Retriever Fajtamentés

BENJI

Kép

Nem: kan
Kor: 7 éves
Szín: krém
Fajta: golden retriever
Leírás: Benji 7 éves golden retriever ivartalanított kan. Végtelenül embercentrikus, de kissé érzékeny természetű, akinek neveléséhez némi türelem és hozzáértés kell leendő gazdája részéről, ugyanis korábbi gazdája teljesen elhanyagolta, ridegen tartotta őt, ami nagyon nagyon megviselte. Benji okos, kedves, és fantasztikus szépségű kutya. Oltva, ivartalanítva, chipezve új gazdát, ideiglenes befogadót keres.

Benji fóruma: Kattintson ide!
Benji képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárMORGAN

Kép

Nem: kan
Kor: 1 éves
Szín: fekete
Fajta: labrador retriever
Leírás: Kedves, barátságos kutya. A gyömrői menhelyről erős kennelköhögéssel került ki, most orvosi karanténban van, kezelés alatt áll. Végtelenül kedves, barátságos, intelligens és nyugodt kutyus, aki hálás minden szeretetért és jó szóért. Ivartalanítva, oltva, chipezve végleges gazdit, ideiglenes befogadót keres gyógyulása után.

Morgan fóruma: Kattintson ide!
Morgan képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárBENŐ

Kép

nem: kan
kor: 6 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Benő 2008. év elején született fajtatiszta kan labrador, akit gazdái egy piacon tettek ki, gondolván valaki majd csak megsajnálja és a szatyrok mellé őt is hazaviszik. Sok nyomozás után eredeti gazdái nyomára bukkantunk, akiktől megtudhattuk, hogy másfél évig hordták a kutyát iskolába, így az alapvető engedelmességi vezényszavakat ismeri. Magas energiaszintű kutya, aki egy aktív családban érezné magát a legjobban. Folyamatosan tettre kész és szeret az emberek társaságában lenni, bár ragaszkodása néha már túlzottnak mondható. Semmi sem fontosabb számára, mint hogy megfeleljen gazdája számára. Más kutyákkal tökéletes a kapcsolata, egyáltalán nem agresszív. A macskákat kergeti. Marmagassága: 50 Súlya: 26 kg

Benő képtára
Benő fóruma: Kattintson ide!KATHY

Kép

Nem: szuka
Kor: 4 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Kathy kb. 4 éves labrador retriever szuka. Életét régről ismerjük, története nagyon hosszú. 2012-ben az érdi Sirius menhelyre került be, befogott kutyaként. Kicsit sántikált, ezért kivizsgálták, kiderült, egyik térdében fémek találhatóak, valamilyen csontsebészeti műtét történt nála, amit nem sikerült visszakövetni, mi is lehetett. A műtéti területhez nem kellett nyúlni, mára a sántítása teljesen elmúlt, bicikli mellett mondjuk nem szívesen szaladna, de eddigi családjában a napi 1-3 órás sétákat is örömmel vette! Kathy-t 2012-ben örökbe adtuk. Gazdája élethelyzete viszont olyan drasztikus módon változott meg nemrégen, hogy Kathy visszaadására kényszerült Egyesületünknek. Természetesen azonnal jöhetett vissza, a biztonság kedvéért orvosi kivizsgálással kezdtünk. Enyhe fülgyulladása van, amely véleményünk szerint kezelhető lesz. Szívféregre negatívnak bizonyult. Természetesen már 2012-ben átesett az ivartalanításon, oltási státusza rendezett. Ennyit a hivatalos részről...
Kathy szomorú... Eddigi életét családban és a legnagyobb megbecsülésben élte, de hirtelen összeomlott körülötte minden. Gazdája megválni kényszerült tőle, de ő nem tudhatja, ez miért történt, csak azt tudja, őt megint elhagyták. Immáron másodszor. Kathy egy végtelenül kedves, csendes, szociális, szobatiszta, kényelemkedveő kutyalány. Minden más kutyával - kanokkal és szukákkal is - nagyszerűen kijön. Problémamentes, embercentrikus, gyerekbarát. Szeretnénk, ha nem sokáig kéne az igazira várnia, hanem végre eljönne érte a herceg vagy hercegnő is (és még a fehér ló sem kell), akivel egymásnak kölcsönösen és örök hűséget esküdhetnének. Kathy egy végtelenül szeretetteljes, problémamentes kutyus, szeretne végleges otthont, meleg fészket, saját családot magának! Örökre.

