Retriever Fajtamentés

JANG

Kép

Nem: szuka
Kor: 5 éves
szín: fekete
Fajta: labrador retriever
Leírás: Jing kb. 5 éves labrador retriever szuka. A csongrádi hírhedt sintértelepre adták le pár napja. Szokás szerint altatásveszély és jajveszékelés van a környéken. Bár már azt sem tudjuk, hova tegyünk kutyát, bevállaltuk őket. Úgy volt, 1-fél2 fele itt vannak Dunaföldváron, így meg is érkeztek úgy fél4-kor. Ha azt mondanám, mindez meglepetést okoz, hazudnék. Este még sebtiben átesett az ivartalanításon ő és kispajtása is, felébredtek és most gondolkodnak a sok változáson, ami érte őket és hogy vajon mit vétettek a világ ellen, hogy kidobott kutya lett belőlük. Persze mi tudjuk, rosszak voltak szaporításra, nem vemhesültek. Ez a szaporító pechje, a kutyák és a meg nem született kölykök mázlija.

Jang fóruma: Kattintson ide!
Jang képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárJING

Kép

Nem: szuka
Kor: 2 éves
szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Jing kb. 2 éves labrador retriever szuka. A csongrádi hírhedt sintértelepre adták le pár napja. Szokás szerint altatásveszély és jajveszékelés van a környéken. Bár már azt sem tudjuk, hova tegyünk kutyát, bevállaltuk őket. Úgy volt, 1-fél2 fele itt vannak Dunaföldváron, így meg is érkeztek úgy fél4-kor. Ha azt mondanám, mindez meglepetést okoz, hazudnék. Este még sebtiben átesett az ivartalanításon ő és kispajtása is, felébredtek és most gondolkodnak a sok változáson, ami érte őket és hogy vajon mit vétettek a világ ellen, hogy kidobott kutya lett belőlük. Persze mi tudjuk, rosszak voltak szaporításra, nem vemhesültek. Ez a szaporító pechje, a kutyák és a meg nem született kölykök mázlija.

Jang fóruma: Kattintson ide!
Jing képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárASZTOR

Kép

Nem: kan
Kor: 2-3 éves
szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Asztor 2-3 éves labrador retriever kan, aki a battonyai sintértelep halálsoráról került a gondozásunkba. Állítólag gazdája adta le külföldre költözés miatt, szuka társával együtt. Nem tudni, mennyi időt tölthetett a sintértelepen, de jó 5-8 kiló hiányzik erről a nagytermetű kutyáról, most alig 20 kg. Szuka társával jól kijönnek, mással még nem találkozott. A bolhák hemzsegnek benne, a fülén sérülések, a bordái kivannak. Asztor cudar állapota ellenére kedves, barátságos, bízik az emberben, pórázon szépen vezethető. Nem félős, inkább vagányabb természetű. Az orvosi vizsgálatokat és macerát szó nélkül tűrte, együttműködő, kedves kutya.
Gazdát és ideiglenes befogadót is keres. Jelenleg Állakórházban van, ivartalanításra, kivizsgálásra vár, de ha egészséges, számára is jó lenne a legkevesebb időt a kórházban töltenie.

Asztor fóruma: Kattintson ide!
Asztor képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárVIRÁG

Kép

Nem: szuka
Kor: 1 éves
szín: krém
Fajta: golden retriever
Leírás: Virág 1 éves golden retriever ivartalanított szuka. Fiatal kora ellenére rengeteg hányódásban és nélkülözésben volt már része. Virág kedves, félénk, visszahúzódó, kis termetű golden retriever szuka. Türelmes, megértő gazdit keresünk számára. Mivel elhelyezése csak átmenetileg, a dunaföldvári Állatkórházban volt megoldható, ezért mielőbb felelős ideiglenes befogadót is keresünk számára.

