Retriever Fajtamentés

GIULIA

Kép

Nem: szuka
Kor: 3 éves
szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Giulia-t a kedves, félénk 3 éves labrador retriever lánykutyát lelketlen szaporítója adta le a püspökladányi menhelyre. Onnan került hozzánk a helyi állatvédők segítségével. Lévén, hogy friss tagja az RR táborának, természetéről nem sokat tudunk, egyelőre kissé félénk, de annál szimpatikusabb kutyalánynak tűnik. Múltját és állapotát nem ismerve jelenleg Dunaföldváron él állatkórházi keretek között. Az Egyesülethez kerülésekor Giulia bundájában hemzsegtek a bolhák, ez a kellemetlenség azóta megoldásra került. A további általános állapotfelmérés elkezdődött nála. A tesztek sajnos bizonyították: a sárga labrador lány szívférges. Ez azonban egy állapot, mely gondossággal, az orvos által előírtakat betartva javítható vagy teljesen gyógyítható. A szívférges kutyus sem vágyik többre egészséges társainál: gondoskodó és szerető gazdira szeretne lelni, társainál kicsit több odafigyeléssel megspékelve.
Giulia a teljes kivizsgálást, ellátását követően, körülményeit figyelembe véve keres szerető ideiglenes befogadót vagy végleges gazdit.

Giulia fóruma: Kattintson ide!
Giulia képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárGRACE

Kép

Nem: szuka
Kor: 3 éves
szín: fekete
Fajta: labrador retriever
Leírás: Grace 3 éves labrador retriever jellegű szuka kutya. A püspökladányi szaporító egyik áldozataként került gondozásunkba több társával együtt. Számunkra is döbbenetes, hogy Grace "tenyész"állat lehetett bárki kezében. Grace eddigi életkörülményeinek "köszönhetően" nagyon félénk, megadó, alázatosan viselkedő kutyus. Kutyákkal, cicákkal baromfikkal kedves, és barátságos, viszont az emberekkel való kommunikációt még csak most tanulgatja, rengeteg félelem, szorongás halmozódott fel benne. Egyelőre visszahúzódó, de láthatóan fejlődni képes és akaró kutyus. Kicsi lelke lassan nyílik, türelemre és még több türelemre van szüksége, hogy saját tempójában válhasson az ember legjobb barátjává. Kedves gazdijelöltek! Itt a lehetőség, hogy Önökből egy igazi Kisherceg, és Graceből a hűséges, odaadó társa lehessen.

Grace fóruma: Kattintson ide!
Grace képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárBLACKBERRY

Kép

Nem: szuka
Kor: 7 éves
szín: fekete
Fajta: labrador retriever
Leírás: BlackBerry a 7 év körüli fekete gyöngyszem sem túl rózsás állapotban került a Retriever Rescue szárnyai alá. A hét év körüli fekete labrador szuka hányatott múltja ellenére igen kedves és barátságos jellem, mindezek mellett igen intelligensnek is tűnik. Egészségi állapotát tekintve vannak fontos információk, a rutinszerűen elvégzett teszt igazolta, hogy szívférgességgel küzd. Jelenleg a dunaföldvári kórház vendégszeretetét élvezi, hogy teljes kivizsgálása befejeződhessen. Chippel ellátott, ivartalanítása, állapotfelmérése folyamatban van. Kivizsgálása, ellátása után keres olyan szerető ideiglenes vagy végleges gazdit, aki vállalja, hogy orvosi felügyelet mellett gondoskodik erről az igazán szép és kedves kutyusról, hogy mielőbb meggyógyulhasson és teljes értékű, boldog kutyusként élhessen tovább.

