Retriever Fajtamentés

JANG

Kép

nem: szuka
kor: 6 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Jang 6-7 év körüli labrador retriever szuka kutya. Még 2015 év elején mentettük a csongrádi gyepmesteri telepről, ahova szaporító gazdája adta le. Jang gazdához került, aki keveset foglalkozott vele, nem fektetett energiát nevelésébe, bátorításába, foglalkoztatásába, ezért Jang rendszeresen károkat okozott kertjébe. Ennek megoldásaként néhai gazdája visszaadta őt nekünk. Jang korábban szívférgesen került hozzánk, de a most elvégzett kontroll vizsgálat alapján teljesen negatív!!! Ez mindenképp egy nagyszerű hír, a kontroll vizsgálatait ennek megfelelően is elvégezzük a megnyugtató örökbeadás céljából. Jang most kissé túlkondicionált, fogyókúrát igényel. Bátortalansága az elmúlt év folyamán oldódott, de még mindig nem tökéletes, ezért türelmes, szerető, megértő gazdira vágyik. Másik kutyákkal tökéletes viszonyt ápol, sőt, nagyon szívesen lenne második kutyus valahol!

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Csongrádi gyepmesteri telepről
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: nincs

Jang fóruma: Kattintson ide!
Jang képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárÍRISZ 2.

Kép

nem: szuka
kor: 5 éves
szín: arany
fajta: golden retriever
leírás: Írisz egy mezőgazdasági terület "őrkutyája" lehetett, mivel a terület művelését követően őt hátrahagyták. Állatszerető emberek vették gondozásukba és próbáltak megoldást találni számára, így került végül a Retriever Rescue gondozásába. Írisz 5-6 év körüli golden retriever jellegű szuka kutyus. Csöndes, kedves, barátságos, eddigi ismereteink alapján nagyon nyugodt természetű kutyus. Embercentrikus, emellett jól kijön más kutyákkal és a cicák jelenléte sem zavarja. Még sok bátorításra, némi megismerésre van szüksége, de elsőként jó természetű, problémamentes kutya benyomását tette.
Szívférgességre tesztelt és negatív. Ivartalanított, oltott, chipezett.


Státusz: gazdát keres keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: talált
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: nincs

Írisz 2. fóruma: Kattintson ide!
Írisz képtára

Jelenleg itt él: PomázÉBEN 2.

Kép

nem: kan
kor: 2 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Ében 2 éves labrador retriever kan kutya. Csongrádon kóborolt és befogott kutyaként került a helyi gyepmesteri telepre, ahol teljes teltház uralkodott, ezért halasztást nem tűrően el kellett kerülnie. Ében aktív, játékos kutya, akinek még nevelésre van szüksége. Részünkről megismerése most kezdődik, remélhetőleg problémamentes, fiatalos lendületű kutya lesz belőle, aki igényli a foglalkozást, sétát és iskolát.
Szívférgességre tesztelt és negatív. Ivartalanított, chipezett, oltási státusza rendezés alatt áll.

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Csongrádi gyepmesteri telepről
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön:
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: nincs

Ében 2. fóruma: Kattintson ide!
Ében2 képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárBODZA 3.

