyekszünk bizalmát visszanyerni, de mivel jó természetű, igazi golden-vérű kutya, ezért apró sikereket könyvelhetünk el. Enni szerencsére szeret, ezért jutalomfalatokkal tanul pórázon közlekedni. A simogatást elfogadja, a szép szóért kedvesen és bátortalanul csóvál. Még foglalkozni kell vele sokat, de fel fog oldódni.
Selfy egészségi állapota is rettenetes volt. Emlőjén daganat volt, ami az ivartalanítással egy időben eltávolításra került. Ebből szövettan későbbre várható. Mellkasában röntgen alapján nem láttunk áttétet, azonban két légpuska lövedék árulkodik arról, hogy nem volt fenékig tejfel az élete soha sem...
Lapockáján van egy szemölcs, ez leginkább esztétikai hibának tekinthető jelenleg, egyébként a nagy szőrben elsőre észre sem vettem. Vérlaborja elfogadható volt, néhány paraméter (máj, vese) leginkább az éhezés miatt emelkedhetett be, de ebből betegségre nem kell jelenleg következtetni.
Némi hasmenése van/volt, amit a vizsgálatok alapján ostorféreg (Trichuris vulpis) okozott. Ezt kezeljük, a fertőzöttség gyorsan és teljesen megszüntethető. Szívféregre tesztelt és negatív.
Fogai kopottak, metszőfogai valamilyen rágás (pl. rács), vagy bolhásság miatt lehetnek durván lekopva, míg szemfogai egymásba érnek, ezért speciális módon koptak el. Az összes többi foga meglepően jó állapotban van.
Selfy számára támogatókat keresünk, hogy műtétjeit és vizsgálatait kifizethessük, emellett szüksége lenne egy szerető, megértő, gondoskodó gazdira, aki megígéri neki, hogy mostantól csak jó dolgok érhetik az életben.

Számlaszámunk: 10400140 50515653 53521002
IBAN: HU37 10400140 50515653 53521002
SWIFT kód: OKHBHUHB

Selfy fóruma: Kattintson ide!
Selfy képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárBENDEGÚZ

Kép

nem: kan
kor: 5 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Bendegúz 5 év körüli ivartalanított kan labrador, aki másfél éves menhelyi tartózkodás után került hozzánk. Ennek megfelelően újra kell tanulnia néhány dolgot, köztük az alapvető neveltséget, illetve a többi kutyával való helyes kommunikációt, meg kell tanulnia "viselkedni". A korábbi ridegtartás ellenére Bendegúz nagyon lelkesen tanul. Új helyén hamar beilleszkedett, elfogadta ideiglenes befogadóját és annak kutyáját. Bendegúz nagyon lelkes, rendkívül boldogan sétál, játszik a kertben, részt vesz a mindennapi tevékenységekben. Alapvetően kertben van, de örömmel jön be a lakásba is, ahol nem rombol, nem pakol, szobatiszta. Jelzőkutya szintjén a házat "védi". Nagy bundája van, kicsit macis, állandóan mosolyog; nyitott szeretetreméltó kutyus. Szeretne sokat mozogni, sokat a gazdival lenni, részt venni az ÉLET-ben, amibe most új lehetőséget kapva kétkanállal dőzsöl. Minden érdekli és nagy rácsodálkozással tekint a világra. A gyerekeket mértéktelenül imádja.

Bendegúz fóruma: Kattintson ide!
Bendegúz képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárINDA

Kép

nem: szuka
kor: 1 éves
szín: sárga
fajta: larbador retriever
leírás (jellem/küllem): Inda a szentesi menhelyre került be, elég rossz állapotban. Csuklőízületei lazák, ami egyelőre leginkább esztétikai hibának számít, örömmel, lelkesen és szemmel láthatóan fájdalom nélkül mozog és ugrál. Jobb szeme sérülésből vagy fejlődési rendellenességből adódóan sorvadt volt, ezt műtétileg eltávolítottuk. Túlesett az ivartalanításon is. Oltott, chipezett, féreghajtott, bolhaírtó spot ont kapott, szívféregre tesztelt és negatív. Inda kedves, közepes aktivitású, értelmes, együttműködő kutya. Szeretne mielőbb végleges családba kerülni, ahol szeretik, és labradorhoz méltóan gondoskodnak róla. Megismerése folyamatban van, de eddigi ismereteink alapján nem kell vele kapcsolatban meglepetésekre számítanunk. Ideiglenes befogadót is keres, mivel a kórházban már nem indokolt a léte, hiszen minden vizsgálatot és szükséges beavatkozást elvégeztünk nála.