BlackBerry fóruma: Kattintson ide!
BlackBerry képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárGALGO

Kép

Nem: kan
Kor: 3 éves
szín: arany
Fajta: golden retriever
Leírás: Galgo kb. 3 éves golden retriever jellegű kan kutyus. Életkorának megfelelően aktív, érdeklődő. Korábbi életében valószínűleg láncon tartották és nem foglalkoztak vele, így az emberrel való közös életet most tanulja, és remek nebulónak mutatkozik! Bizonyos helyzetektől, mozdulatoktól megijed, de könnyen átvezethető a számára félelmetes helyzeteken, mivel bárhova követi azt, aki szeretettel és türelemmel vezeti. Eddigi tapasztalatai ellenére egy roppant kedves, nyitott szívű és bújós kutyus. Igazi mókamester, vidám pajkossága környezetére is kisugárzik. Szeretetre, simogatásra és közös programokra vágyik, amiért roppant hálás. A körülményekhez gyorsan alkalmazkodik, szobatiszta. Más kutyák nagyon érdeklik, de tanulnia kell a közös játékot, mivel kissé energetikusan közeledik. Lakásban vagy kertes házban bent alvással és sok foglalkozással, sétával és játékkal boldog kutyatársa lehet gazdijának.
Galgo a püspökladányi menhely sokadik lakójaként került hozzánk. Egészségi állapotának felmérése miatt rövid ideig állatkórházi ellátásban részesült Dunaföldváron, ahol hamar kiderült, hogy Galgo szívférgességgel fertőzött. Kezelése megkezdődött. Ivartalanítása szintén megtörtént még kórházi tartózkodása során, ahogy oltásait is rendeztük.

Galgo fóruma: Kattintson ide!
Galgo képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárMIGNON

Kép

Nem: szuka
Kor: 3 éves
szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Mignon kb. 3 éves labrador retriever szuka, akit már fiatalon megviselt az élet; egy püspökladányi szaporító karmai közül menekült ki az Egyesület és a helyi állatvédők segítségével. Kimentése után első útja Budapestre, a Felicavet állatkórházba vezetett, hogy általános kivizsgálása és állapotfelmérése megkezdődhessen. A bolhásság ellátása megtörtént, szívférgesség tesztje negatív. Chippel ellátták, ivartalanítása megtörtént, mely nagyon is időszerű volt nála. Múltja ellenére kedves labilány, emellett viszont elsőre bizalmatlan, csak nagyon lassan közelít emberek és más kutyák felé. Szeretettel azonban mindez hamar alakítható, megszüntethető.
Gondoskodó és nyíltszívű gazdit keres, aki segítségére lesz a külvilág felé tanúsított bizalmatlanság leküzdésében.

Mignon fóruma: Kattintson ide!
Mignon képtára

Jelenleg itt él:MUFFYN

Kép

Nem: szuka
Kor: 3 éves
szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Muffyn kb. 3 éves labrador retriever kislány, aki szintén Püspökladányból került hozzánk, a helyi menhelyre lelketlen, szaporító gazdája adta le. Társaihoz hasonló módon bolhák hemzsegtek benne megérkezésekor. Kedélyállapota szemmel láthatóan szomorú: távolságtartóan és bizonytalanul viselkedik a hozzá közeledőkhöz, ez azonban foglalkozással, sok-sok bátorítással hamar javítható emberek és más kutyák irányába egyaránt. Eddig nem sokat ismert a nagyvilágból, behoznivalója ezért sok van. Orvosi kivizsgálása, ellátása Budapesten megtörtént. Az ő szívférgesség tesztje is megtörtént és negatív eredményű! Chippel ellátva, ivartalanítva bolha és féreghajtás után érkezett jelenlegi ideiglenes befogadójához.
Muffyn nagyon-nagyon várja a nyitott, szeretettel teli végleges gazdijelöltje jelentkezését.