Virág fóruma: Kattintson ide!
Virág képtára

Jelenleg itt él: TörökbálintSÜSÜ

Kép

Nem: kan
Kor: 5 éves
szín: fekete
Fajta: labrador retriever
Leírás: Süsüt Hatvanban találták, balesetesen, amely nem friss történet. Ellátása anyagilag és állatorvos híjján, aki hétvégén foglalkozott volna nem volt lehetséges, ezért még a mai nap folyamán a Retrievermentés gondozásába került és elhozták őt Dunaföldvárra. Süsü füle szét van szakadva, le van száradva, gennyedző seb tátong rajta. Farka le van marva, sebes. Egyik lába fáj, hasán dudor veti fel sérv lehetőségét. Süsü szívféregre tesztelt és szerencsére negatív. Sebkezelése hosszabb folyamat lesz, amely egy alapos, altatásban való tisztítással, a sebszélek rendbetételével kezdődik, utána pedig a gyógyulás és lábadozás időszaka következik. Esélyeket a gyógyulási időre holnap tudunk latolgatni. Ezután szeretne az Állatkórházból ideiglenes befogadóhoz (esetleg rögtön végleges gazdihoz) költözni.
Süsü egyelőre kedves, csendes kutya, de sérülései súlyosak, ezért megismeréséhez egy kis időre van szükségünk.

Süsü fóruma: Kattintson ide!
Süsü képtára

Süsü ellátása tetemes költségeket fog Egyesületünkre róni, amihez minden apró segítséget örömmel veszünk!
Számlaszámunk: 10400140 50515653 53521002
IBAN: HU37 10400140 50515653 53521002
SWIFT kód: OKHBHUHB

Jelenleg itt él: DunaföldvárINDIGO

Kép

Nem: szuka
Kor: 8 éves
szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Indigó 8 év körüli labador retriever ivartalanított szuka. Egészséges, fiatalos, chipezett, parazitamentesített, szívféregre tesztelt és negatív. A Hódmezővásárhelyi sintértelepről került a gondozásunkba, ahol a biztos elaltatás várt volna rá. Mára ideiglenes befogadónál várja végleges gazdiját. Indigó legfőbb tulajdonsága, hogy mindig mosolyog és letörölhetetlen 360 fokos mosoly ül ki az arcára. Örök optimista, végtelenül kedves, ragaszkodó, de emellé nem tolakodó vagy erőszakos. Más kutyákkal ivarra való tekintet nélkül nagyszerűen kijön, a cicákat nem bántja. Végleges örökbefogadó gazdiját várja.

Indigó fóruma: Kattintson ide!
Indigo képtára

Jelenleg itt él: NyergesújfaluÍRISZ

Kép

Nem: szuka
Kor: 2 éves
szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Csongrádi sintértelepre gazdája által leadott labrador retriever szuka. Kedves, aktív, embercentrikus, értelmes, kiegyensúlyozott kutya. Pórázon jól vezethető, jófej eb. Más kutyákkal vélhetően jól kijön, szuka társával együtt él jelenleg. Chipezett, veszettség és kombinált oltással rendelkezik, szívféregre tesztelt és negatív eredménnyel rendelkezik, külső-belső parazitamentesített. Rövidesen átesik az ivartalanításon, ezt követően ideiglenes befogadót vagy rögtön végleges gazdát keres.
megjegyzés: Van gazdajelöltje.

Írisz fóruma: Kattintson ide!
Irisz képtára

Jelenleg itt él: BudapestIBOLYA

Kép

Nem: szuka
Kor: 4 éves
szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Ibolya /Maya/


FRÉDI

Kép

nem: kan
kor: 11 hónapos
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Frédi 11 hónapos sárga labrador kan. Korának megfelelően játékos, figyelmes, könnyen tanítható kölyök. Fiú és lánykutyával és még a kisméretűvel is kijön, nem domináns. Lakásban szépen viselkedik nem rombol, nem rág, szobatiszta. Kedves, mozgékony, igényli a gazdi közelségét. Akár második kutyának is pompás választás. Lesi el a többiektől a viselkedési normákat és tanul, tanul, tanul. Mint minden fiatal kutyusnak neki is szüksége van az iskolára, hiszen minden pillanatban teljesíteni szeretné a gazdi óhajait, csak tudnia kellene mik az elvárások.
megjegyzés: Chipezett, oltásai rendben vannak, parazitamentesített, ivartalanított, szívféregre tesztelt és negatív.
megjegyzés: Van gazdajelöltje.

