Retriever Fajtamentés

SILVER

Kép

nem: kan
kor: 9 éves
szín: krém
fajta: golden retriever
leírás (jellem/küllem): Silver 9 év körüli golden retriever kan. Az esztergomi gyepmesteri telepre befogott kutyaként került, chipezetlenül, ahol gazdája nem kereste, a 14 napos hatósági megfigyelési idő után került az Egyesület gondozásába. Végtelenül barátságos, kedves, nyugodt természetű, kiegyensúlyozott kutya. Embercentrikus, alkalmazkodó, tele van kedvességgel és bájjal. Más kutyákkal nagyszerűen kijön, se kanokkal, se szukákkal nem volt gondja. Macskák iránt enyhén érdeklődő, de nem rossz szándékú, néhány találkozás után már egész közömbös viselkedést mutatott.

Silver fóruma: Kattintson ide!
Silver képtára

Jelenleg itt él: NyergesújfaluTITÁN

Kép

nem: kan
kor: 3 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Titán 3 éves labrador retriever kan kutya. Nagyon kedves, barátságos, alapvetően csöndes és együttműködő eb. Pórázon szépen sétál, nem húz. A csongrádi sintértelepről az állatkórházba került, ahol ezidáig szobatisztának láttuk. Más kutyákkal futtában találkozik, eddig mindenkivel barátságos volt. Oltva, ivartalanítva, chipezve, szívféregre tesztelve, negatív eredménnyel rendelkezve keresi végleges gazdáját.

Titán fóruma: Kattintson ide!
Titán képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárFAHÉJ

Kép

nem: szuka
kor: 6 éves
szín: arany
fajta: golden retriever
leírás (jellem/küllem):
megjegyzés: Fahéj kb. 5-6 éves golden retriever szuka, aki befogottként került a csongrádi sintértelepre, gazdája nem kereste. Barátságos, kedves kutya, alapvetően csöndes, akkor hallatja hangját, ha úgy érzi, igazságtalanság érte - azaz nem vele foglalkoznak, de tudja, hogy események vannak. :) Ketrectiszta, így vélhetően családban szobatiszta is lesz. Más kutyákkal a kórházi körülmények között barátságosan viselkedik. Emberekkel végtelenül jóindulatú. Értelmes, maximálisan együttműködő kutya. Pórázon szépen sétál. Oltva, ivartalanítva, chipezve keresi végleges gazdáját.

Fahéj fóruma: Kattintson ide!
Fahéj képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárAYLA

Kép

nem: szuka
kor: 12 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Ayla 12 éves sárga labrador retriever szuka. Nagyon aranyos, kedves, szabálykövető kutyus. Szép pofikája van. Olyan cuki, mikor beszélek hozzá, a hangra fordítja jobbra, balra a fejét. Olyan tipikus kíváncsi arcot vág. Nagyon szereti a hasát, igazi aktív labi hölgy. Ugrabugrál folyamatosan, ha valami történés van. Valóban nem egy lerobbant 12 éves blöki. Nagyon értelmes, extra hamar megért mindent

Ayla fóruma: Kattintson ide!
Ayla képtára

Jelenleg itt él: TahitótfaluCHELSEA

Kép

nem: szuka
kor: 3 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Karcagi menhelyről átvett labrador retriever szuka

Chelsea fóruma: Kattintson ide!
Chelsea képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárLOLITA

Kép

nem: szuka
kor: 7 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Emberrel és más kutyával közvetlen, nagyon barátságos, játékos, vidám kutya. Könnyen behívható. Kunszentmártonon találták, helyhiány miatt a gyepmesteri telepen tudták csak elhelyezni, de ott is teljes teltház van, így az altatásveszély fennáll. Kedves, barátságos, de nagyon leharcolt kutya, aki nagyon vágyna egy végleges gazdira vagy ideiglenes befogadóra.