Muffyn fóruma: Kattintson ide!
Muffyn képtára

Jelenleg itt él:MENTA

Kép

Nem: szuka
Kor: 3 éves
szín: krém
Fajta: golden retriever
Leírás: Menta kb. 3 éves golden retriever szuka, aki a püspökladányi menhelyre került leadásra korábbi szaporító tulajdonosa által. A budapesti Felicavet Állatkórházban történt meg teljes kivizsgálása és ellátása. Igen bolhásan és elhanyagolt állapotban próbálták meg ellátni. Féreghajtót, bolhásság elleni kezelést, chippet kapott, átesett az ivartalanításon. Szemmel láthatóan


MAGIC

Kép

Nem: szuka
Kor: 3 éves
szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Magic három év körüli labrador retriever szuka kutyus, a püspökladányi menhelyre adta le szaporító gazdája. Múltjához hűen nagyon bolhás és elhanyagolt állapotban karoltuk fel. A budapesti Felicavet Állatkórházban történt meg kivizsgálása és ellátása bolhásság elleni kezeléssel kiegészítve. Korábbi


MADLENE

Kép

Nem: szuka
Kor: 3 éves
szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Madlene-re a 3 éves labrador retriever szukára Karcag város utcáin kóborolva találtak rá a helyi állatvédők. Természetesen a kóborlás minden velejáróját magán hordozta: élősködök, kosz, elhanyagolt állapot. A sárga labrador szuka kutyus még így is szerencsésnek mondhatja magát, hogy ilyen hamar segítő kezek közé kerülhetett. Kórházi kivizsgálása, majd ivartalanítása még megérkezésekor megtörtént. Viszonylag jó egészségi állapotnak örvend. A kórházat elhagyva ideiglenes befogadóhoz költözhetett, mely az új élet kezdetének igen fontos lépése. Félénk, kissé visszahúzódó természete hamar megváltozhat, ha foglalkozást és szeretetet nem kímélve az álomgazdi felkarolja őt és támaszává válik élete végéig.

Madlene fóruma: Kattintson ide!
Madlene képtára

Jelenleg itt él:BENDEGÚZ

Kép

nem: kan
kor: 5 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Bendegúz 5 év körüli ivartalanított kan labrador, aki másfél éves menhelyi tartózkodás után került hozzánk. Ennek megfelelően újra kell tanulnia néhány dolgot, köztük az alapvető neveltséget, illetve a többi kutyával való helyes kommunikációt, meg kell tanulnia "viselkedni". A korábbi ridegtartás ellenére Bendegúz nagyon lelkesen tanul. Új helyén hamar beilleszkedett, elfogadta ideiglenes befogadóját és annak kutyáját. Bendegúz nagyon lelkes, rendkívül boldogan sétál, játszik a kertben, részt vesz a mindennapi tevékenységekben. Alapvetően kertben van, de örömmel jön be a lakásba is, ahol nem rombol, nem pakol, szobatiszta. Jelzőkutya szintjén a házat "védi". Nagy bundája van, kicsit macis, állandóan mosolyog; nyitott szeretetreméltó kutyus. Szeretne sokat mozogni, sokat a gazdival lenni, részt venni az ÉLET-ben, amibe most új lehetőséget kapva kétkanállal dőzsöl. Minden érdekli és nagy rácsodálkozással tekint a világra. A gyerekeket mértéktelenül imádja.

Bendegúz fóruma: Kattintson ide!
Bendegúz képtára

Jelenleg itt él: PátyPASCAL

Kép

Nem: kan
Kor: 3 éves
szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Pascal, a hároméves labrador kan a keceli gyepmesteri telep lakójaként az RR segítségével esélyt kapott egy teljesebb életre. Nem hiába a Pascal név, mikor meglátta az érte érkező autót:


ZIZI

Kép

Nem: szuka
Fajta: golden retriever jellegű
Szín: arany
Kora: 2 éves
Leírás: Zizi története nem túl szívmelengető. A két év körüli kisméretű golden retriever keverék szuka kutyust Miskolc utcáin kóborolva sikerült megállítani, ami után a Retriever Rescue gondozásába kerülhetett. Sajnos már vemhes volt ekkor, ezért sürgősen sor került vartalanítására. Zizit már nem érhetik váratlan meglepetések. Kórházi kivizsgálása, chippel való ellátása megtörtént, bolhák tömkelegét sikerült kiirtani a bundájából. Szívférgességre negatív eredménnyel rendelkezik. Ideiglenes befogadónk vendégszeretetét élvezi most, ahol még nincs magabiztossága csúcsán, kedve szerint kimerészkedik a védelmi zónájából és kutya társával is egyre többet játszik, bolondozik. Egyre nyitottabbá válik, lassan kezdi feledni a zord utcák sötét és bizonytalan világát. Retrieverhez hűen imádja, ha simogatják, foglalkoznak vele. Ezzel könnyedén motiválható is egyben; egy eszköz, mely alkalmas a szeretetre és a nevelésre egyaránt. Zizi talán kicsit önfejű, de ez a tulajdonsága valószínűleg hajléktalanként a túlélését segítette, hiszen csak magára számíthatott.
Cica és kutya kompatibilis, barátságosan viselkedik mindegyikőjükkel. Szobatiszta, nem rombol, teljesen illeszkedik a benti léthez, melyet eleinte csodálkozással fogadott.
Reméljük, hamarosan végleges gazdit találunk Zizinek, aki abszolút rászolgált a kiegyensúlyozott, szeretettel teli életre.

Zizi fóruma: Kattintson ide!
Zizi képtára

Jelenleg itt él: PomázFRÉDI 2.

Kép

Nem: kan
Fajta: labrador retriever
Szín: sárga
Kora: 7 éves
Leírás: Frédi 7 éves labrador retriever kan. Erős hónapja csapódott Kistelek környékén egy ipari telep dolgozóihoz és ott csövezett sokáig. Folyamatban volt, hogy átvegyük, amikorra viszont a telep vezetője odaadta valakinek őt, és elkallódott. Mindez idáig tartott, Frédi a kisteleki gyepmesteri telepen landolt nem olyan régen. Újra felvettük a kapcsolatot miatta és most már nálunk lehet. :) Frédi átesett egy alapos kivizsgáláson, szívféreg tesztje pozitívnak bizonyult, azonban tüneteket nem mutat, állapota megfelelő. Más betegségéről nem tudunk vérképe nagyszerű, átesett az ivartalanításon is. Oltásai rendezettek, chipezett.
Frédi végtelenül kedves, intelligens, embercentrikus kutya, aki örömmel sétál, kommunikál, és megállás nélkül pacsit oszt az őt szeretgetőnek. Csöndes, alkalmazkodó, nyugodt természetű. Igazán jó családi kutya lenne, bármilyen környezetben.

Frédi fóruma: Kattintson ide!
Frédi 2. képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárBOROSTYÁN

Kép

nem: szuka
kor: 3 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Borostyán 3 éves, sárga színű labrador szuka. Tanakajd egy pajtájába kölykedzett meg, 10 kicsi babát nevelgetett a szalmában. A Fekete István Állatvédő Egyesület vette magához, majd tőlük kerültek a mi gondozásunkba. Borostyán és a kölykök még bizalmatlanok, emberi közeledésre visszahúzódnak, ami nem meglepő előéletüket ismerve, hogy hosszú heteken keresztül bujkáltak egy pajtában, pajta alatt. Persze már most látszik, hogy nyílnak, érdeklődőek, de még sok időre, munkára van szükség ahhoz, hogy teljes bizalommal forduljanak az emberekhez.

Borostyán fóruma: Kattintson ide!
Borostyán és kölykei képtára

Jelenleg itt él: VeresegyházaBRÚNÓ

Kép

nem: kan
kor: 10 hónapos (született: 2014.09.07.)
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): BRÚNÓ 10 hónapos (2014.09.07-én született) labrador retriever kan kutya. Gazdától került gondozásunkba. Egyetlen "bűne" az volt, hogy túl nagyra nőtt. Kedves, aranyos, gyerekbarát, cicabarát labifiú. Igazi játékos, aktív, vagány kiskamasz, aki nevelést igényel, sok foglalkozást esetleg kutyaiskolát. Imádja az embereket, szeret labdázni és pancsolni. Más kutyákkal eleinte tartózkodó, mert valószínűleg nem sokat bandázott, találkozott, maximum kerítésen keresztül; de rövid időn belül feloldódik utána igazi kis virgonc. Házba korábban nem mehetett be ezért a szobatisztaságot most tanulja és a lakáslétet is, de nincs ellen kifogása. Végleges családját keresi, kinti-benti kutyaként.