Inda fóruma: Kattintson ide!
Inda képtára

Jelenleg itt él: BudapestEBY

Kép

nem: szuka
kor: 7 hónapos
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Eby 7 hónapos labilány, akit Dunaföldváron találtak, chipezett, gazdája nem regisztráltatta microchipjét, nem tudtuk őt elérni. Ezért nem tudtuk Ebyt visszaadni neki, így a Retriever Rescue gondozásából új gazdit keres. Kedves, cserfes kamaszlány, aki rettentő aktivitással rendelkezik. Mindene a mozgás, a zsizsgés, mindenhol szeretne ott lenni, mindenben szeretne részt venni. Végtelenül embercentrikus, minden más kutyával (legyen kan vagy szuka) jól kijön. Lakásban szeret lenni, a rendre szoktatást nagyszerűen megtanítja gazdijainak.
Sok foglalkozást, türelmet, következetes nevelést igényel! Kinti-benti kutyaként, bentalvással adjuk örökbe, esetleg lakáskutyaként.
Eby ivartalanítva, oltva, chipezve, külső-belső parazitamentesítve keresi végleges otthonát.

Eby fóruma: Kattintson ide!
Feka labi szuka képtára

Jelenleg itt él: TörökbálintMONTY

Kép

nem: kan
kor: 7 éves (szül: 2007.08.21)
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Monty 7 éves labrador retriever kan kutya. A szentesi állatmenhelyre került talált kutyaként, de később gazdája meglett, aki lemondott tulajdonjogáról. Így Monty tiszta lappal kereshet új, felelősebb gazdit. Monty fantasztikus kutya. Értelmes, embercentrikus, kommunikatív, mindent elkövet, hogy megértesse vágyait, miközben azért nem tolakodó vagy neveletlen. Monty szépen sétál pórázon, szófogadó, szabálykövető. A labradorok minden nagyszerű tulajdonságával rendelkezik. Alapvetően nyugodt természetű, de áhitott játékaiért nem átall szökellni, futkosni, ugrálni, mint egy suhanc kölyök, miközben a folyamatos és letörölhetetlen mosoly ül ki az arcára. Más kutyákkal jól kijön. Chippel, érvényes veszettség és kombinált oltással rendelkezik, ivartalanított. Több információ és sok-sok kép, videó a fórumán található róla.

Monty fóruma: Kattintson ide!
Monty képtára

Jelenleg itt él: TiszavárkonyBESSY

Kép

nem: szuka
kor: 8 év
szín: sárga
fajta: Labrador Retriever
leírás (jellem/küllem): Bessy 8 év körüli (oltási könyve szerint 5 éves) egyelőre még duci labrador retriever ivartalanított szuka. Túlsúlya ellenére igen aktív hölgy.
Az egri menhelyről érkezett gondozásunkba. Vicces hogyan került oda. A menhely szociális épülete, összeér az egri állatkórház röntgen szobájával. Az az ajtó mindig nyitva van, hogy szellőzzön. Egyik reggel mentek be a menhely dolgozói, oda volt húzva egy pad és be volt csukva az ajtó. Kinyitották és nagy meglepetésre Bessyke őrült, egész testére kiható csóválással állt az ajtó mögött és mindeközben boldogan lihegett. Nagyon nyugodt, kedves, játékos, bújós, szabálykövető. Olyan igazán boldog természetű. Gyorsan alkalmazkodik. Jól kommunikál a fajtársaival. A félős kutyusok, nagyon hamar feloldódnak a társaságában és az agresszíveket is szuperül csillapítja. A labrador minden jó tulajdonságával rendelkezik. Minden nemű, méretű kutyával kijön. Agresszivitást nem mutat senki irányába. Macskára nem teszteltük, de a kicsi kutyákat imádja. Pórázon még kicsit húz. Lakásban szépen elvan, nem rongál, nem nyúl semmihez. Szobatiszta. Imád enni és most nehezen viseli, hogy kevés kaja jut számára, hiszen még fogyókúrázik. Kinti-benti tartásra ajánlott. Szívféreg tesztje negatív.
megjegyzés: Van gazdajelöltje.