Kathy képtára
Kathy fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: SzentendreLARSON

Kép

Nem: kan
Kor: 1-2 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever x golden retriever jellegű
Leírás: Larson 1-2 éves labrador retriever jellegű kan kutya. Aktív, ugrabugra, jókedvű kutyus, aki eddigi tapasztalataink szerint kijön más kutyákkal és a macskákat sem bántja. Rossz sorsa volt korábban, néha láncon, néha bezárva tartották, életkedvét mégsem tudták elvenni, és most, hogy erre lehetősége nyílik, mindent kihasznál, hogy boldog lehessen. Szeret futkosni, pancsolni, ugrabugrálni, szereti simogattatni magát. még sokat kell tanulnia, de okos, éles eszű kutya, ezért biztosan jó nebuló válik majd belőle. Tanítást, nevelést igényel, és jó kerítést.

Larson képtára
Larson fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: PátyLOTTA

Kép

Nem: szuka
Kor: 12 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Lotta legalább 12 éves fajtatiszta labrador retriever szuka. Lotta 2 éve élt egy állatmenhelynek nevezett, magángyűjtő által fenntartott nyomortanyán, valahol Nógrád megye környékén, amikor helyi állatszerető emberek felhívták a figyelmet rá. Azonnal cselekedtünk és hozzánk került, szörnyű állapotban. Csontsovány, verseny súlyában legalább 28-30 kilót kéne nyomnia, de most alig éri el a 20 kg-ot. Vérlaborja komoly éhezésről tanúskodik, tele volt bolhaürülékkel, szőre gondozatlan, büdös, piszkos, kopott, sebes a teste mindenfele. Lábain felfekvések mindenfele, irritált a bőre, és persze ezzel együtt viszketeg, biztosan fájdalmas is. Fogai kopottak, elöl szinte nincs is. Mozgása kötött, öreges, több ízülete is fájdalmas, emiatt diszkréten folyamatosan kíméli magát. Az első vizsgálatok alapján szívférges. Elkezdtük őt rendbehozni, de még sok időre van szüksége, hogy összekapja magát. Elkeserítő ilyen testi roncsként látni ezt a kutyát, akinek mondhatni egyetlen egy része ép: A lelke, az viszont nagyon! 2 év menhely-lét, éhezés, passzív és egyes információk szerint aktív bántalmazás ellenére sem lehetett kiölni belőle a labradorok legjellemzőbb tulajdonságát, a végtelen bizalmat az ember felé, a szeretetet és a gyógyíthatatlan, idült optimizmust. Lotta is ezzel "küzd", a sok nyomor ellenére olyan kedvességgel, örömmel és bizalommal fordul mindenki felé, aki csak hozzá ér, hogy nem lehet őt nem szeretni. Lotta kedves, nyugodt, értelmes, végtelenségig szabálykövető és embercentrikus. Egy rossz szava nincs, és teljesen mindegy, mit tesznek vele, ő örül, mert akkor éppen vele foglalkoznak. A kedve remek, az étvágya nagyszerű, de egyelőre csak többször keveset kaphat enni, mert kiéhezett szervezetét igen könnyen túl lehetne terhelni. Gyönyörű arcával, kedves szemeivel szinte megszólal, és mindezek közben az őt szerető ember gondolatait fürkészi, mert meg akar felelni neki. Lotta néhány nagy kórházi tartózkodás után ideiglenes befogadóhoz került. A családba azonnal beilleszkedett, mindegyik kutyával jól kijön, a cicákkal is teljesen közömbös, ezért bátran ajánljuk másik kutyák, más állatok mellé is. Emberekkel a végtelenségig bizalmas és barátságos. Szobatiszta, nem ugat szinte egyáltalán, de feleslegesen semmiképp. A családi életet folyamatosan nyomon követi és igyekszik képben lenni, hogy csurran és cseppen egy kis simogatás, esetleg pár falat. Nagyszerű családi kutya!!!
Megjegyzés: Van gazdajelöltje.

