Retriever Fajtamentés

TOFU

Kép

nem: szuka
kor: 1.5 éves
szín: barna
fajta: labrador retriever
leírás: Tofu 1.5 éves labrador retriever szuka, akit saját gazdája adott le a kisteleki gyepmesteri telepre. Kedves, barátságos, embercentrikus, nagyon aktív kutya, sok mindent kell még megtanulnia. Más kutyákkal jól kijön, illetve közömbösen viselkedik. Ivartalanítása megtörtént, parazitamentesítő szereket kapott, szívférgességre mentes. Megismerését követően ideiglenes befogadótól új gazdát keres.

Tofu fóruma: Kattintson ide!
Tofu képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárSTANLEY

Kép

nem: kan
kor: 4 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Stanley 4 év körüli sárga labrador retriever kan. A csongrádi gyepmester fogta be, gazdája nem kereste. Stanley egy végtelenül nyugodt, barátságos, embercentrikus, békés természetű kutya. Gyerekekkel nyugodtan, megértően és különösen simulékonyan viselkedő, igazi LABRADOR RETRIEVER karakterű kutya. Más kutyákkal közömbös vagy barátságos, nagyon jól viselkedik. Megismerése most kezdődik, de eddig egy csiszolatlan gyémánt az, akit visszafogott természete mögött megismerhettünk.
Stanley sajnos szívférgességben szenved. Ez egy olyan fertőzés, amely gyógykezelésre szorul, terápiája legalább 3 hónapot vesz igénybe. Kivizsgálása véget ért, kezelése pedig elkezdődött.

Stanley fóruma: Kattintson ide!
Stanley képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárMAZSI

Kép

nem: szuka
kor: 6 éves
szín: arany
fajta: golden retriever keverék
leírás: Mazsi 6 éves ivartalanított golden retriever csajszi. Gazdái elváltak egymástól és ezzel megpecsételődött az ő sorsa is. Feleslegessé,terhessé vált
családjának és elkezdődött a gazdakeresési kálváriája.Egy állatmentőhöz került,aki ivartalaníttatta és új gazdát keresett neki. Mazsi kalandos úton került először a Lelenchez, majd hozzánk. Kedves, megfelelni vágyó kutyus,aki minden kutyussal kijön. A rosszindulat legkisebb szikrája is hiányzik belőle,inkább hátra vonul ha valaki feszegeti a határokat és kötekedik vele. Szeret szaladgálni, cuccolja a fekvőpárnáját. Étvágya nagyon jó, nem válogat és mindent jó étvággyal elfogyaszt. Szereti a gyümölcsöt is. A lakásban jól viselkedik,szobatiszta. A vihartól fél,de odafigyeléssel el lehet terelni figyelmét a viharos időről. Pórázon való közlekedést még tanulnia kell,de okos nebuló és így hamar rájön,hogy mit szeretnénk tőle.Imád a lakásban pihenni és lustálkodni. Olyan gazdára vágyik,aki sokat van vele és átsegíti őt a félelmein és nyugodt családi környezetet nyújt neki élete végéig.