Lolita fóruma: Kattintson ide!
Lolita képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárSACI

Kép

nem: szuka
kor: 7 éves
szín: arany
fajta: golden retriever
leírás (jellem/küllem): Saci 7 éves ivartalanított, chip-pel, oltásokkal rendelkező gyönyörű selymes szőrű golden retriever lány, aki gazdit keres. Miután több elletés után gazdája már nem tartott rá igényt, így leadta gyepmesterre, ahol a telt ház miatt szinte biztos volt Saci altatása, így gyorsan kellett őt kihoznunk.
Saci rendkívül szeretetéhes, egy simogatásért a fél mancsát odaadná. Nagyon szeretne megfelelni a gazdinak és a szíve csücske lenni. Igazi goldenhez hűen a pocakját is szereti, a súlyára oda kell figyelni.
Pórázon szépen sétál, bár néha még nekiindul, de gyorsan tanul és figyel. Habár már nem kölyök, de szívesen tanulna még, bepótolná azt az elmaradt figyelmet és foglalkozást, amelyet nem kapott meg az elmúlt években. Macskákkal nem igazán foglalkozik, és kinti


BORI

Kép

nem: szuka
kor: 1.5 éves (szül 2013. augusztus)
szín: barna
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Az egyik hírhedt-ismert csongrádi szaporító adta le a csongrádi gyepmesteri telepen. Leadott kutyaként azonnal altatható. Gazdát, ideiglenes befogadót keres SÜRGŐSEN, mert a teljes teltház miatt altatásveszély van! A kutya kizárólag ivartalanítási kötelezettséggel vihető el!
Szívféregre szűrt és negatív, kombinált oltással rendelkezik.

Lulu fóruma: Kattintson ide!
Lulu képtára

Jelenleg itt él: TápiószentmártonANGEL 2.

Kép

nem: szuka
kor: 4 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Egy reggelre virradóra a karcagi menhely elé kötötték.

Angel fóruma: Kattintson ide!
Angel 2. képtára

Jelenleg itt él: TiszavárkonySUZY 3.

Kép

nem: szuka
kor: 7 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Suzy az oltási könyve szerint 7 éves, nagy termetű szépséges labrador szuka. A labik minden jó tulajdonság meg van benne! Imádja az embereket, a gyerekeket és úgy mindenkit. Kan és szuka kutyákkal is barátságos. Minimális idő után szabadon sétáltatható, szófogadó, visszahívható és kötődő kutya. Az utcán is természetesen szépen sétál akár pórázon, akár póráz nélkül. A kerítésen belülről dühöngő kutyák mellett egyszerű közönnyel elsétál. A lakásban remekül el van, még egyedül is és természetesen szobatiszta. Előző helyén cicával élt együtt. A jutifalatot gyönyörűen veszi el, bár ebből most nagyon kevés jut neki, mivel fogyókúrán van és jócskán van mit leadnia. Ez azonban őt nem zavarja a mozgásban, néha még fut is a maga tempójában. Ilyenkor rövid távon fergeteges tempóra képes.
Suzy egy idős néni kutyája volt, akit kilakoltattak albérletéből, ezért kellett megválnia szeretett kutyájától.
Suzy oltva, ivartalanítva, chipezve, szerződéssel fogadható örökbe.

Suzy 3. fóruma: Kattintson ide!
Suzy képtára

Jelenleg itt él: DunakesziASZTOR

Kép

Nem: kan
Kor: 2-3 éves
szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Asztor 2-3 éves labrador retriever kan, aki a battonyai sintértelep halálsoráról került a gondozásunkba. Állítólag gazdája adta le külföldre költözés miatt, szuka társával együtt. Nem tudni, mennyi időt tölthetett a sintértelepen, de jó 5-8 kiló hiányzik erről a nagytermetű kutyáról, most alig 20 kg. Szuka társával jól kijönnek, mással még nem találkozott. A bolhák hemzsegtek benne, a fülén sérülések, a bordái kivannak. A vizsgálatok során kiderült, hogy szívférgességgel terhelt. Asztor cudar állapota ellenére kedves, barátságos, bízik az emberben, pórázon szépen vezethető, aktív, és mit sem érez az objektív, orvosi diagnózisból, hiszen ő egy életvidám, tenni és menni akaró, kedves, lelkes labifiú. Intézkedik, részt vesz a mindennapi eseményekben, figyelemmel követi a kórház életét, már amit láthat belőle. Nem félős, sokkal inkább vagányabb, aktívabb természetű. Az orvosi vizsgálatokat és macerát szó nélkül tűrte, együttműködő, kedves kutya.
Gazdát és ideiglenes befogadót is keres. Jelenleg Állakórházban van, túlesett az ivartalanításon.