Lotta fóruma: Kattintson ide!
Lotta képtára

Jelenleg itt él: NyergesújfaluMÜZLI

Kép

Nem: szuka
Kor: 12 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever keverék
Leírás: Müzli 12 éves, ivartalanított labrador retriever jellegű szuka kutya. Eddigi életét láncon élte, s mikor gazdája meghalt, gyepmesteri telepre került.
Müzli napról napra nyitottabb, boldogabb és kisimultabb, élvezi a sétákat, a nagy udvar nyújtotta szabadságot, a simogatást és bármilyen foglalkozást, amiből eddigi élete során hiányt kellett szenvednie. Más kutyákkal nemtől függetlenül barátságos, cicákkal közömbös. A gyerekeket szereti, de kicsit "szeleburdi" még, hiszen most kezdi elsajátítani, milyen is családban, emberek között élni.
Pórázon szépen vezethető. Okos, tanulékony, bújós kutyus, aki most éli második gyerekkorát.
Az udvart rendeltetésszerűen használja, nem ás, nem rongál, nem lop. Még nem tudja mi a "játék", de már nézegeti a labdát és birkózik a többi kutyával.
Minden megpróbáltatás ellenére Müzli egy nagyon ember centrikus kutyus, aki vágyik és megérdemel végre egy igazi gazdit, akivel hátralévő életében szeretetben élhet.

Müzli fóruma: Kattintson ide!
Müzli képtára

Jelenleg itt él: TápiószentmártonTITI

Kép

Nem: kan
Kor: 8 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: TITI kb. 8 éves, módfelett barátságos, hihetetlenül csöndes, kiegyensúlyozott, jó természetű, és kedves, rendkívül nyugodt, nagyon ragaszkodó, de nem tolakodó kan kutyus, aki az élettől eddig nem túl sok jót kapott: kiéheztetve, betegen és légpuskalövedékkel a testében került Kunszentmártonból a gondozásunkba. Mindezek ellenére bízik az emberekben.
Szuka kutyával abszolút jól kijön, hamarosan kanra is tesztelve lesz. Második kutyának is kitűnő választás. Autóban nyugodtan utazik. Tanulja az alap parancsszavakat: együttműködő, szófogadó.
Még nem macska kompatibilis, de már megkezdődött a cicákkal való összeszoktatása.
Természetesen chippel, oltásokkal, ivartalanítva, parazitamentesítve adjuk örökbe.
Titi szívférges, kezelése megkezdődött, a vége 3 hónap múlva, 2015. januárjában várható. A jelenlegi kezelése alatt örökbefogadása lehetséges, az állapotáról teljeskörű tájékoztatást adunk.

Titi képtára
Titi fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: TiszavárkonyBABETTA

Kép

Nem: szuka
Kor: 6 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Babetta 6 év körüli, ivartalanított, praktikus (kis) méretű labrador retriever szuka kutyus. Előző tulajdonosa lemondott róla, mikor Babetta megbetegedett. Ennek ellenére Babetta tele van optimizmussal, örömmel fordul mindenkihez. Nagyon szereti az ember közelségét, rendkívül ragaszkodó, igazi bújós cicaként viselkedik, akkor igazán boldog, ha láb alatt lehet. Más kutyákkal jól kijön, bár néha kicsit féltékeny, ahogy minden rendes retriever, nem érti, hogy lehet az, ha nem körülötte forog a világ?! A kis termetű kutyákat nagyon szereti dédelgetni, gondozni, tyúkanyóként anyáskodik felettük. Hangját nem nagyon hallatja, inkább békésen pihenget és szemléli az eseményeket. Babetta jelenleg még túlsúlyos, ami megterheli amúgy is kicsit rozoga ízületeit. Fogyókúráját megkezdtük, sikerült is már megszabadulnia pár felesleges kilótól, így egyre nagyobb lendülettel kocog egy-egy eldobott labda után. Pórázon is szépen sétál, de jobban szeret szabad lábon lenni, autóban szépen közlekedik. Nyugodt vérmérsékletű, így idősebb ember mellé is ideális választás. Gyerekeket szereti, szívesen fogad minden simogatást. Babetta macska kompatibilis, szobatiszta. Kinti-benti kutya szeretne lenni jövendőbeli otthonába, ahol végre teljes értékű családtaggá válhat!