Mazsi fóruma: Kattintson ide!
Mazsi képtára

Jelenleg itt él: VácBOGI

Kép

nem: szuka
kor: 7 éves
szín: arany
fajta: golden retriever
leírás: Bogi 7 éves ivartalanított szuka golden retriever. Bogi kölyök kora óta láncon élt, így nagyon sok tanulnivalója van még a világról, amit igyekszik is bepótolni. Eleinte bizalmatlan, tartózkodó énjét hamar elfelejtette ideiglenes gazdijánál, ahol igazi hízelgős királylánnyá, vérbeli goldenné vedlett át rövid idő alatt. Akkor igazán boldog, ha láb alatt lehet, ha vakargatják naphosszat. A napi sétákat egyre nagyobb örömmel várja és egyre szebben, egyre több önbizalommal közlekedik pórázon házon kívül is. A más kutyákkal való kommunikációt, játékot még tanulnia kell, csak egy kis segítségre, iránymutatásra van szüksége és persze egy türelmes, megértő gazdira, aki megérti, segíti őt mindezek elsajátításában. Bogi nagyon jó jelző kutya, nem történhet semmi a tudta nélkül a környéken. A gyerekeket szereti, mikor játszani akarnak vele, még nem tud mit kezdeni a helyzettel, ilyenkor nagyon szívesen veszi ha megsimogatják, megvakargatják kicsit és szólnak hozzá pár jó szót. Bogi nagyon okos, tanulékony kutya, akinek minden vágya, hogy megfeleljen a szeretett gazdinak, aki sokat tud vele foglalkozni, aki bevezeti a kutya élet rejtelmeibe, aki szereti és gondoskodik róla egész életében, aki mellett végre igazi királylányként élhet!

Bogi fóruma: Kattintson ide!
Bogi képtáraPERU

Kép

nem: szuka
kor: 2 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever keverék
leírás: Peru 2 éves labrador retriever keverék szuka kutya. Kedves, rendes, csendes, kicsit megtört kutyus még, szomorú, mert gazdája elhagyta és halálra ítélvén egy gyepmesteri telepre dobta ki, társával együtt. Szomorú, mert társa nem jöhetett vele, de nem tudja, hogy valójában ezzel ő szerencsés helyzetbe került és esélyt kapott a jövőre, és arra, hogy boldog kutyaélet várhasson még rá. Ez még kicsit messzebb van, ugyanis Peru szívférges, amely 3 hónapon át tartó kezelést igényel. Peru vizsgálati eredményei jók, ezért a kezelése megkezdődik. Ez időre ideiglenes befogadót keresünk számára. Emellett, mivel költségei sajnos igencsak magasnak ígérkeznek, pártfogókat keresünk számára, és ezért arra kérjük a fekete-kutya szimpatizánsokat, a Csongrád megyeieket, a labrador-fanokat, a szívféreg-mániásokat és mindenkit, akit meghat ennek a csendes, az árral csak sodródó, elhagyott, kidobott és halálra ítélt kutyának a sorsa, hogy segítse a gyógyulását!

Számlaszámunk: 10400140 50515653 53521002
IBAN: HU37 10400140 50515653 53521002
SWIFT kód: OKHBHUHB

Peru fóruma: Kattintson ide!
Parázs képtáraPARÁZS

Kép

nem: szuka
kor: 1.5 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Parázs 1,5 éves labrador retriever szuka. Kedves, barátságos kutya, más ebekkel nincs konfliktusa, kifejezetten barátságos mindenkivel, érdeklődő, értelmes, jó karakterű kutya. Ideális társa lehet akár fiatalabbnak akár családosoknak. Parázs jelenleg egy még 2 hónapon át tartó kezelésben részesül, mivel a Retrievermentéshez kerülve fény derült rá, hogy szívférges. A kezelést és az azzal járó nyugalmas életmódot, a kötött napirendet is nagyszerűen viseli, mindösszes az emberi társaság és több foglalkozás az, amin szíve szerint változtatna. A terápia egyelőre jó irányban halad, így bízunk benne, 2 hónap múlva már minden rendben lesz vele. Parázs a mérhetetlen kedvességével, a leírhatatlan intelligenciájával egy különlegesen jó kutyának ígérkezik, még így is, hogy egyelőre nem lehet fokozott terhelésnek, sok mozgásnak, tanításnak kitenni. Aki örökbe fogadja majd őt, egy nagyszerű társat kap a személyében.
Oltott, chipezett, ivartalanított. A volt kétlábúja azért vitte ki a szarvasu gyepmesteri telepre, mert, mert Parázs játékszernek nézte a tyúkokat. Onnan került a Retriever Rescue gondozásába.