Brúnó képtára
Brúnó fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: BudapestPEDRO 2.

Kép

nem: kan
kor: 8 hónapos
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem):


ROZMARING

Kép

nem: szuka
kor: 10-12 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Rozmaring minimum 10, de inkább 12 év feletti fajtatiszta labrador retriever szuka kutya. Elhanyagolt állapotban találták Székesfehérvár környékén. Se chip, se tetoválás nincs benne, gazdája természetesen nem kereste. Lelketlen módon utcára tették az öreg, beteg, egész életében hűségesen szolgáló retrievert, aki közel sem érdemelt ilyen sorsot magának. Rozmaring végtelenül kedves, rettentően barátságos, kiegyensúlyozott, igazi labi karakterű kutya. Állatkórházba került, állapotfelmérése megtörtént. Emlődaganatai eltávolításra kerültek, cisztás petefészkét kivették, vérlabor készült nála, aminek értékei elfogadhatóak és szívférgességre is negatív. Rozmaring rozoga, izomzata sorvadt, ami lehet rossz ízületei és lehet az elhanyagoltság miatt is. Fülei gyulladtak, kezelődnek. Most ideiglenes befogadónál van, ahol roboráló gyógyszereket kap, szabad mozgása lehet, szeretve van és gondoskodnak róla. Rozmaring nagyon jól kijön minden más kutyával, legyen az kan vagy szuka és a cicákkal is barátságos. Az emberekhez a rossz bánás ellenére végtelen bizalommal fordul, pártfogóit a maga tempójában igyekszik üdvözölni és sosem hagyja ki az alkalmat, hogy egy simogatást bezsebelendő ne menjen oda üdvözölni őket.
megjegyzés: Van gazdajelöltje.

Rozmaring képtára
Rozmaring fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: NyergesújfaluTIFFANY 2.

Kép

nem: szuka
kor: 8 éves
szín: fekete
fajta: larbador retriever
leírás (jellem/küllem): Tiffany 8 éves labrador retriever szuka. Polgárdiból érkezett az Ócsai menhelyre, ahonnan a Retriever Rescue átvette őt. Egy tanyán, láncon élt korábban, ahol évekig csak pártfogója foglalkozott vele és járt etetni őt minden nap. Minden hányattatása dacára nagyon kedves kutya. Végtelenül embercentrikus, gyerekekkel is barátságos, okos, alkalmazkodó, szófogadó és csendes. Más kutyákkal jól kijön, cicákkal sincs baja. Tiffany szívférges, kezelése elkezdődött, miután átesett a teljes állapotfelmérésen. Tiffany ivartalanítva, oltva, chipezve várja végleges gazdiját.

Tiffany 2. fóruma: Kattintson ide!
Tiffany képtára
Videó Tiffanyról: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: ÉrdROCKY

Kép

nem: kan
kor: 10 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Rocky 2004. 12.18-én született, 10 éves labrador retriever kan kutya. Törzskönyvezett, gazdája külföldön vásárolta. Gazdája megválni kényszerült tőle, ezért a dunakeszi Kutyavarázs kutyapanzióban hagyta, tulajdonjogáról lemondott; közösen keresünk számára gazdit.
Rocky végtelenül barátságos, kiegyensúlyozott labifiú, nagyon szereti az embereket, gyerekekeket, kicsikkel-nagyokkal is nagyszerűen kijön. Rocky barátságos minden más kutyával. Játékos, apportos, bármivel szívesen eljátszik. Szobatiszta. Alapvető nevelést kapott és szófogadó, azonban korábbi fülgyulladásai miatt szinte teljesen süket, ezért a parancsokat már nem hallja. Fülével jelenleg nincs gond. A retriever sípot hallja. Ivartalanított, oltott, chipezett, hallását kivéve jó egészségi állapotnak örvendő kutya. Szívférgesség tesztje még nem készült el, reméljük, mielőbb megoldható.
megjegyzés: Van gazdajelöltje.