Babetta képtára
Babetta fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: TahitótfaluCRUSOE

Kép

Név: Crusoe
Nem: kan
Kor: 3 éves
Szín: fekete
Fajta: labrador retriever
Leírás: Crusoe 3 éves törzskönyvezett fekete kan labrador retriever. Gondos tenyésztőnél látta meg a napvilágot. 3 év után jelentkezett a tenyésztőjénél Crusoe akkori gazdája, hogy szeretnék, ha visszavenné a kutyát. Ezt követően került hozzánk. Crusoe eddigi életét kinti kutyaként élte, de hamar rákapott a kinti-benti élet ízére, nagyon igényli a gazdi közelségét, ezért a jövőjét is így képzeli el. Szobatiszta, ha le van fárasztva, akkor lakásban is tökéletesen viselkedik, nem rongál, nem pakol. Nagyon élvezi más kutyák társaságát, jelenleg két szuka kutyával él együtt, akiktől tanulja, hogyan is kell egymással játszani, kommunikálni, jó tanulónak bizonyul. Crusoe egy hatalmas csiszolatlan fekete gyémánt, akiben buzog a tettvágy, a tenni akarás, megfelelni akarás és mindezek mellett félelmetesen jó esze van. Olyan gazdit szeretne, aki sokat tud vele foglalkozni, aki képes egy hatalmas fekete mackónak irányt mutatni, aki minden nap lemozgatja és agyban is lefárasztja, ahol teljes értékű családtag lehet. Ha ezeket megkapja, akkor bármit megtesz a gazdiért és egy tökéletes társ lesz belőle!
Crusoe szívférges, kezelése megkezdődött, a vége 2 hónap múlva várható (2014. december közepén).

Crusoe fóruma: Kattintson ide!
Crusoe képtára

Jelenleg itt él: BudapestGESZTENYE

Kép

nem: szuka
kor: 5 éves
szín: barna
fajta: labrador retriever
leírás: Gesztenye 5 éves ivartalanított csoki színű labrador retriever szuka kutya. Korábbi két gazdája mellett Gesztenye egészségi állapota megromlott, súlyos bőrproblémákkal került gondozásunkba. Mára ez megoldódni látszik, szépen nő vissza a szőre, viszont fontos számára, hogy folyamatosan jó minőségű tápot, bőrtáplálást kapjon, hogy soha többet ne térjen vissza ez a probléma. Igényli a társaságot, a törődést és a nyüzsgést, nincs szívesen egyedül. A retrieverekre jellemző minden jó tulajdonsággal rendelkezik: figyelmes, barátságos, érzékeny kutya, aki a rossz tapasztalatai ellenére nyitott, vidám természetű tudott maradni. Kevésbé labdás, jobban szereti, ha csak vele foglalkoznak, őt szeretgetik. Gesztenye minden törődésért nagyon hálás, amit sok puszival és pacsival köszön meg. Kinti-benti kutya szeretne lenni, hiszen számára a legfontosabb, hogy folyamatosan a gazdi lába alatt legyen. Lakásban példásan viselkedik, nem rongál, nem rámol, szobatiszta. Sokat játszik és szaladgál egész nap, hosszabb sétákkal is a kedvére lehet tenni, de ha arra kerül a sor, örömmel heveredik el a gazdi lábánál, főleg ha közben vakargatják a fülét. Más kutyákkal jól kijön, pórázon és póráz nélkül is szépen sétál, figyeli a gazdi minden mozdulatát, irányváltáskor visszaszalad, más kutyáktól is elhívható. Az alap vezényszavakat ismeri, mindent megtesz, hogy a gazdi kedvében járjon. Gesztenye várja az álomgazdi jelentkezését, akinek örömet okozhat minden nap, aki szereti, és soha többé nem válik meg tőle!