Kép

nem: szuka
kor: 1 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever x golden retriever keverék
leírás: Bodza bájos, kedves lány, nagyon ragaszkodó, imádja, ha simogatják. Az emberi közelséget nagyon igényli. A pórázon való sétálásban még vannak hiányosságai. Mindenképp nevelést igényel majd, hiszen láthatólag sok illemszabállyal nincs tisztában. Nagyon hamar tanulja meg viszont az új feladatokat, igyekszik megfelelni az elvárásoknak, csak hogy simit vagy jó szót csikarhasson ki a gazdiból. Szereti megugatni a szomszéd kerítés mögül kikandikáló kutyusokat, de alapvetően békével közeledik a hozzá szintén barátsággal közeledő négylábúakat. A macskát szívesen kergeti, de szoktatás után valószínűleg megbékélne velük. Jelenlegi befogadójánál mindegyik négylábúval hamar megtalálta a közös hangot. Lakásban szépen viselkedik, a kertben sem rombol, szobatiszta. Éjszaka békésen pihen a kuckójában és várja, hogy reggel ő legyen az első aki a szeretett gazdinak csóválhat. Bodza szépséges, jól ápolt leányzó, aki jó egészségnek örvend mindamellett, hogy megtalálásakor hemzsegtek benne a kullancsok. Biztos, ami biztos alapon így megkapta a babézia elleni szert, oltásait pótolták és megkezdődtek orvosi vizsgálatai is. Ivartalanítására hamarosan sor kerül. Bodza alapvetően nyugodt, kiegyensúlyozott, így problémamentes kutyusnak mondható. Olyan gazdit keresünk számára, aki szívesen tekintené Bodzát családtagnak és szabad bejárást engedne neki élete szinte minden területére. Bodzát - társaihoz hasonlóan - kinti-benti tartással, bentalvással adjuk örökbe.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: talált
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: nincs

Bodza 3. fóruma: Kattintson ide!
Bodza3. képtára

Jelenleg itt él: ŐrbottyánRAFI 2.

Kép

nem: kan
kor: 1 éves (született 2015. augusztus 11.)
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Rafi 14 hónapos labrador retriever kan kutyus. Rafival valószínűleg nem sokat foglalkoztak korábban, nevelést nem kapott. Korának megfelelően aktív. Szereti a játékot, a sok-sok simogatást. Két-, illetve négylábúakkal is barátságot köt, ha megmutatják neki, hogy lehet a morgáson kívül is barátságokat kötni. Szereti a közös sétákat, a nagy túrát, valamint minden olyan mozgást, melyben túláradó energiáit szabadon engedheti. Rafi kedvességével hamar belopja magát mindenki szívébe, mellyel remekül kompenzálja kissé szertelen viselkedését. Hamar tanul és könnyen megérti, mi az elvárás vele szemben. Szobatiszta, lakásban nem rombol, de a napközbeni egyedüllétet és magányt még szoknia kell.
Rafi még mindenképp sok-sok foglakozásra, nevelésre szorul, kutyasuliba is szívesen járna. Olyan gazdit keresünk számára, aki türelemmel és szeretettel terelgeti őt a mintakutyává válás rögös útján.

Státusz: gazdát keres keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz:
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: összeszoktatás után igen
Macskákkal kijön:
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség:

Rafi 2. fóruma: Kattintson ide!
Rafi képtára

Jelenleg itt él: SződJamina

Kép

nem: szuka
kor: 7 éves
szín: krém
fajta: golden retriever
leírás: Jaminától előző gazdája családi okok miatt vált meg. Jamina a teljes kivizsgálást követően ideiglenes befogadóhoz költözött, ahol egyre oldottabban tölti mindennapjait. Viselkedésén látszik, hogy korábban sem volt rossz élete: lázba jön a póráz puszta látványától és meglehetősen szépen is közlekedik séták alkalmával, az utcán acsarkodó kutyák sem kavarják fel őt különösebben. Hamar barátságot köt a hozzá békésen közeledő ebekkel és igazán szereti az emberi közelséget is. A kezdeti szeppentsége sokat javult, simogatással, kedves szóval jól motiválható és bátorítható. Játékra és labdázásra eddig még nem tudtuk rávenni, de bízunk benne, hogy Jamina is hamarosan beáll az önfeledten játszadozó rertrieverek táborába.
Jamina nagyszerű egészségi állapotnak örvend, jó a vérlaborja, megfelelő vizsgálati eredményeket kaptunk tőle, szívférgesség tesztje negatív. Ivartalanítása megtörtént.
Jamina számára higgadt és szerető gazdit keresünk, aki teljes jogú családtagként kezelné őt.