Asztor fóruma: Kattintson ide!
Asztor képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárSÜSÜ

Kép

Nem: kan
Kor: 5 éves
szín: fekete
Fajta: labrador retriever
Leírás: Süsüt Hatvanban találták, balesetesen, amely nem friss történet. Ellátása anyagilag és állatorvos híjján, aki hétvégén foglalkozott volna nem volt lehetséges, ezért még a mai nap folyamán a Retrievermentés gondozásába került és elhozták őt Dunaföldvárra. Süsü füle szét van szakadva, le van száradva, gennyedző seb tátong rajta. Farka le van marva, sebes. Egyik lába fáj, hasán dudor veti fel sérv lehetőségét. Süsü szívféregre tesztelt és szerencsére negatív. Sebkezelése hosszabb folyamat lesz, amely egy alapos, altatásban való tisztítással, a sebszélek rendbetételével kezdődik, utána pedig a gyógyulás és lábadozás időszaka következik. Esélyeket a gyógyulási időre holnap tudunk latolgatni. Ezután szeretne az Állatkórházból ideiglenes befogadóhoz (esetleg rögtön végleges gazdihoz) költözni.
Süsü egyelőre kedves, csendes kutya, de sérülései súlyosak, ezért megismeréséhez egy kis időre van szükségünk.

Süsü fóruma: Kattintson ide!
Süsü képtára

Süsü ellátása tetemes költségeket fog Egyesületünkre róni, amihez minden apró segítséget örömmel veszünk!
Számlaszámunk: 10400140 50515653 53521002
IBAN: HU37 10400140 50515653 53521002
SWIFT kód: OKHBHUHB

Jelenleg itt él: NyergesújfaluINDIGO

Kép

Nem: szuka
Kor: 8 éves
szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Indigó 8 év körüli labador retriever ivartalanított szuka. Egészséges, fiatalos, chipezett, parazitamentesített, szívféregre tesztelt és negatív. A Hódmezővásárhelyi sintértelepről került a gondozásunkba, ahol a biztos elaltatás várt volna rá. Mára ideiglenes befogadónál várja végleges gazdiját. Indigó legfőbb tulajdonsága, hogy mindig mosolyog és letörölhetetlen 360 fokos mosoly ül ki az arcára. Örök optimista, végtelenül kedves, ragaszkodó, de emellé nem tolakodó vagy erőszakos. Más kutyákkal ivarra való tekintet nélkül nagyszerűen kijön, a cicákat nem bántja. Végleges örökbefogadó gazdiját várja.

Indigó fóruma: Kattintson ide!
Indigo képtára

Jelenleg itt él: VeresegyházDOME

Kép

Nem: kan
Fajta: labrador retriever jellegű
Kora: 9 hetes
Leírás: Dome 9 hetes labrador retriever mamától született kölyök. Három testvérével érkezett hozzánk, másik négy testvére már gazdánál van. Ideiglenes befogadója leírása a királyfiról: "Dome igazi követő. Alapvetően nyugodt kiskutya, de fivére mindig rá tudja venni egy kis csínytevésre. Nagyon szereti a pocakját simiztetni, de nem hisztizik a figyelemért. Ő a legfalánkabb. " Ő a csapat legnyugisabb tagja.
Ivartalanítási kötelezettséggel, a kölykök további oltását, minőségi etetését vállalva fogadhatóak örökbe.
Kizárólag kinti-benti kutyaként, bentalvással, sok foglalkozással, kutyaiskolába/óvodába járásssal, megfelelő szocializáció megadása mellett adjuk őket örökbe.
Az örökbefogadott kölyök hogylétéről a későbbiekben is szeretnénk tudni.
Örökbefogadási protokollunk további részletei itt olvashatóak el: Kattintson ide!
Megjegyzés: VAN GAZDAJELÖLTJE

Dome fóruma: Kattintson ide!
Dyane, Dome, Dodge és Dyna képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárDYNA

Kép

Nem: szuka
Fajta: labrador retriever jellegű
Kora: 9 hetes
Leírás: Dyna 9 hetes labrador retriever mamától született kölyök. Három testvérével érkezett hozzánk, másik négy testvére már gazdánál van. Ideiglenes befogadója leírása a királylányról: "Dyna igazi kislánybaba. Kedves, ha felvesszük nyagkabújós, pusziosztós drágaság. Rendkövető, este magától bemegy a ketrecbe, ahol az éjszakát töltik. Mindig hozzábújik valamelyik bátyjához, vagy épp a gazdi lábához, ha lehetősége van rá. Csendes kis szépség. "
Ivartalanítási kötelezettséggel, a kölykök további oltását, minőségi etetését vállalva fogadhatóak örökbe.
Kizárólag kinti-benti kutyaként, bentalvással, sok foglalkozással, kutyaiskolába/óvodába járásssal, megfelelő szocializáció megadása mellett adjuk őket örökbe.
Az örökbefogadott kölyök hogylétéről a későbbiekben is szeretnénk tudni.
Örökbefogadási protokollunk további részletei itt olvashatóak el: Kattintson ide!
Megjegyzés: VAN GAZDAJELÖLTJE