Frédi fóruma: Kattintson ide!
Frédi képtára

Jelenleg itt él: VácDYANE

Kép

Nem: szuka
Fajta: labrador retriever
szín: sárga
Kora: 5 éves
Leírás: Dyane a pápai állatvédők jóvoltából került a gondozásunkba, ahova kölykeivel együtt került. Ők már leválasztásra kerültek, Dyane pedig ivartalanításra. Dyanet saját gazdája adta le az állatvédőknél, oltási könyvvel, ami alapján 5 éves, de számunkra inkább kicsit idősebb kutyus benyomását kelti. Dyane végtelenül kedves, csöndes, de azért figyelmes, együttműködő és szeretetteljes kutya. Pórázon szépen sétál, ha foglalkoznak vele, annak örül, ha nem foglalkoznak vele csöndben, jókutyaként elvan. :) Más kutyákkal jól kijön/közömbös, macskákkal sem volt gondja.
Megismerése folyamatban van.
Oltott, ivartalanított, chipes, paraitamentesített, szívféregre tesztelt és negatív.

Dyane fóruma: Kattintson ide!
Dyane, Dome, Dodge és Dyna képtára

Jelenleg itt él: TahitótfaluDOME

Kép

Nem: kan
Fajta: labrador retriever jellegű
Kora: 9 hetes
Leírás: Dome 9 hetes labrador retriever mamától született kölyök. Három testvérével érkezett hozzánk, másik négy testvére már gazdánál van. Ideiglenes befogadója leírása a királyfiról: "Dome igazi követő. Alapvetően nyugodt kiskutya, de fivére mindig rá tudja venni egy kis csínytevésre. Nagyon szereti a pocakját simiztetni, de nem hisztizik a figyelemért. Ő a legfalánkabb. " Ő a csapat legnyugisabb tagja.
Ivartalanítási kötelezettséggel, a kölykök további oltását, minőségi etetését vállalva fogadhatóak örökbe.
Kizárólag kinti-benti kutyaként, bentalvással, sok foglalkozással, kutyaiskolába/óvodába járásssal, megfelelő szocializáció megadása mellett adjuk őket örökbe.
Az örökbefogadott kölyök hogylétéről a későbbiekben is szeretnénk tudni.
Örökbefogadási protokollunk további részletei itt olvashatóak el: Kattintson ide!

Dome fóruma: Kattintson ide!
Dyane, Dome, Dodge és Dyna képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárDODGE

Kép

Nem: kan
Fajta: labrador retriever jellegű
Kora: 9 hetes
Leírás: Dodge 9 hetes labrador retriever mamától született kölyök. Három testvérével érkezett hozzánk, másik négy testvére már gazdánál van. Ideiglenes befogadója leírása a királyfiról: "Dodge egy minden lében kanál energiabomba. Mindenkivel játszana, mindent megrágcsálna, legyen az bármilyen játék, a testvérkéi lábacskái, nadrágszár, vagy épp a macskák farka. Még a csirkéket is csalogatja egy jó kis futkosásra. Nagyon bátor, eleven, láthatóan ő az alom főkolomposa. Ragaszkodó, nagyon igényli a gazdi jelenlétét, figyelmét, kényeztetését. Ha szükségét érzi, ezt ki is harcolja magának. Már most hallatja a hangját, kétség nem fér hozzá, hogy jó házőrző, és nagy vadász válhat belőle. " Ő a legrátermettebb a csapatból.
Ivartalanítási kötelezettséggel, a kölykök további oltását, minőségi etetését vállalva fogadhatóak örökbe.
Kizárólag kinti-benti kutyaként, bentalvással, sok foglalkozással, kutyaiskolába/óvodába járásssal, megfelelő szocializáció megadása mellett adjuk őket örökbe.
Az örökbefogadott kölyök hogylétéről a későbbiekben is szeretnénk tudni.
Örökbefogadási protokollunk további részletei itt olvashatóak el: Kattintson ide!