Parázs fóruma: Kattintson ide!
Parázs képtáraLEOPOLD

Kép

nem: kan
kor: 5 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Leopold 5 éves ivartalanított labrador retriever kan. Roppant alkalmazkodó, szeretetéhes, nyugodt, kiegyensúlyozott mackó. Kényelmes tempójú sétákat szeret, ahol van ideje megállni szaglászni és nem kell sokat várni arra, hogy étel közelébe kerüljön. Nagyon szereti a hasát, viszont az ételt szépen megvárja, felszólításra ott is hagyja. Alapvető parancsszavakat érti és teljesíti: "gyere", "ül", "fekszik", "marad". Extrák: "pacsi" és "tedd le", "hopp" (ez ugrás padkára, fatörzsre, stb.). Pórázon remekül vezethető, akár másik kutyával közösen, de póráz nélkül is követi (ideiglenes)gazdáját. A vihar sem zökkenti ki nyugalmából, ahogy a macskák sem. Az úszást nem kedveli, de ameddig leér a lába, szívesen bemegy a vízbe, ez fejleszthető nála természetesen. Gyerekekkel remekül megvan, fáradhatatlanul hozza vissza nekik a labdát. Idegen kutyákkal inkább kitérő mint domináns. Bújós, pusziosztós, csupa jókedv, folyamatosan riszál, 180 fokban jár a hátsó "ablaktörlője". Jelenleg panel-kutyaként él és az összes ezzel járó feladatot tökéletesen teljesíti: nem rongál a lakásban, lépcsőzik fel-le, liftezik, soksávos út szélén ülve vár, stb. Tehát akár városban, lakásban is nagyszerű társ lenne. Leo korábban gazdája nemtörődömsége miatt rendszeresen önálló utakra indult. Utoljára 2014. június 24-én találták meg őt a XVIII. kerületben a Bókay kert mellett. Gazdája lemondott róla.

Leopold fóruma: Kattintson ide!
Leopold képtára

Jelenleg itt él: BudapestOBI

Kép

nem: kan
kor: 4 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Obi 4 éves ivartalanított labrador retriever kan. Obi igazi energiabomba fiúcska, aki ráadásul nagyon embercentrikus, és imádja a gyerekeket is. Szuka kutyákkal jó a viszonya, konfliktus kerülő, kanokkal nálunk nem találkozott. A macskákat nem szereti, nem való macska mellé. Okos, tanulékony, étellel jól motíválható. Mindenevő, nem válogat. A pórázon való közlekedésén még csiszolni kell, de máris érti az ül, pacsit, nem, marad, kifelé, mit csinálsz vezényszavakat, ám a gyere még csak időnként jut el a tudatáig. Vízimádó, képes a locsolónál órákig pancsolni. Sok tanulás kell még neki, úgy szívja magába a tudást mint a szivacs a vizet. Aktív család társa szeretne lenni, sok mozgással, tanulással de legfőképpen mértéktelen szeretettel. Kedvességével, szeretetével, odaadásával, bohókás természetével elvarázsolja az embert.
Obit kivételes természete ellenére láncról kellett mentenünk, saját gazdájától, aki ilyen méltatlan körülmények között tartotta ezt a szegény kutyát. Most már végleges, felelős gazdit keres.