Dyna fóruma: Kattintson ide!
Dyane, Dome, Dodge és Dyna képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárBETTY

Kép

nem: szuka
kor: 8-10 éves
szín: arany
fajta: golden retriever
leírás: Betty nyugdíjas golden retriever szuka kutya. Derecskéről került az Egyesület gondozásába meggyötörten, más kutyák által összeharapdálva. Őszülő pofija, nehézkes mozgása, homályos tekintete is arról árulkodik, hogy fájdalmas, nehéz évek vannak a háta mögött. Betty nem vágyik már nagy kirándulásokra, sem kutyaiskolára, csak egy meleg vackot szeretne a gazdi lába mellett, ahol egész nap elszunyókálhat, de néha kap 1-2 jó szót, simogatást. Cicákkal összeszoktatható, bántani nem bántja őket, csak elmondja nekik a magáét. Kutyák felé nem érdeklődik, inkább elhúzódik, fél tőlük. Ez érthető is, hisz sok rossz tapasztalata lehet... Nagyon fázós, így elengedhetetlen, hogy lakásba való szabad bejárással költözhessen új gazdihoz. A lakásban nem rongál, nyugodtan szunyókál naphosszat. Megértő, türelmes gazdia van szüksége, aki segíti abban, hogy újra tudjon bízni az emberekben, az egész világban!

Betty fóruma: Kattintson ide!
Betty képtára

Jelenleg itt él: PomázBENJI

Kép

Nem: kan
Kor: 7 éves
Szín: krém
Fajta: golden retriever
Leírás: Benji 7 éves ivartalanított golden retriever kan kutya. Benjitől kivételes szépsége ellenére saját gazdája akart megszabadulni, miután hét éven keresztül elhanyagolta őt. Mindezek ellenére egy végtelenül ember centrikus, hízelgős, bújós cica fiú kezd kibontakozni belőle, akinek tényleg lehetetlen ellenállni. Aktív, tettre kész kutya, aki örömmel sétál, kirándul nagyokat, de azt is elfogadja, ha egész nap "csak" simogatják és kényeztetik. Nem tud betelni a gazdival, mindig láb alatt kell lennie rendes retrieverhez illően. Most éli második kölyökkorát, tanulja az együttélés szabályait, hogy hogyan kell játszani, próbálja bepótolni a kimaradt szocializációt. Mivel nagyon okos, érzékeny és megfelelni vágyó kutyus, nagyon jó úton jár, hogy bepótolhassa a Tőle elrabolt éveket. Szobatiszta, lakásban nem rombol, nem pakol, rendesen viselkedik. Jövőjét is lakásba való szabad bejárással képzeli el, teljes értékű családtagként. Benji ivartalanított, chipezett, oltott kutyus, akinek minden vágya, hogy végre tényleg rátaláljon az álom gazdi!

Benji fóruma: Kattintson ide!
Benji képtára

Jelenleg itt él: BudapestBENŐ

Kép

nem: kan
kor: 6 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Benő 6 éves ivartalanított labrador retriever kan kutyus. Benő egy végtelenül kedves, lelkes, aktív kutya, akitől előző családja megváltozott életkörülményei miatt kénytelen volt megválni. Benőnek ez sem tudta elvenni a kedvét az élettől, boldog mosollyal gyűjti be a simiket bárkitől, akit csak meglát. Kitörő életöröméhez szükséges, hogy valami mindig legyen a szájában, lehet az egy labda (vagy még több labda!), vagy bármi, a lényeg, hogy cipelgethesse magával. A játékoknál csak egy dolog hozza jobban lázba, az, hogy a gazdi kedvében járhasson. Imád láb alatt lenni, a gazdihoz bújni, hízelegni. Más kutyákkal jól kijön, szívesen birkózik és kergetőzik a többiekkel. Cicák iránt intenzíven érdeklődik, tele kíváncsisággal, minden rosszindulattól mentesen. Autóban szépen utazik, szobatiszta, lakásban nem rombol. Nagyon okos, tanulékony, megfelelni akaró kutya. Szeretne végre egy olyan családot, ahol teljes értékű családtag lehet, ahol sokat foglalkoznak vele, ahol levezetheti az energiáit, cserébe minden nap minden percében garantálja, hogy mosolyt varázsol a gazdi arcára!