Státusz: van gazdajelöltje

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazda által leadott
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos: egyenlőre nem
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: nincs

Jamina fóruma: http://retrieverhelp.hu/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=955
Jamina képtára

Jelenleg itt él: BudapestBOBBY

Kép

nem: kan
kor: 3.5 éves (született: 2012. december)
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Bobby saját gazdájától került a gondozásunkba. Évekig láncon élt, rendes fedél nélkül a feje felett. Tárgyként kezelték, a jétékot, a szeretetet, a meleg családi fészket sosem tapasztalta.
Bobby az elmúlt napokat kórházban töltötte, hogy minden ilyenkor szokásos vizsgálatot elvégezhessünk nála. Próbálunk minél többet megtudni természetéről, de igazi természete egy ideiglenes befogadónál vagy végleges gazdinál fog kiteljesedni. Jó pár dolog azonban hamar kiderült róla: érthető módon nagyon érdeklődő, minden új inger érdekli, figyelme ezáltal kissé szétszórt még. Nagyon lelkes, hamar rávehető a mozgásra, a sétára. Sok-sok tanulásra, nevelésre és lemozgatásra van szüksége, hogy a gazdi kedvence lehessen. Cserébe Bobby a retrieverek minden jó tulajdonságával felvértezett: kedves, ragaszkodó és roppant lelkes társ, mindenkivel barátságos. Más kutyákkal eddigi tapasztalatunk szerint jól kijön. Olyan gazdit keresünk számára, aki energiát és szeretet nem sajnálva adná meg Bobbynak a boldog kutyajövőt. Kinti-benti tartással, bennalvással fogadható örökbe.

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: utcán talált
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: valószínűleg igen
Macskákkal kijön: nincs adat
Játékos: nincs adat
Szobatiszta: nincs adat
Ismert betegség: kezelés alatt álló bőrférgesség

Bobby fóruma: Kattintson ide!
Bobby képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárBOTTYÁN

Kép

nem: kan
kor: 6-7 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Bottyán 6-7 év körüli labrador retriever kan kutya, akit a helyi állatvédők Szentesen elhagyatottan az utcán kóborolva találtak. Bottyán utolsó esélye Egyesületünk volt, hiszen nem csupán helyhiánnyal küzdöttek a környékbéli menhelyek, de Bottyán speciális eset is, hiszen vak.
Bottyán az elmúlt heteket kórházban töltötte, hogy szemét, illetve általános egészségi állapotát górcső alá vehessék. Szerencsére sokan és sokat foglalkoznak vele a kórházi dolgozók és kedves látogatói, melynek hatására Bottyánról sok minden kiderült: ő csupán szeme révén vak, amúgy nagyon is jól "lát"; felismeri a jóságot, a szeretetet a gondoskodást és mindezt ezerszeresen hálálja meg. Remek hallása révén kitűnően tájékozódik, az átlagosnál jobban figyeli az őt körülvevő hangokat és reagál is rájuk. Bottyán kedves és jól tanítható kutya, aki nagyon igyekszik megfelelni, hamar alkalmazkodik az új elvárásokhoz. Helyzetének ellenére nagy bizalommal viseltetik az emberek iránt, lelkes és kedves labiúr.
Kórházi kivizsgálása egy kis bakteriális fertőzést diagnosztizált nála, mely a hasmenését is okozta, ez utóbbi azonban csillapodni látszik. Bőrférgességének kezelése szintén jó úton halad. Szívférgesség tesztje negatív, oltásait is pótoltuk. Ultrahang eredményei normálisak. Bottyán átesett az ivartalanításon is. Szeme állapotát további vizsgálatokkal teszteljük.
Bottyán hamarosan elhagyhatja a kórházat, így nem csak végleges gazdit, de ideiglenes befogadót is keresünk számára. Bottyán remek kutya, akit a látáshiány nem zavar, jól kezeli a helyzeteket. Olyan szerető gazdit (vagy befogadót) keresünk mellé, aki szeretetével és gondoskodásával megkönnyíti számára a teljesértékű életbe való beilleszkedést.