Dodge fóruma: Kattintson ide!
Dyane, Dome, Dodge és Dyna képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárDYNA

Kép

Nem: szuka
Fajta: labrador retriever jellegű
Kora: 9 hetes
Leírás: Dyna 9 hetes labrador retriever mamától született kölyök. Három testvérével érkezett hozzánk, másik négy testvére már gazdánál van. Ideiglenes befogadója leírása a királylányról: "Dyna igazi kislánybaba. Kedves, ha felvesszük nyagkabújós, pusziosztós drágaság. Rendkövető, este magától bemegy a ketrecbe, ahol az éjszakát töltik. Mindig hozzábújik valamelyik bátyjához, vagy épp a gazdi lábához, ha lehetősége van rá. Csendes kis szépség. "
Ivartalanítási kötelezettséggel, a kölykök további oltását, minőségi etetését vállalva fogadhatóak örökbe.
Kizárólag kinti-benti kutyaként, bentalvással, sok foglalkozással, kutyaiskolába/óvodába járásssal, megfelelő szocializáció megadása mellett adjuk őket örökbe.
Az örökbefogadott kölyök hogylétéről a későbbiekben is szeretnénk tudni.
Örökbefogadási protokollunk további részletei itt olvashatóak el: Kattintson ide!

Dyna fóruma: Kattintson ide!
Dyane, Dome, Dodge és Dyna képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárPASSO

Kép

nem: szuka
kor: 4 hetes
szín: arany
fajta: golden retriever keverék
leírás: Palio, Pacifica, Passat, Passo két fiútestvérükkel és anyukájukkal a mai napon érkezett meg hozzánk Egerből.
Egy kutyát nem szerető ember kész tények elé állította a helyi állatvédőket, és közölte, ha másnapra nem tűnik el a kis család, agyonveri őket. Így kerültek hozzájuk, majd rövid időn belül hozzánk.
Phoenix, a mamakutya fajtatiszta golden retriever, nagyon jó anyuka és igazán kedves természetű. A kölykök hatan vannak, négy hetesek, koruknak megfelelően rövidesen oltást, chipet kapnak, féreghajtásban már részesültek.

Legkorábban 3 hét múlva tudjuk őket örökbeadni, de addig is várjuk felelős, egy kölyökről megfelelően gondoskodni tudó örökbefogadó gazdik jelentkezését.
A kölyköket kizárólag benttartással, bentalvással adjuk örökbe, a leendő gazdinak vállalnia kell, hogy a további oltásokról, majd legkésőbb fél éven belül a kölyök ivartalanításáról gondoskodik. Emellett olyan gazdik jelentkezését várjuk, akik rendszeresen beszámolnak a kölyök hogylétéről, illetve nem érzik tehernek, ha alkalmanként mi is érdeklődünk a hozzá került babáról.

Palio, Pacifica, Passat, Passo fóruma: Kattintson ide!
Phoenix és a kölykök képtára

Jelenleg itt él: BudapestPASSAT

Kép

nem: szuka
kor: 4 hetes
szín: arany
fajta: golden retriever keverék
leírás: Palio, Pacifica, Passat, Passo két fiútestvérükkel és anyukájukkal a mai napon érkezett meg hozzánk Egerből.
Egy kutyát nem szerető ember kész tények elé állította a helyi állatvédőket, és közölte, ha másnapra nem tűnik el a kis család, agyonveri őket. Így kerültek hozzájuk, majd rövid időn belül hozzánk.
Phoenix, a mamakutya fajtatiszta golden retriever, nagyon jó anyuka és igazán kedves természetű. A kölykök hatan vannak, négy hetesek, koruknak megfelelően rövidesen oltást, chipet kapnak, féreghajtásban már részesültek.

Legkorábban 3 hét múlva tudjuk őket örökbeadni, de addig is várjuk felelős, egy kölyökről megfelelően gondoskodni tudó örökbefogadó gazdik jelentkezését.
A kölyköket kizárólag benttartással, bentalvással adjuk örökbe, a leendő gazdinak vállalnia kell, hogy a további oltásokról, majd legkésőbb fél éven belül a kölyök ivartalanításáról gondoskodik. Emellett olyan gazdik jelentkezését várjuk, akik rendszeresen beszámolnak a kölyök hogylétéről, illetve nem érzik tehernek, ha alkalmanként mi is érdeklődünk a hozzá került babáról.