Benő képtára
Benő fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: BudapestSTANLEY

Kép

nem: kan
kor: 4 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Stanley 4 év körüli sárga labrador retriever kan. A csongrádi gyepmester fogta be, gazdája nem kereste. Stanley egy végtelenül nyugodt, barátságos, embercentrikus, békés természetű kutya. Gyerekekkel nyugodtan, megértően és különösen simulékonyan viselkedő, igazi LABRADOR RETRIEVER karakterű kutya. Más kutyákkal közömbös vagy barátságos, nagyon jól viselkedik. Megismerése most kezdődik, de eddig egy csiszolatlan gyémánt az, akit visszafogott természete mögött megismerhettünk.
Stanley sajnos szívférgességben szenved. Ez egy olyan fertőzés, amely gyógykezelésre szorul, terápiája legalább 3 hónapot vesz igénybe. Kivizsgálása véget ért, kezelése pedig elkezdődött.

Stanley fóruma: Kattintson ide!
Stanley képtára

Jelenleg itt él: BudapestVALDO

Kép

nem: kan
kor: 11 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Valdo nyugdíjas éveiben járó törzskönyves ivartalanított fekete kan labrador retriever. Valdo előéletéről nem sokat tudunk, tenyésztője gondoskodó szárnyai alól kikerülve egy bő évtizedet "gazdás" kutyaként élt le, hűséges társa volt valakinek, aki végül ráunt és megszabadult tőle. Ezt követően került gondozásunkba. Valdo kiváló felmenőinek köszönhetően remek egészségügyi eredményekkel rendelkezik, így nem csoda, hogy korát meghazudtolóan energikus, lendületes, fürge, akár 4-5 évet is letagadhatna. Más kutyákkal jó a kapcsolata, de persze ha egy ifjú titánnak el kell magyaráznia az élet rendjét, azt egyből vállalja. Most éli második kamaszkorát, buzog benne a tenni akarás, pattog, rendezkedik; tettre kész, megfelelni vágyó kutya. Nyitott, barátkozó, emberimádó dömper, aki imád láb alatt lenni, a nap minden percében valaki közelében téblábolni, élvezni a sok simogatást, törődést. Sokévnyi lemaradást kell bepótolnia ezen a téren, így minél előbb várja az igazi, az álom gazdi jelentkezését! Valdo nem vágyik másra, mint hogy valakinek még pár évig örömet szerezhessen, hogy végre igazi családja legyen, ahol szeretik élete végéig!

Valdo képtára
Valdo fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: Budapest III. kerület
Közvetített gazdát kereső retrieverek

Retriever Rescue
"Ez egy lelkiismeretes,a fajtamentésnek elhivatott csapat, amilyet Fruzsi, Erzsike, Andi és a többi nagyszerű ember létrehozott a Retriever Rescue zászlaja alatt. Megszerettem mind az itt megismert embereket, nemkülömben a kutyákat, és minden nap izgatottan fogom olvasni, hogy hogyan fejlődnek a kutyusok mind az ideiglenes, mind a már végleges gazdijuknál."
Simonné Vojt Mónika
...

"Nagyon büszke voltam a lányomra, mert ráadásul egy 50 fős baráti összejövetelen Ő volt a kedvenc! Mindenki elvolt tőle ájulva, hogy milyen szép, nyugodt, kedves ...stb, egyszóval tiszta: APJA !"
Czapp László
...

"Hálásan köszönöm az Égieknek, Fruzsinak, Erzsinek és mindenkinek, akikről nem is tudok, hogy Bettike a családunk része lehet és Fiúnk egy olyan útra léphetett a négylábú barátjával, amiről talán még álmodni is alig mertünk..."
Szellő
...

"Nem kell hozzá más, csak egy olyan lelkes csapat, mint a RR, és egy család, akinek meg kell egy kutya. Minden tiszteletem azoké a lelkes, ideiglenes gazdiké, akik úgy tudják szeretni, ápolni, nevelni a kutyákat, hogy tudják, nem marad náluk és azoké akik ezt az egészet koordinálják. "
kemese
...