Obi fóruma: Kattintson ide!
Obi képtára

Jelenleg itt él: AlbertirsaMARY

Kép

nem: szuka
kor: 5 éves
szín: barna
fajta: labrador retriever
leírás: Mary 5 éves, csokibarna labrador retriever szuka, aki a csongrádi gyepmesteri telepről került gondozásunkba. Az elmondások szerint szaporító kidobott, leselejtezett kutyája, akiről már nem tudott több bőr lehúzni, ezért egyszerűen halálra ítélte az utcára/gyepire való kitétellel. Mary az eddigi kegyetlen élete ellenére egy végtelenül jólelkű, kedves és vidám kutyus, imád mindent és mindenkit, imádja magát az életet! Hatalmas szeretet szorult Marybe, amit mindenkivel meg akar osztani! Szereti a kutyákat, a cicákért rajong, háztáji baromfikkal is barátságos. Ideiglenes befogadója így nyilatkozik róla: "Mikor megláttam Maryt, azt gondoltam szép. De ahogy megismertem, azt gondolom, Mary a leggyönyörűbb kutya az egész világon." Kiegyensúlyozott lelke, és mindig boldog egyénisége teszi őt azzá. Azonban ez a csupaszív kutyalány mozgásszervi panaszokkal küzd, melyek még megfigyelés és gyógyszeres kezelés alatt állnak, esetleg további kivizsgálásra szorulnak.

Mary képtára
Mary fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: DunaföldvárLISA

Kép

név: Lisa
nem: szuka
kor: 10 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Lisa 10 éves labrador retriever szuka kutya. A csongrádi sintértelepre került be, vélhetően ő is egy a kutyákat kihasználó szaporító eldobott anyakutyája, akinek saját tulajdonosa válaszotta azt a kegyetlen sorsot, hogy egy sintértelepen érjen véget élete. Mindezt szerencsére sikerült megakadályozni és a gondozásunkba kerülhetett. Lisa bár idős, de gyermeki optimizmussal áll a világhoz, mindent és mindenkit szeret, mindenkivel barátságos. Más kutyákkal jól kijön. Eddigi ismereteink alapján szobatiszta, ha elégszer kiengedésre-sétáltatásra kerül. Lisa az őt ért megpróbáltatások ellenére egy végtelenül kedves, szociális, intelligens kutyalány, aki éhezik az ember szeretetére, törődésére.

Lisa fóruma: Kattintson ide!
Lisa képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárBUXA

Kép

nem: szuka
kor: 5 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Buxa 5 éves teltkarcsú labradorlány, egy igazi szeretetgömböc: medvesajt arcú babzsákkutya, aki nekifutásból, kétpofára vigyorog és szeret, és akit annyira kell szeretni, hogy csak na. Szépen tanulja az együttélés szabályait, nagyon fogékony, figyel, meg akar felelni, hálás, okos, roppant érdeklődő kislány. Nagyon barátságos mindenkivel - legyen az ember, kutya, macska vagy nyúl. Szereti a társaságot, örül, ha zajlik az élet körülötte. Kocsiban pedánsan utazik, elvan egyedül a lakásban, nem töri rosszaságokon a fejét, nem rombol. Mozogni akar, szeret, már amennyire tud - egyre jobban fog tudni, ahogy visszanyeri hajdan bizonyára sportos testalkatát. Tevékeny, játékos, kicsit nyomulós tankocska. Nem rohangál, de folyamatosan megy, intézkedik.
Kutyákkal, gyerekekkel szívesen játszik, bár alkatából adódóan nem egy versenyló. Élvezi, ha simizik, gyűrik a gyerekek, igazi mókamester.
Legszívesebben családba költözne, gyerekek mellé. Régi álma, hogy végre kanapén aludhasson.

Buxa képtára
Buxa fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: BudapestJIM BEAM

Kép

nem: kan
kor: 4 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Jim Beam 4 év körüli ivartalanított labrador retriever kan. Jimmy-t a minden lében két kanál temperamentum jellemzi, ott akar lenni, ahol történés van, és főleg ott, ahol valaki van. A leginkább sok-sok simogató kéz, de ha egy haver, játszópajtás kutya a társ, akkor is végtelenül boldog. Mindenkivel jól kijön, legyen az két- vagy négylábú, kan kutyákkal is barátságos. Macskákra közömbös vagy barátságos. Aktív, tanításra, nevelésre, foglalkozásra és sok sok szeretetre vágyik. Pórázon már szépen közlekedik, tanulja a behívást és a további alapvető parancsokat. A Duna nagyon tetszik neki, várhatóan igazi labradorként vízikutya válik majd belőle. :) Most kerti kutyaként él, kinti tartás ellen sincs kifogása. A kertben semmi kárt nem tesz, nem rág, nem ás. A kisvárdai menhelyről került a gondozásunkba három másik társával együtt.