Palio, Pacifica, Passat, Passo fóruma: Kattintson ide!
Phoenix és a kölykök képtára

Jelenleg itt él: BudapestFITARIA/SZOFI

Kép

nem: szuka
Kor: 8 hónapos
szín: fekete
fajta: labrador retriever jellegű
leírás: FitAria/Szofi kb. 8 hónapos, ivartalanított, kisméretű, labrador retriever jellegű szuka kutyus. Testvérkéivel együtt pár napos korukban került az Egyesület gondozásába, majd mind saját családba költözhettek. Szofi fél évet töltött új otthonában, majd családja költözése miatt visszakerült hozzánk. Eleinte mindentől rettegett, de ideiglenes otthonában ezen hamar túl tudott lendülni. Kezdeti félelmei ellenére egy végtelenül kedves, bízni akaró cicalány vált belőle, aki imádja, ha babusgatják, simogatják, szívesen bújik bele az ember ölébe. Más kutyákkal nemtől és kortól függetlenül barátságos, bár elsőre még nagyon óvatosan közelít, de hamar feloldódik és szívesen játszik velük, élvezi és igényli a társaságukat. Szívesen lenne a jövőben is akár második/harmadik kutya! Szobatiszta, autóban szépen utazik. Szofit teljes értékű családtagnak, lakásba való szabad bejárással adjuk örökbe. Nagy mozgásigénye miatt aktív, vele sokat foglalkozni tudó gazdit szeretne, aki nagy türelemmel, megértéssel segíti teljesen kibontakozni őt. Szofi rendkívül hálás minden jó szóért, törődésért, amit sokszorosan meg is hálál. Már csak arra vár, hogy végre rá is rátaláljon az álomgazdi!
Megjegyzés: Van gazdajelöltje.

FitAria fóruma: Kattintson ide!
FitAria képtára

Jelenleg itt él: BudapestDÁNSZENTMIKLÓSI LABILÁNY

Kép

Nem: szuka
Fajta: labrador retriever
Kora: 7 éves
Leírás: Labika 7 éves labrador retriever chipezett szuka. Egy vízaknába esve találták, chipje alapján gazdája is fellelhető volt, a kutyáról írásban lemondott a helyi állatvédők hathatós közreműködésével. Labika kedves, barátságos, labilány, aki a kórházi tartózkodás alatt túlesett egy kennelköhögésen, és kikezelésre került az összetett féregfertőzöttsége is, amit magával hozott. Szívféregre negatív. Hamarosan ivartalanítva lesz, oltásait megkapta. Labika vak. Emiatt kicsit bizonytalan a mozgása, de hallása, szaglása és tapintása végtelenségig kifinomult, ezért mindent elkövet, hogy ne veszítsen labradoros vagányságából és életvidámságából. Örömmel sétál akár nagyobb köröket, pórázon is szépen közeledik. Az emberekkel nagyon barátságos, rettentően embercentrikus, ha társaság banlehet, nyugodt, alkalmazkodó kutyus. Más kutyákkal jól kijön, macskákra ketrecen keresztül közömbös volt.

Dánszentmiklósi labilány fóruma: Kattintson ide!
Vak labi szuka képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárZAKARIÁS

Kép

nem: kan
Kor: 2-3 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Zakariás 2-3 éves kifejezetten mutatós labifiú, nagyon jó mozgású, szép izomzattal, a bundája szép sötétsárga. A debreceni gyepmesteri telepen húzott le kb. 6 hetet mielőtt gondozásunkba került. Rendkívül kedves, alkalmazkodó, rendszeres mozgást igénylő kutyus, aki boldogan lenne kinti-benti kutya. Jól szocializált, más kutyákkal (kanokkal-szukákkal egyaránt), gyerekekkel barátságos, a cicák iránt rendkívűl érdeklődik. Nagyon aktív, nagyon energikus, de nagyon tanulékony, okos és embercentrikus kutya, ezért sok foglalkozást és nevelést igényel. Ha ezt megkapja, akkor jól nevelt családi kutyaként sok örömet okozhat valakinek, és akár futáshoz, sporthoz is remek partner válna belőle.