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: utcán talált
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön: valószínűleg igen
Macskákkal kijön: nincs adat
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: vak, bőrférgesség

Bottyán fóruma: http://retrieverhelp.hu/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=952
Bottyán képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárCODY

Kép

nem: kan
kor: 1.5 éves (születettL. 2015. április 13.)
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Cody 1.5 éves, aktív, sportos labrador retriever fiú, aki rendíthetetlenül vár az igazira, a szerető és róla gondoskodó gazdira. Ivartalanítva, szívférgességre tesztelve, oltva, teljes ellátással költözne végleges családjába. Más kutyákkal jól kijön, mindenkivel barátságos és játékot kezdeményező. Emberekkel felhőtlen a viszonya, bárkivel hajlandó barátságot kötni, gyerekekkel is jól kijön, jelenleg nagy aktivitása miatt a legapróbbak mellé kevésbé javasoljuk még. Cody sportos és aktív, ennek megfelelően keres új gazdit, lehetőség szerint sok mozgással és kutyaiskolába járással. Cserébe leendő gazdája egy fantasztikus kutyához jutna személyében, akiben nagyon sok fantázia van, ha közös programokat tervez leendő társával.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazdája által leadott
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: nincs adat
Játékos: igen
Szobatiszta: nincs adat
Ismert betegség: nincs

Cody fóruma: Kattintson ide!
Cody képtára

Jelenleg itt él: PátyNÉRÓ

Kép

nem: kan
kor: 6 hónapos
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Néró 6-7 hónap körüli labrador retriever (jellegű) kan kölyök. Füzesabony környékén találták egy árokban, sérülten. Nem állt lábra, rettentő fájdalmai voltak. Néró törött lábát időközben megoperálták, mi pedig nagyon drukkolunk, hogy az egy hónap múlva esedékes kontroll már gyógyulnak minősítse őt. Néró a hét elején elhagyhatta a kórházat és ideiglenes befogadóhoz költözött, hogy lábadozzon, természetét minél inkább megismerhessük. Ami már most biztos: Néró tipikus kölyökkutya, annak minden tulajdonságával megspékelve: érdeklődő, aktív, játékos, túláradó energiával. Fiatal korának megfelelően következetes nevelésre, kutyaiskolára lesz szüksége, ha egyszer lábacskája is engedi a mozgást. Néró kedves, értelmes, engedelmes kutyus, aki szereti a társaságot, az új dolgokat és rettentő hálás a szeretetért.
Szívférgesség tesztje negatív. Ivartalanítására terveink szerint egy hónap múlva kerülhet sor.
Néró számára olyan gazdit keresünk, aki nem csak szereti ezt a bájos labi kölyköt, de biztosítani tudja számára a foglalkozást, a tanítást és a megfelelő mennyiségű mozgást, játékot. Kinti-benti tartással, bent alvással adjuk őt örökbe.

Státusz: gazdát keres keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: talált
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos: igen
Szobatiszta:
Ismert betegség: törött láb, megoperálva, gyógyul

Néró fóruma: Kattintson ide!
Néró képtára

Jelenleg itt él: BudapestSANA

Kép

nem: szuka
kor: 4 éves
szín: arany
fajta: golden retriever
leírás: Erről az igazán helyes goldi lányról saját gazdája mondott le életkörülményei megváltozása miatt. Sana sokat fejlődött az elmúlt néhány hétben, mióta ideiglenes befogadójához költözött. Kezdetben távolságtartóan, kissé félénken viselkedett, mára ennek viszont már nyoma sincs. Szereti a felnőttek, gyerekek és más kutyák társaságát is, örömmel veszi az órákig tartó simogatást vagy játékot. Szívesen megy sétálni, nagyokat kirándulni, bár a pórázon való közlekedésén még van mit csiszolni. Sana mindig alakul az épp aktuális programhoz: ha kell lelkesen rohan, ha pedig úgy alakul hogy a gazdi távol van, nyugodtan elpihen a szoba valamelyik sarkában és békésen szunyókál. Lakásban szépen viselkedik, nem rombol és abszolút szobatiszta.
Sana lelkes, érdeklődő és könnyen tanul; szeret megfelelni az új feladatoknak, így ajánlott számára a kutyaiskola is.
Sana hozzánk kerülése után átesett egy alapos kivizsgáláson is. Szerencsére semmilyen problémát nem találtak nála és nagy örömünkre szívférgesség tesztje is negatív. Ivartalanítása időközben megtörtént.
Sana számára olyan gazdit keresünk, aki szívesen venne magához egy kedves, csiszolatlan gyémántot, energiát és szeretetet nem sajnálva annak érdekében, hogy ez a bájos lány a család kedvence lehessen.