Jim Beam fóruma: Kattintson ide!
Jim Beam képtára

Jelenleg itt él: DunakesziNALA

Kép

nem: szuka
kor: 1 éves
szín: krém
fajta: golden retriever
leírás: Nala 11 hónapos golden retriever szuka. Gondos tenyésztőnél született, szülei vizsgázott és egészségügyi betegségekre szűrt, kiállítási eredményekkel rendelkező kutyák, Nala mégis nagyon szerencsétlen csillagzat alatt született. Fiatalon kiderült, hogy mindkét elülső lábára könyökdiszpláziás, ezért gazdája mindkét lábát megműttette az Egyetemen. A műtétekből felépült, de azért ízületeire oda kell figyelni a továbbiakban is. Egy szerencsétlen séta során, ahol egy farkasokat is tartó vadasparkban tett látogatást egy farkas kinyúlt a kerítésen, amellyel olyan súlyos sérüléseket okozott a kutyusnak, hogy hosszas gyógyulás után farkát amputálni kellett. Nala kedves, barátságos, jól nevelt és jól szocializált kutya. Megismerése részünkről most kezdődik, de azt már most látjuk, hogy csöndes, rendes, szabálykövető és teljességgel szófogadó kutya, aki pórázon szépen közlekedik, póráz nélkül hívásra azonnal jön, kérésre ül, a jutalomfalatot pedig szépen veszi el. Más kutyákkal viszonya eddigi ismereteink alapján nagyszerű.

Nala fóruma: Kattintson ide!
Nala képtára

Jelenleg itt él: BudapestEMMA

Kép

nem: szuka
kor: 11 éves
szín: barna
fajta: labrador retriever
leírás: Emma 11 éves fajtatiszta, tetovált labrador retriever szuka. A labradorok minden jó tulajdonságával rendelkező, kiegyensúlyozott, kimért, nagyon emberközpontú és kedves kutya. Alkalmazkodó, szabálykövető, szófogadó. Pórázon szépen sétál, hívásra jön, a napi ritmust nagyon gyorsan megszokta. Korábban a csongrádi gyepmesteri telepen élt, ahonnan közvetlen altatás elől lett elhozva. Más kutyákkal jó a viszonya, függetlenül, hogy kanról vagy szukáról van-e szó. Sajnos mindkét személy lencsehomály van, ami miatt valószínűleg teljesen vak, emiatt kicsivel több odafigyelésre van szüksége. Szívféregre szeropozitív véreredménnyel rendelkezik. Állapota és kora ellenére Emma egy végtelenül jólelkű, kedves és szeretnivaló kutya, aki nagyon vár egy szerető családra, ahol ő lehet a szeme fénye gazdijának.

Emma fóruma: Kattintson ide!
Emma képtára

Jelenleg itt él: NyergesújfaluLORETTA

Kép

nem: szuka
kor: 4 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Loretta 4 éves sárga színű ivartalanított labrador retriever szuka. Nagyon kedves kutyus. Rendkívül barátságos minden 2 és 4 lábúval, gyerekekkel barátságos és megbízható. Játékos, aktív kutyus. Jelenleg lakáskutya életet él, állandóan benn van, abszolút szobatiszta, nem rombol. Nagyon ritkán ugat. Szeret kinn is lenni, mert udvarban is nagyon jól érzi magát. Kocsiban szépen utazik és pórázon vezethető. Amúgy is tanulékony bájos szuka. Az etetőtálját is lelkesen viszi a lakásban, csak az általa kiválasztott helyen szeret étkezni, de hurcolás közben sem borítja ki.