Gesztenye fóruma: Kattintson ide!
Gesztenye képtára

Jelenleg itt él: BudapestSTANLEY

Kép

nem: kan
kor: 4 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Stanley 4 év körüli sárga labrador retriever kan. A csongrádi gyepmester fogta be, gazdája nem kereste. Stanley egy végtelenül nyugodt, barátságos, embercentrikus, békés természetű kutya. Gyerekekkel nyugodtan, megértően és különösen simulékonyan viselkedő, igazi LABRADOR RETRIEVER karakterű kutya. Más kutyákkal közömbös vagy barátságos, nagyon jól viselkedik. Megismerése most kezdődik, de eddig egy csiszolatlan gyémánt az, akit visszafogott természete mögött megismerhettünk.
Stanley sajnos szívférgességben szenved. Ez egy olyan fertőzés, amely gyógykezelésre szorul, terápiája legalább 3 hónapot vesz igénybe. Kivizsgálása véget ért, kezelése pedig elkezdődött.
megjegyzés: Van gazdajelöltje.

Stanley fóruma: Kattintson ide!
Stanley képtára

Jelenleg itt él: BudapestPARÁZS

Kép

nem: szuka
kor: 2 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Parázs 2 éves, sárga, labrador nagylány. Tipikus labrador: értelmes, kiegyensúlyozott, emberekkel és kutyákkal (nemre és méretre való tekintet nélkül) nagyon barátságos, labdás haspók. Átlagos aktivitású, ha van rá tér és idő pörög, otthon általában nyugodtan horpaszt a helyén. Autóban és villamoson szépen utazik, a lakásban normálisan viselkedik, nem igazán nyúl semmihez, csak a kutyáknak szánt játékokat aprítja. Ritkán ugat, és azt is mintha "hangtompítóval" tenné, nagyon kellemes, mély hangja van. A vizet egyelőre mértékkel kedveli, de a pocsolyákban előszeretettel dagonyázik. Nagyszerűen alkalmazkodik minden élethelyzethez, nem ijedős, tud liftezni és csúszós csigalépcsőn fel-le mászkálni. Macskákkal vélhetően kompatibilis, nem igazán foglalkozik velük, ellenben a szárnyasok iránt erős érdeklődést mutat, ezért madár (tyúk, papagáj, galamb) mellé semmiképp sem javasoljuk! A gyerekeket is szereti, de kicsit hebrencs még, így inkább 6 éves kor feletti gyerekek mellé ajánlott, ám szülői odafigyeléssel és kis neveléssel akár kisebb gyerekekkel is jól kijöhet. Mivel a többi kutyáért egyenesen rajong, nem vetné meg, ha végleges gazdájának már lenne kutyája, vagy ennek hiányában rendszeres kutyatársaságba szeretne járni, ahol játszhat és szaladgálhat a többiekkel. Magánzó embereknek nem való Parázs, mert nagyon szociális, válogatás nélkül imád minden 2/4 lábút, így új ismeretségek kialakulása kellemes mellékhatásként várható! :) A sétáknál egyelőre ez amolyan "Frakk-Károly bácsi" effektussal jár, de azon dolgozunk, hogy ingergazdag (értsd másik kutya és/vagy madár felbukkanása) helyzetben is olyan szépen közlekedjen pórázon, ahogy egyébként szokott.
Szívférgesen került a gondozásunkba, 3 hónapnyi kezelés és ketrecnyugalom után 1 negatív tesztet már produkált, ha a márciusban esedékes következő teszt is negatív lesz, teljesen gyógyultnak nyilvánítható. Ez a korábbi betegség azonban semmiben sem hátráltatja őt, így ha fiatal, nagyon labis labit szeretnének, Parázs lesz az igazi!