Státusz: van gazdajelöltje

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazdája lemondott róla
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: összeszoktatás után valószínűleg igen
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: nincs

Sana fóruma: Kattintson ide!
Sana golden képtára

Jelenleg itt él: DunakesziBONIFÁC

Kép

nem: kan
kor: 4 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Bonifácot 4 éves labrador retriever kan. Bonifác nyílt, több napos kezeletlen csonttöréssel kereste szerencséjét Karcag környékén, és meg is találta, mert végül hozzánk kerülhetett. Ugyan lábát amputálni kellett, de ezt az életvidám, boldog, játékos kutyát ez meg sem hatotta, ő közel sem éli meg fogyatékosságnak állapotát. Minden más ízülete (csípője és másik oldali könyökízülete egészséges, diszpáziamentes). Bonifácot hatalmas élniakarás jellemzi, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy a műtét után szinte azonnal gond nélkül sétának eredt. Mára már szalad három lábon is, sőt a játék is új értelmet nyert nála. A labdáért vágtázva szalad, és szépen kérve kézbe is vissza tudja adni. Értelmes, csillogó tekintete, megfelelni akarása tűzön-vízen keresztül viszi őt. Szereti a jutalomfalatokat, szófogadó, gyorsan tanul. Bonifác természetét tekintve kivételes jelenség és kiváló képviselője fajtájának. Bonifác hamar beilleszkedett ideiglenes családja mindennapjaiba, felvette a napi ritmust, megértette, hogy egy népes családban szabályok vannak, melynek ha megfelel, sok szép szót, simogatást lehet kapni érte. Gyermekekkel, kutyatársakkal, macskával jól kijön. A macskával szeret cicázni, de ehhez megfelelő partnert is talált ideiglenes gazdija kutya-edzett macskájával. Szereti ha foglalkoznak vele, szívesen labdázik, hiszen számára még így három lábbal is ajándék a lét. Örömmel jelenthetjük, hogy az őszi retriever találkozó ügyességi versenyét Bonifác még egy érmet is elhozhatott, ami igazán öröm számunkra. Alkalmazkodó természet, kiegyensúlyozott labi fiú, aki mindenét odaadná, ha saját szerető gazdija lehetne. Bonifác saját részéről mindent megtesz, hogy megfeleljen az embereknek, a külvilágnak, így olyan gazdit keresünk számára, aki ezt nagyra értékeli, valamint biztosítja számára a gondtalan, boldog életet. Bonifác szobatiszta, lakásban nem rombol, gond nélkül lépcsőzik, szépen autózik, ahova önmaga ugrik be. Bonifácról sajnos kiderült, szívférgességgel fertőzött, melynek kezelése megkezdődött.

Státusz: gazdát keres keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: sérülten talált
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: szívférgesség, bőrférgesség, amputált bal elülső láb