Zakariás fóruma: Kattintson ide!
Zakariás képtára

Jelenleg itt él: PátyBETTY

Kép

nem: szuka
kor: 8-10 éves
szín: arany
fajta: golden retriever
leírás: Betty nyugdíjas golden retriever szuka kutya. Derecskéről került az Egyesület gondozásába meggyötörten, más kutyák által összeharapdálva. Őszülő pofija, nehézkes mozgása, homályos tekintete is arról árulkodik, hogy fájdalmas, nehéz évek vannak a háta mögött. Betty nem vágyik már nagy kirándulásokra, sem kutyaiskolára, csak egy meleg vackot szeretne a gazdi lába mellett, ahol egész nap elszunyókálhat, de néha kap 1-2 jó szót, simogatást. Cicákkal összeszoktatható, bántani nem bántja őket, csak elmondja nekik a magáét. Kutyák felé nem érdeklődik, inkább elhúzódik, fél tőlük. Ez érthető is, hisz sok rossz tapasztalata lehet... Nagyon fázós, így elengedhetetlen, hogy lakásba való szabad bejárással költözhessen új gazdihoz. A lakásban nem rongál, nyugodtan szunyókál naphosszat. Megértő, türelmes gazdia van szüksége, aki segíti abban, hogy újra tudjon bízni az emberekben, az egész világban!

Betty fóruma: Kattintson ide!
Betty képtára

Jelenleg itt él: PomázMERLIN

Kép

nem: kan
kor: 3 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: MERLIN 3 éves sárga labrador kan, aki fiatal kora ellenére már sok rossz tapasztalatot szerzett. Előéletét elmondásokból ismerjük; nemtörődöm gazdája hagyta, hogy folyamatosan csavarogjon, vélhetően sokat és sokan bántalmazták is, mivel eleinte elég félénken, bizonytalanul viselkedett. Ebből már most sok mindent levetkőzött, egyre magabiztosabb, bátrabb és kedvesebb szeretteivel. Bújós, kedves, játékos, jóindulatú, szelíd, könnyen motiválható-tanítható, nyugodt természetű, eleinte kicsit félénk kutyus. Szuka kutyákkal remekül kijön (kannal még nem találkozott), cicákat nem bántja, kizárólag kinti-benti kutya szeretne lenni, ahol családtagként szeretik. Hálás minden jó szóért, simogatásért, mindent megtesz azért, hogy megfeleljen. Szívesen lenne 2. vagy 3. kutyus is. Biztonsága érdekében fontos a jó minőségű és (min. 160 cm) magas kerítés. Természetesen chipes, oltásokkal ellátott, féregtelenített, ivartalanítás után örökbe fogadható, mint a többi kutyánk.

Merlin fóruma: Kattintson ide!
Merlin képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárBENJI

Kép

Nem: kan
Kor: 7 éves
Szín: krém
Fajta: golden retriever
Leírás: Benji 7 éves ivartalanított golden retriever kan kutya. Benjitől kivételes szépsége ellenére saját gazdája akart megszabadulni, miután hét éven keresztül elhanyagolta őt. Mindezek ellenére egy végtelenül ember centrikus, hízelgős, bújós cica fiú kezd kibontakozni belőle, akinek tényleg lehetetlen ellenállni. Aktív, tettre kész kutya, aki örömmel sétál, kirándul nagyokat, de azt is elfogadja, ha egész nap


BENŐ

Kép

nem: kan
kor: 6 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Benő 6 éves ivartalanított labrador retriever kan kutyus. Benő egy végtelenül kedves, lelkes, aktív kutya, akitől előző családja megváltozott életkörülményei miatt kénytelen volt megválni. Benőnek ez sem tudta elvenni a kedvét az élettől, boldog mosollyal gyűjti be a simiket bárkitől, akit csak meglát. Kitörő életöröméhez szükséges, hogy valami mindig legyen a szájában, lehet az egy labda (vagy még több labda!), vagy bármi, a lényeg, hogy cipelgethesse magával. A játékoknál csak egy dolog hozza jobban lázba, az, hogy a gazdi kedvében járhasson. Imád láb alatt lenni, a gazdihoz bújni, hízelegni. Más kutyákkal jól kijön, szívesen birkózik és kergetőzik a többiekkel. Cicák iránt intenzíven érdeklődik, tele kíváncsisággal, minden rosszindulattól mentesen. Autóban szépen utazik, szobatiszta, lakásban nem rombol. Nagyon okos, tanulékony, megfelelni akaró kutya. Szeretne végre egy olyan családot, ahol teljes értékű családtag lehet, ahol sokat foglalkoznak vele, ahol levezetheti az energiáit, cserébe minden nap minden percében garantálja, hogy mosolyt varázsol a gazdi arcára!