Bessy képtára
Bessy fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: TahitótfaluSILVER

Kép

nem: kan
kor: 9 éves
szín: krém
fajta: golden retriever
leírás (jellem/küllem): Silver 9 év körüli golden retriever kan. Az esztergomi gyepmesteri telepre befogott kutyaként került, chipezetlenül, ahol gazdája nem kereste, a 14 napos hatósági megfigyelési idő után került az Egyesület gondozásába. Végtelenül barátságos, kedves, nyugodt természetű, kiegyensúlyozott kutya. Embercentrikus, alkalmazkodó, tele van kedvességgel és bájjal. Más kutyákkal nagyszerűen kijön, se kanokkal, se szukákkal nem volt gondja. Macskák iránt enyhén érdeklődő, de nem rossz szándékú, néhány találkozás után már egész közömbös viselkedést mutatott.

Silver fóruma: Kattintson ide!
Silver képtára

Jelenleg itt él: GyőrFAHÉJ

Kép

nem: szuka
kor: 6 éves
szín: arany
fajta: golden retriever
leírás (jellem/küllem):
megjegyzés: Fahéj kb. 5-6 éves golden retriever szuka, aki befogottként került a csongrádi sintértelepre, gazdája nem kereste. Barátságos, kedves kutya, alapvetően csöndes, akkor hallatja hangját, ha úgy érzi, igazságtalanság érte - azaz nem vele foglalkoznak, de tudja, hogy események vannak. :) Minden más kutyával jól kijön, és eddigi tapasztalataink alapján a háztáji egyéb állatokkal (baromfi, macska) sincs gondja. Szobatiszta. Gyorsan alkalmazkodik, nagyon embercentrikus. Értelmes, maximálisan együttműködő kutya. Pórázon szépen sétál. Oltva, ivartalanítva, chipezve keresi végleges gazdáját.
megjegyzés: Van gazdajelöltje.

Fahéj fóruma: Kattintson ide!
Fahéj képtára

Jelenleg itt él: BudapestLOLITA

Kép

nem: szuka
kor: 7 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Lolita 7 éves ivartalanított labrador retriever szuka kutya. Kunszentmártonon találták, a gyepmesteri telepről került az Egyesület gondozásába, nagyon lestrapált állapotban. Ennek ellenére Lolita tüneményes, barátságos kutya. Amint kikupálódik egy kicsit, szed magára néhány kilót, szépséges kis labilány lesz belőle.
Emberekkel végtelenül kedves, közvetlen. Szófogadó, könnyen behívható, gyorsan tanul. Más kutyákkal mérettől és nemtől függetlenül remekül kijön, szívesen játszik velük. Autóban szépen utazik, nem fél, gond nélkül közlekedik a városban is, nagy forgalom mellett. Lakásban nem rombol, nyugodt, szobatiszta, problémamentesen illeszkedett be ideiglenes családjába. Lolita a jövőjét is lakásba való szabad bejárással képzeli el, teljes értékű családtagként, ahol naphosszat a gazdi lába mellett heverészhet. Parazitamentesítve, oltva, féregtelenítve várja az álomgazdi jelentkezését!
megjegyzés: Van gazdajelöltje.

Lolita fóruma: Kattintson ide!
Lolita képtára

Jelenleg itt él: BudapestSACI

Kép

nem: szuka
kor: 7 éves
szín: arany
fajta: golden retriever
leírás (jellem/küllem): Saci 7 éves ivartalanított, chip-pel, oltásokkal rendelkező gyönyörű selymes szőrű golden retriever lány, aki gazdit keres. Miután több elletés után gazdája már nem tartott rá igényt, így leadta gyepmesterre, ahol a telt ház miatt szinte biztos volt Saci altatása, így gyorsan kellett őt kihoznunk.
Saci rendkívül szeretetéhes, egy simogatásért a fél mancsát odaadná. Nagyon szeretne megfelelni a gazdinak és a szíve csücske lenni. Igazi goldenhez hűen a pocakját is szereti, a súlyára oda kell figyelni.
Pórázon szépen sétál, bár néha még nekiindul, de gyorsan tanul és figyel. Habár már nem kölyök, de szívesen tanulna még, bepótolná azt az elmaradt figyelmet és foglalkozást, amelyet nem kapott meg az elmúlt években. Macskákkal nem igazán foglalkozik, és kinti-benti kutyus szeretne lenni, a gazdája szíves csücske.