Rocky fóruma: Kattintson ide!
Rocky képtára

Jelenleg itt él: DunakesziSELFY

Kép

nem: szuka
kor: 7 éves
szín: arany
fajta: golden retriever
leírás (jellem/küllem): Selfy kb. 7-8 éves golden retriever jellegű szuka kutyus. Története horrorisztikus, mi sem merjük elhinni, hogy ilyen létezik; mégis, ha töredéke igaz, akkor is komoly megpróbáltatások érték ezt a szerencsétlen kutyát. Selfy gazdája meghalt. A holttesttel és több társával együtt 10 napig voltak összezárva, emellett éheztetve... a történet itt nem ér véget, de a kedélyek borzolásának elkerülése érdekében nem folytatom... :(
Selfy csontsoványan, megtört lélekkel került hozzánk, bizalma szinte teljesen elfogyott, mire megmentőihez, a Füzesabonyi Állatvédőkhöz kerülhetett, akiktől a Retriever Rescue átvehette. Most lassú, apró lépésekkel igyekszünk bizalmát visszanyerni, de mivel jó természetű, igazi golden-vérű kutya, ezért folyamatos sikereket könyvelhetünk el és néha kisebb, néha rohamléptekben halad előre. Enni szerencsére szeret, ezért jutalomfalatokkal tanul pórázon közlekedni. Pár falat virsliért bármire hajlandó, és végtelenül okos kutya, ezért igazán jól koordinálható. A simogatást elfogadja, a szép szóért kedvesen csóvál. Még foglalkozni kell vele sokat, de megéri, hiszen Selfy egy igazi csiszolatlan gyémánt.
Bár Selfy előélete és kezdete nem volt a legfényesebb, ennek ellenére nem sikerült teljesen megtörni ezt a csodálatos kutyát. Selfy genetikailag egy kiváló idegrendszerrel és kivételes intelligenciával rendelkező kutya. Mindez rengeteg mindenben segít neki. Mérhetetlenül jólelkű, mindenkivel kedveskedő, különleges figyelmességet tanusít. Nagyszerű családi kutya. Nyugodt, kiegyensúlyozott, nem csahol, nem futkos, nem rombol, azonban szobatiszta, szófogadó. Minden más kutyával jól kijön, a cicákkal is maximálisan megbízhatóan és barátságosan viselkedik.
Selfy egészségi állapota is rettenetes volt. Emlőjén daganat volt, ami az ivartalanítással egy időben eltávolításra került. Szövettanilag ez szerencsére jóindulatú volt. Mellkasában röntgen alapján nem láttunk áttétet, azonban két légpuska lövedék árulkodik arról, hogy nem volt fenékig tejfel az élete soha sem...
Lapockáján van egy szemölcs, ez leginkább esztétikai hibának tekinthető jelenleg, egyébként a nagy szőrben elsőre észre sem lehet venni. Vérlaborja elfogadható, szívférgességre tesztelt és negatív. Fogai kopottak, metszőfogai valamilyen rágás (pl. rács), vagy bolhásság miatt lehetnek durván lekopva, míg szemfogai egymásba érnek, ezért speciális módon koptak el. Az összes többi foga meglepően jó állapotban van.
Selfy számára támogatókat keresünk, hogy műtétjeit és vizsgálatait kifizethessük, emellett szüksége lenne egy szerető, megértő, gondoskodó gazdira, aki megígéri neki, hogy mostantól csak jó dolgok érhetik az életben.