Loretta fóruma: Kattintson ide!
Loretta képtára

Jelenleg itt él: ÉrdVALDO

Kép

nem: kan
kor: 11 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Valdo 11 éves törzskönyves labrador retriever ivartalanított kan. Törzskönyve alapján nagyszerű felmenőkkel rendelkezik, akik többszörös kiállítási győztesek, vizsgával és többjük megnyugtató egészségügyi szűréssel (pl. csípődiszplázia) is rendelkeznek. Valdo korábbi életéről nem sokat tudunk, szerető és gondos tenyésztője után belevetődött a nagybetűs életbe és 11 év után nálunk landolt. Valdo egy nagyszerű és gyönyörű kutya, akin a kor vasfoga egyáltalán nem látszódik meg. Annak ellenére, hogy 11 éves, bátran letagadhatna belőle legalább 4-5-öt, annyira fiatalos, dinamikus és lendületes. Más kutyákkal kijön, néhány kannal néha hajlamos a dominancia-csatákra, de ez is kezelhető. Korának megfelelően közepes aktivitású. Olyan szerető családot keres, aki megbecsülné ezt a kedves öregurat hátralévő éveiben és becsületben, szeretetben tartanák őt.

Valdo képtára
Valdo fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: Budapest III. kerületLUCIFER

Kép

név: Lucifer
nem: kan
kor: 4 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Lucifer 4 éves fekete labrador retriever kan. Aktív, talpraesett, játékos kutya, aki imád az ember közelében lenni. Szeretetéhes, kedves, autóban szépen utazik, pórázon sétálást még tanulja. Lakásban és az udvaron is feltalálja magát. Jól viselkedik, nem rombol és gyorsan tanul. Bal oldalon csípődiszplázia miatt műtve volt korábban és sajnos még mindig nem használja rendesen ezt a lábát. Kivizsgálása folyamatban van és hidroterápiára is jár, hogy mielőbb rendbe jöjjön. Ez semmiben sem zavarja vagy akadályozza őt. Ugyanúgy futkos, ugrál, mint más kutyák.
Ez a gyönyörű fekete kutya várja álomgazdiját. Természetesen ivartalanítva, oltva, chipezve van. Parazitamentesítő szereket kapott, szívféregre negatív.

Lucifer fóruma: Kattintson ide!
Lucifer képtára

Jelenleg itt él: Érd
Közvetített gazdát kereső retrieverek

Retriever Rescue
"Ez egy lelkiismeretes,a fajtamentésnek elhivatott csapat, amilyet Fruzsi, Erzsike, Andi és a többi nagyszerű ember létrehozott a Retriever Rescue zászlaja alatt. Megszerettem mind az itt megismert embereket, nemkülömben a kutyákat, és minden nap izgatottan fogom olvasni, hogy hogyan fejlődnek a kutyusok mind az ideiglenes, mind a már végleges gazdijuknál."
Simonné Vojt Mónika
...

"Nagyon büszke voltam a lányomra, mert ráadásul egy 50 fős baráti összejövetelen Ő volt a kedvenc! Mindenki elvolt tőle ájulva, hogy milyen szép, nyugodt, kedves ...stb, egyszóval tiszta: APJA !"
Czapp László
...

"Hálásan köszönöm az Égieknek, Fruzsinak, Erzsinek és mindenkinek, akikről nem is tudok, hogy Bettike a családunk része lehet és Fiúnk egy olyan útra léphetett a négylábú barátjával, amiről talán még álmodni is alig mertünk..."
Szellő
...

"Nem kell hozzá más, csak egy olyan lelkes csapat, mint a RR, és egy család, akinek meg kell egy kutya. Minden tiszteletem azoké a lelkes, ideiglenes gazdiké, akik úgy tudják szeretni, ápolni, nevelni a kutyákat, hogy tudják, nem marad náluk és azoké akik ezt az egészet koordinálják. "
kemese
...