Saci fóruma: Kattintson ide!
Saci képtára

Jelenleg itt él: BudapestSUZY 3.

Kép

nem: szuka
kor: 7 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Suzy az oltási könyve szerint 7 éves, nagy termetű szépséges labrador szuka. A labik minden jó tulajdonság meg van benne! Imádja az embereket, a gyerekeket és úgy mindenkit. Kan és szuka kutyákkal is barátságos. Minimális idő után szabadon sétáltatható, szófogadó, visszahívható és kötődő kutya. Az utcán is természetesen szépen sétál akár pórázon, akár póráz nélkül. A kerítésen belülről dühöngő kutyák mellett egyszerű közönnyel elsétál. A lakásban remekül el van, még egyedül is és természetesen szobatiszta. Előző helyén cicával élt együtt. A jutifalatot gyönyörűen veszi el, bár ebből most nagyon kevés jut neki, mivel fogyókúrán van és jócskán van mit leadnia. Ez azonban őt nem zavarja a mozgásban, néha még fut is a maga tempójában. Ilyenkor rövid távon fergeteges tempóra képes.
Suzy egy idős néni kutyája volt, akit kilakoltattak albérletéből, ezért kellett megválnia szeretett kutyájától.
Suzy oltva, ivartalanítva, chipezve, szerződéssel fogadható örökbe.
megjegyzés: Van gazdajelöltje.

Suzy 3. fóruma: Kattintson ide!
Suzy képtára

Jelenleg itt él: DunakesziASZTOR

Kép

Nem: kan
Kor: 2-3 éves
szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Asztor 2-3 éves labrador retriever kan, aki a battonyai sintértelep halálsoráról került a gondozásunkba. Állítólag gazdája adta le külföldre költözés miatt, szuka társával együtt. Nem tudni, mennyi időt tölthetett a sintértelepen, de jó 5-8 kiló hiányzik erről a nagytermetű kutyáról, most alig 20 kg. Szuka társával jól kijönnek, mással még nem találkozott. A bolhák hemzsegtek benne, a fülén sérülések, a bordái kivannak. A vizsgálatok során kiderült, hogy szívférgességgel terhelt. Asztor cudar állapota ellenére kedves, barátságos, bízik az emberben, pórázon szépen vezethető, aktív, és mit sem érez az objektív, orvosi diagnózisból, hiszen ő egy életvidám, tenni és menni akaró, kedves, lelkes labifiú. Intézkedik, részt vesz a mindennapi eseményekben, figyelemmel követi a kórház életét, már amit láthat belőle. Nem félős, sokkal inkább vagányabb, aktívabb természetű. Az orvosi vizsgálatokat és macerát szó nélkül tűrte, együttműködő, kedves kutya.
megjegyzés: Van gazdajelöltje.

Asztor fóruma: Kattintson ide!
Asztor képtára

Jelenleg itt él: ÉrdBENJI

Kép

Nem: kan
Kor: 7 éves
Szín: krém
Fajta: golden retriever
Leírás: Benji 8 éves ivartalanított kan golden retriever, akitől saját gazdája akart megszabadulni, miután éveken át elhanyagolta Őt. A sokévnyi rossz tapasztalat nyomokat hagyott Benji lelkében, minden újdonságra nyugtalanná és bizonytalanná válik, szüksége van egy határozott, kiegyensúlyozott gazdira, aki segít neki eligazodni az életben. Benji minden vele történt rossz ellenére egy nagyon emberközpontú, bújós cicafiú, akinek lehetetlen ellenállni. Nagyon okos, érzékeny, megfelelni vágyó kutya. Örömmel kirándul nagyokat, de az egész napnyi simogatást sem utasítja vissza. Akkor a legboldogabb, ha a gazdi mellett vagy épp a lába alatt lehet. Bizonytalansága miatt kisebb gyerekek mellé nem ajánljuk. Macskákat nem szereti. Szobatiszta, lakásban nem rombol, nem pakol, rendesen viselkedik egyedül is. Jövőjét is lakásba való szabad bejárással képzeli el, ahol végre teljes értékű családtagként bánnak vele!
megjegyzés: Van gazdajelöltje, jelenleg nem aktív gazdakereső.