Számlaszámunk: 10400140 50515653 53521002
IBAN: HU37 10400140 50515653 53521002
SWIFT kód: OKHBHUHB

Selfy fóruma: Kattintson ide!
Selfy képtára

Jelenleg itt él: NyergesújfaluSACI

Kép

nem: szuka
kor: 7 éves
szín: arany
fajta: golden retriever
leírás (jellem/küllem): Saci 7 éves ivartalanított, chip-pel, oltásokkal rendelkező gyönyörű selymes szőrű golden retriever lány, aki gazdit keres. Miután több elletés után gazdája már nem tartott rá igényt, így leadta gyepmesterre, ahol a telt ház miatt szinte biztos volt Saci altatása, így gyorsan kellett őt kihoznunk.
Saci rendkívül szeretetéhes, egy simogatásért a fél mancsát odaadná. Nagyon szeretne megfelelni a gazdinak és a szíve csücske lenni. Igazi goldenhez hűen a pocakját is szereti, a súlyára oda kell figyelni.
Pórázon szépen sétál, bár néha még nekiindul, de gyorsan tanul és figyel. Habár már nem kölyök, de szívesen tanulna még, bepótolná azt az elmaradt figyelmet és foglalkozást, amelyet nem kapott meg az elmúlt években. Macskákkal nem igazán foglalkozik, és kinti-benti kutyus szeretne lenni, a gazdája szíves csücske.


Saci fóruma: Kattintson ide!
Saci képtára

Jelenleg itt él: BudapestVALDO

Kép

nem: kan
kor: 13 éves (született: 2002.)
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Valdo nyugdíjas éveiben járó törzskönyves ivartalanított fekete kan labrador retriever. Valdo előéletéről nem sokat tudunk, tenyésztője gondoskodó szárnyai alól kikerülve egy bő évtizedet "gazdás" kutyaként élt le, hűséges társa volt valakinek, aki végül ráunt és megszabadult tőle. Ezt követően került gondozásunkba. Valdo kiváló felmenőinek köszönhetően remek egészségügyi eredményekkel rendelkezik, így nem csoda, hogy korát meghazudtolóan energikus, lendületes, fürge, akár 4-5 évet is letagadhatna. Más kutyákkal jó a kapcsolata, de persze ha egy ifjú titánnak el kell magyaráznia az élet rendjét, azt egyből vállalja. Most éli második kamaszkorát, buzog benne a tenni akarás, pattog, rendezkedik; tettre kész, megfelelni vágyó kutya. Nyitott, barátkozó, emberimádó dömper, aki imád láb alatt lenni, a nap minden percében valaki közelében téblábolni, élvezni a sok simogatást, törődést. Sokévnyi lemaradást kell bepótolnia ezen a téren, így minél előbb várja az igazi, az álom gazdi jelentkezését! Valdo nem vágyik másra, mint hogy valakinek még pár évig örömet szerezhessen, hogy végre igazi családja legyen, ahol szeretik élete végéig!

Valdo képtára
Valdo fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: Budapest III. kerület
Közvetített gazdát kereső retrieverek

Retriever Rescue
"Ez egy lelkiismeretes,a fajtamentésnek elhivatott csapat, amilyet Fruzsi, Erzsike, Andi és a többi nagyszerű ember létrehozott a Retriever Rescue zászlaja alatt. Megszerettem mind az itt megismert embereket, nemkülömben a kutyákat, és minden nap izgatottan fogom olvasni, hogy hogyan fejlődnek a kutyusok mind az ideiglenes, mind a már végleges gazdijuknál."
Simonné Vojt Mónika
...

"Nagyon büszke voltam a lányomra, mert ráadásul egy 50 fős baráti összejövetelen Ő volt a kedvenc! Mindenki elvolt tőle ájulva, hogy milyen szép, nyugodt, kedves ...stb, egyszóval tiszta: APJA !"
Czapp László
...

"Hálásan köszönöm az Égieknek, Fruzsinak, Erzsinek és mindenkinek, akikről nem is tudok, hogy Bettike a családunk része lehet és Fiúnk egy olyan útra léphetett a négylábú barátjával, amiről talán még álmodni is alig mertünk..."
Szellő
...

"Nem kell hozzá más, csak egy olyan lelkes csapat, mint a RR, és egy család, akinek meg kell egy kutya. Minden tiszteletem azoké a lelkes, ideiglenes gazdiké, akik úgy tudják szeretni, ápolni, nevelni a kutyákat, hogy tudják, nem marad náluk és azoké akik ezt az egészet koordinálják. "
kemese
...