Bonifác fóruma: Kattintson ide!
Bonifác labi képtára

Jelenleg itt él: NyergesújfaluSAMU

Kép

nem: kan
kor: 13 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Samu idősödő labrador retriever kan, akit saját gazdája adott le az Illatos úti gyepmesteri telepre. Samu borzalmas állapotban került hozzánk: szőre kopottas, bőre irritált, fájdalmas és sebes volt Füle gyulladt, szeme csipás, lelke meggyötört volt. Samu ennek megfelelően állatkórházban kezdte új életet és több szempontból is megnyugodhattunk: szívférgesség tesztje negatív eredményt hozott, és a teljes kivizsgálás tükrében a súlyos betegségeket kizárva kezdődött meg panaszai kezelése. Fülgyulladása az antibiotikumok hatására sokat javult, bőrférgesség kezelése megkezdődött, a szemölcsök is valószínűleg a kora hozadékai, egyelőre nincs teendő velük. Samu ugyan pajzsmirigy problémákkal is küzd, ám gond nélkül - jutifalattal mindenképp - szívesen szedegeti a tablettákat. Idő közben átesett az ivartalanításon is.
Samu az elmúlt heteket már ideiglenes gazdijánál tölthette. Samu barátságosan, érdeklődve ismerte meg a lakótársakat: baromfikat, kutyatársat és a cirmost. Amint végigszagolt mindent és mindenkit, úgy döntött, a macskának még figyelmet kell szánnia, de semmiképp sem bántó szándékkal. A környezetét, a helyét hamar elfogadta. Szívesen vesz részt a közös programokban, de korántsem tolakodó, túlzó személyiség, inkább türelmes és várakozó. Gyönyörűen veszi el kézből a falatokat, sosem szemtelen, evés közben sem irigy az ételére. Szépen sétál pórázon és póráz nélkül is, komótosan szimatol, bár néha még az élénk és különös szagok gyors - korát meghazudtoló - rohanásra sarkallják. Samu alkalmazkodó, szobatiszta, okos és gyorsan tanuló labiapó, aki mindenképp és mihamarabb szeretne saját szerető családot és meleg otthont.

Státusz: gazdát keres keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Illatos úti gyepmesteri telep
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen, intenzíven érédeklődik
Játékos: kicsit
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: fülgyulladás, bőrférgesség, bőrpanaszok

Samu fóruma: Kattintson ide!
Samu képtára

Jelenleg itt él: KecskemétSUN

Kép

nem: szuka
kor: 4 hónapos (becsült születési dátum: 2016.05.11)
fajta: golden retriever
szín: arany
leírás (jellem/küllem): Sun kb. 4 hónapos golden retriever szuka kölyök. Kecskeméten dobták ki, de helyi állatszerető embereknek köszönhetően biztonságba, hozzánk kerülhetett. Sun kedves, barátságos kiskutya, hihetetlen életörömmel és érdeklődéssel a külvilág felé. Mindenkivel barátságos, szereti más kutyák társaságát. Macskával jól kijön. Mint minden kiskutyának Sunnak is tanításra, nevelésre van szüksége, hogy igazi családi kiskedvenc váljon belőle. Folyamatos mozgásban van, imád játszani és olykor rosszalkodni is.
Sun még annak ellenére is hatalmas optimizmussal és élni akarással rendelkezik, hogy mindkét oldalon súlyos csípőízületi diszpláziával, és térdkalácsficammal rendelkezik. Ezek veleszületett, genetikai fejlődési rendellenességek. A mozgás és a játék fájdalmat jelentett számára, így kezelését, a szükséges beavatkozásokat már megkezdtük: átesett egy csontműtéten és jelenleg fizioterápiában részesül. Sun fiatal szervezete és élni akarása hamar regenerálódásra, gyógyulásra késztette őt, így állapota az elmúlt napokban sokat javult. A fájdalomcsillapítókat elhagyhatta, varratszedése is megtörtént, ahogy oltási státusza is rendezve lett. Mára ideiglenes befogadójánál lábadozhat és várhatja az őt örökbe fogadni akarók látogatását. Sunnak olyan felelős gazdit keresünk, aki biztosítani tudja számára a rendszeres orvosi ellenőrzéseket, odafigyelést és tisztába van vele, hogy egy kiskutyának sok nevelésre, mozgásra és szeretetre van szüksége.