Benji fóruma: Kattintson ide!
Benji képtára

Jelenleg itt él: BudapestBENŐ

Kép

nem: kan
kor: 6 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Benő 6 éves ivartalanított labrador retriever kan kutyus. Benő egy végtelenül kedves, lelkes, aktív kutya, akitől előző családja megváltozott életkörülményei miatt kénytelen volt megválni. Benőnek ez sem tudta elvenni a kedvét az élettől, boldog mosollyal gyűjti be a simiket bárkitől, akit csak meglát. Kitörő életöröméhez szükséges, hogy valami mindig legyen a szájában, lehet az egy labda (vagy még több labda!), vagy bármi, a lényeg, hogy cipelgethesse magával. A játékoknál csak egy dolog hozza jobban lázba, az, hogy a gazdi kedvében járhasson. Imád láb alatt lenni, a gazdihoz bújni, hízelegni. Más kutyákkal jól kijön, szívesen birkózik és kergetőzik a többiekkel. Cicák iránt intenzíven érdeklődik, tele kíváncsisággal, minden rosszindulattól mentesen. Autóban szépen utazik, szobatiszta, lakásban nem rombol. Nagyon okos, tanulékony, megfelelni akaró kutya. Szeretne végre egy olyan családot, ahol teljes értékű családtag lehet, ahol sokat foglalkoznak vele, ahol levezetheti az energiáit, cserébe minden nap minden percében garantálja, hogy mosolyt varázsol a gazdi arcára!
megjegyzés: Van gazdajelöltje.

Benő képtára
Benő fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: BudapestVALDO

Kép

nem: kan
kor: 11 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Valdo nyugdíjas éveiben járó törzskönyves ivartalanított fekete kan labrador retriever. Valdo előéletéről nem sokat tudunk, tenyésztője gondoskodó szárnyai alól kikerülve egy bő évtizedet "gazdás" kutyaként élt le, hűséges társa volt valakinek, aki végül ráunt és megszabadult tőle. Ezt követően került gondozásunkba. Valdo kiváló felmenőinek köszönhetően remek egészségügyi eredményekkel rendelkezik, így nem csoda, hogy korát meghazudtolóan energikus, lendületes, fürge, akár 4-5 évet is letagadhatna. Más kutyákkal jó a kapcsolata, de persze ha egy ifjú titánnak el kell magyaráznia az élet rendjét, azt egyből vállalja. Most éli második kamaszkorát, buzog benne a tenni akarás, pattog, rendezkedik; tettre kész, megfelelni vágyó kutya. Nyitott, barátkozó, emberimádó dömper, aki imád láb alatt lenni, a nap minden percében valaki közelében téblábolni, élvezni a sok simogatást, törődést. Sokévnyi lemaradást kell bepótolnia ezen a téren, így minél előbb várja az igazi, az álom gazdi jelentkezését! Valdo nem vágyik másra, mint hogy valakinek még pár évig örömet szerezhessen, hogy végre igazi családja legyen, ahol szeretik élete végéig!

Valdo képtára
Valdo fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: Budapest III. kerület
Közvetített gazdát kereső retrieverek

Retriever Rescue
"Ez egy lelkiismeretes,a fajtamentésnek elhivatott csapat, amilyet Fruzsi, Erzsike, Andi és a többi nagyszerű ember létrehozott a Retriever Rescue zászlaja alatt. Megszerettem mind az itt megismert embereket, nemkülömben a kutyákat, és minden nap izgatottan fogom olvasni, hogy hogyan fejlődnek a kutyusok mind az ideiglenes, mind a már végleges gazdijuknál."
Simonné Vojt Mónika
...

"Nagyon büszke voltam a lányomra, mert ráadásul egy 50 fős baráti összejövetelen Ő volt a kedvenc! Mindenki elvolt tőle ájulva, hogy milyen szép, nyugodt, kedves ...stb, egyszóval tiszta: APJA !"
Czapp László
...

"Hálásan köszönöm az Égieknek, Fruzsinak, Erzsinek és mindenkinek, akikről nem is tudok, hogy Bettike a családunk része lehet és Fiúnk egy olyan útra léphetett a négylábú barátjával, amiről talán még álmodni is alig mertünk..."
Szellő
...

"Nem kell hozzá más, csak egy olyan lelkes csapat, mint a RR, és egy család, akinek meg kell egy kutya. Minden tiszteletem azoké a lelkes, ideiglenes gazdiké, akik úgy tudják szeretni, ápolni, nevelni a kutyákat, hogy tudják, nem marad náluk és azoké akik ezt az egészet koordinálják. "
kemese
...