Benő képtára
Benő fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: BudapestTITI

Kép

Nem: kan
Kor: 8 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: TITI kb. 8 éves, módfelett barátságos, hihetetlenül csöndes, kiegyensúlyozott, jó természetű, és kedves, rendkívül nyugodt, nagyon ragaszkodó, de nem tolakodó kan kutyus, aki az élettől eddig nem túl sok jót kapott: kiéheztetve, betegen és légpuskalövedékkel a testében került Kunszentmártonból a gondozásunkba. Mindezek ellenére bízik az emberekben.
Szuka kutyával abszolút jól kijön, hamarosan kanra is tesztelve lesz. Második kutyának is kitűnő választás. Autóban nyugodtan utazik. Tanulja az alap parancsszavakat: együttműködő, szófogadó.
Még nem macska kompatibilis, de már megkezdődött a cicákkal való összeszoktatása.
Természetesen chippel, oltásokkal, ivartalanítva, parazitamentesítve adjuk örökbe.
Titi szívférges, kezelése megkezdődött, a vége 3 hónap múlva, 2015. januárjában várható. A jelenlegi kezelése alatt örökbefogadása lehetséges, az állapotáról teljeskörű tájékoztatást adunk.

Titi képtára
Titi fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: ÉrdSTANLEY

Kép

nem: kan
kor: 4 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Stanley 4 év körüli sárga labrador retriever kan. A csongrádi gyepmester fogta be, gazdája nem kereste. Stanley egy végtelenül nyugodt, barátságos, embercentrikus, békés természetű kutya. Gyerekekkel nyugodtan, megértően és különösen simulékonyan viselkedő, igazi LABRADOR RETRIEVER karakterű kutya. Más kutyákkal közömbös vagy barátságos, nagyon jól viselkedik. Megismerése most kezdődik, de eddig egy csiszolatlan gyémánt az, akit visszafogott természete mögött megismerhettünk.
Stanley sajnos szívférgességben szenved. Ez egy olyan fertőzés, amely gyógykezelésre szorul, terápiája legalább 3 hónapot vesz igénybe. Kivizsgálása véget ért, kezelése pedig elkezdődött.
megjegyzés: Van gazdajelöltje.

Stanley fóruma: Kattintson ide!
Stanley képtára

Jelenleg itt él: BudapestVALDO

Kép

nem: kan
kor: 11 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Valdo nyugdíjas éveiben járó törzskönyves ivartalanított fekete kan labrador retriever. Valdo előéletéről nem sokat tudunk, tenyésztője gondoskodó szárnyai alól kikerülve egy bő évtizedetKözvetített gazdát kereső retrieverek

Retriever Rescue
"Ez egy lelkiismeretes,a fajtamentésnek elhivatott csapat, amilyet Fruzsi, Erzsike, Andi és a többi nagyszerű ember létrehozott a Retriever Rescue zászlaja alatt. Megszerettem mind az itt megismert embereket, nemkülömben a kutyákat, és minden nap izgatottan fogom olvasni, hogy hogyan fejlődnek a kutyusok mind az ideiglenes, mind a már végleges gazdijuknál."
Simonné Vojt Mónika
...

"Nagyon büszke voltam a lányomra, mert ráadásul egy 50 fős baráti összejövetelen Ő volt a kedvenc! Mindenki elvolt tőle ájulva, hogy milyen szép, nyugodt, kedves ...stb, egyszóval tiszta: APJA !"
Czapp László
...

"Hálásan köszönöm az Égieknek, Fruzsinak, Erzsinek és mindenkinek, akikről nem is tudok, hogy Bettike a családunk része lehet és Fiúnk egy olyan útra léphetett a négylábú barátjával, amiről talán még álmodni is alig mertünk..."
Szellő
...

"Nem kell hozzá más, csak egy olyan lelkes csapat, mint a RR, és egy család, akinek meg kell egy kutya. Minden tiszteletem azoké a lelkes, ideiglenes gazdiké, akik úgy tudják szeretni, ápolni, nevelni a kutyákat, hogy tudják, nem marad náluk és azoké akik ezt az egészet koordinálják. "
kemese
...