Parázs fóruma: Kattintson ide!
Parázs képtára

Jelenleg itt él: BudapestLISA

Kép

név: Lisa
nem: szuka
kor: 10 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Lisa (ivartalanított nyugdíjas szuka labrador retriever) a csongrádi gyepmesteri telepről nagyon leromlott állapotban került az RR-hez, ahol azonban a gyors beavatkozásokat követően minden


VALDO

Kép

nem: kan
kor: 11 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Valdo 11 éves törzskönyves labrador retriever ivartalanított kan. Törzskönyve alapján nagyszerű felmenőkkel rendelkezik, akik többszörös kiállítási győztesek, vizsgával és többjük megnyugtató egészségügyi szűréssel (pl. csípődiszplázia) is rendelkeznek. Valdo korábbi életéről nem sokat tudunk, szerető és gondos tenyésztője után belevetődött a nagybetűs életbe és 11 év után nálunk landolt. Valdo egy nagyszerű és gyönyörű kutya, akin a kor vasfoga egyáltalán nem látszódik meg. Annak ellenére, hogy 11 éves, bátran letagadhatna belőle legalább 4-5-öt, annyira fiatalos, dinamikus és lendületes. Más kutyákkal kijön, néhány kannal néha hajlamos a dominancia-csatákra, de ez is kezelhető. Korának megfelelően közepes aktivitású. Olyan szerető családot keres, aki megbecsülné ezt a kedves öregurat hátralévő éveiben és becsületben, szeretetben tartanák őt.

Valdo képtára
Valdo fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: Budapest III. kerületLUCIFER

Kép

név: Lucifer
nem: kan
kor: 5 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Lucifer 5 éves fekete, ivartalanított labrador retriever kan kutya. Rendkívül szeretetéhes, kedves, emberközpontú kutyus, aki imád az ember közelében lenni. Boldogan riszál és mosolyog mindenkire, csak hogy begyűjtsön pár jó szót és simogatást. Autóban szépen utazik; kinti-benti kutyaként remekül megállja a helyét, nem rongál, nem pakol, szobatiszta. Bal oldalán csípődiszplázia miatt műtve volt korábban, hosszú kezelés, több műtét és fizioterápia után szinte teljesen meggyógyult. Most már ez semmiben sem akadályozza őt, aktív, pörgős énje végre teret nyerhet. Örömmel galoppozik, futkos, ugrál, bohóckodik, bepótolja a kényszerpihenő alatt elvesztegetett időt, minden alkalmat megragad, hogy mosolyt csaljon a gazdi arcára. Más kutyákkal jól kijön nemtől és kortól függetlenül, szívesen birkózik vagy futkározik velük, de az is boldoggá teszi, ha akad valaki, aki dobálja neki a labdáját, Ő lelkesen rohan érte. Macskák iránt intenzív érdeklődést mutat, ahogy minden más iránt is, de távol áll tőle minden rosszindulat. Lucifer egy igazi szeretetbomba, aki alig várja, hogy végre jelentkezzen érte az álomgazdi, aki végre megbecsüli és szereti Őt, hogy végre igazi boldog családi kutya lehessen!

Lucifer fóruma: Kattintson ide!
Lucifer képtára

Jelenleg itt él: Érd
Közvetített gazdát kereső retrieverek

Retriever Rescue
"Ez egy lelkiismeretes,a fajtamentésnek elhivatott csapat, amilyet Fruzsi, Erzsike, Andi és a többi nagyszerű ember létrehozott a Retriever Rescue zászlaja alatt. Megszerettem mind az itt megismert embereket, nemkülömben a kutyákat, és minden nap izgatottan fogom olvasni, hogy hogyan fejlődnek a kutyusok mind az ideiglenes, mind a már végleges gazdijuknál."
Simonné Vojt Mónika
...

"Nagyon büszke voltam a lányomra, mert ráadásul egy 50 fős baráti összejövetelen Ő volt a kedvenc! Mindenki elvolt tőle ájulva, hogy milyen szép, nyugodt, kedves ...stb, egyszóval tiszta: APJA !"
Czapp László
...

"Hálásan köszönöm az Égieknek, Fruzsinak, Erzsinek és mindenkinek, akikről nem is tudok, hogy Bettike a családunk része lehet és Fiúnk egy olyan útra léphetett a négylábú barátjával, amiről talán még álmodni is alig mertünk..."
Szellő
...

"Nem kell hozzá más, csak egy olyan lelkes csapat, mint a RR, és egy család, akinek meg kell egy kutya. Minden tiszteletem azoké a lelkes, ideiglenes gazdiké, akik úgy tudják szeretni, ápolni, nevelni a kutyákat, hogy tudják, nem marad náluk és azoké akik ezt az egészet koordinálják. "
kemese
...