Státusz: gazdát keres keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: talált
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta: még nem
Ismert betegség: kétoldali súlyosfokú csípőizületi diszplázia és térdkalácsficam

Sun fóruma: Kattintson ide!
Sun képtára

Jelenleg itt él: BudapestGÓBÉ

Kép

nem: szuka
kor: 6 éves (született: 2010. január)
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Góbé a csongrádi gyepmesteri telepről került hozzánk. 6 éves, szaporítója által leadott labrador retriever szuka. Góbét altatás várta a sintértelepen, ugyanis az tele volt és leadott kutyaként ő és társa, Asztor lettek volna az elsők közt, akiket végleg elpusztítanak. Elsőre félénk volt, de aztán lassan felbátorodik és barátságos, alázatos, nyugodtabb típusú kutya benyomását kelti. Eleinte félénk, passzív, távolságtartó. Sok türelem, megértés kell neki. Más kutyákkal eddigi tapasztalataink alapján kijön. Kan kutyával találkozott nálunk, Asztorral együtt élt. Szívférges, amelyet PCR is igazolt. Kivizsgálása és ellátása folyamatban van, a szívultrahangja teljesen negatív, sem féreg, sem elváltozás nem látható. A mellkasröntgenjeiket megkaptuk, küldöm, ez nem teljesen negatív. Vérlaborja elfogadható. Góbé kezelése elkezdődött, addig is várja látogatóit, akik szeretgetik, bátorítják őt, illetve ez idő alatt is van lehetőség őt örökbe fogadni, ha valaki vállalja további kezeléseinek biztosítását. Ehhez természetesen minden segítséget megadunk.

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Csongrádi gyepmesteri telep
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: bőrférgesség, szívférgesség

Góbé fóruma: Kattintson ide!
Góbé képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárLUJZI 2.

Kép

nem: szuka
kor: 9 éves (született: 2007.11.11)
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Lujzi 9 éves labrador retriever szuka, aki gazdája halála után vált hontalanná majd kerülhetett a Retriever Rescue gondozásába. Rendkívül kedves, ragaszkodó és embercentrikus kutyus. Nagyon szereti a gyerekeket, akik bármit megtehetnek vele. Ideiglenes befogadó gazdáját egész nap követi a ház minden pontjára. Lényegében minden emberhez szeretettel fordul és jól kijön. Így kisgyerekes családba épp úgy ajánlanánk őt, mint idős emberek mellé. Nem tolakodó, nem ugrálós, rendkívül simulékony, a simogatásért igen hálás. Ugyan a hallása egy fülgyulladás következtében nem tökéletes, de így is nagyon figyelmes és engedelmes, a szabályokat könnyen és gyorsan tanulja. Szobatiszta. Ha nagy vihar van, kicsit fél, csak a nagyon nagy csattanásoktól riad meg, ám a gazdi mellett bent a házban már semmilyen ijedtséget nem látni rajta, nyugodtan alszik, nagyon kiegyensúlyozott eb. Mint minden retriever, nagyon szereti a pocakját, étellel könnyen motiválható. Kutyafalkába szépen beilleszkedett. Pórázon szépen sétál kivéve ha betont érez a talpa alatt, akkor kicsit megrémül, de ezen némi gyakorlással - ami szintén folyamatban - szépen lehet javítani.
A cicák és a szárnyasok borzasztóan érdeklik, így jobb lenne neki olyan család, ahol nem kell velük együtt élnie. Más kutyákkal remekül kijön, inkább visszahúzódó, alázatos típus. Emiatt neveletlen kölykök társaságát kevésbé csípi, de egy jólnevelt felnőtt csapatban maximálisan problémamentes. Így leginkább vagy egyedüli kutyaként vagy felnőtt kutyák mellett érezné igazán jól magát. Szív - és bőrférgessége PCR vizsgálattal igazolt ám állapota nem súlyos, teljesen tünetmentes. Jelenleg mikrofilária ellenes kezelést és antibiotikumot kap a betegség leküzdésére. Krónikus fülgyulladását hozzánk kerülését követően kezdtük kezelni, remélhetőleg rövidesen ez a múlté lesz. Mindenesetre a jó minőségű, nem allergizáló eleség etetése fontos számára. Vérlaborja megfelelő. Ivartalanítása rövidesen megtörténik. Természetesen oltott és chipezett kutyus.

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Szarvasi állatvédőktől
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: bőrférgesség, szívférgesség, fülgyulladás

Lujzi 2. fóruma: Kattintson ide!
Lujzi 2. képtára

Jelenleg itt él: SzegedCOOPER

Kép

nem: kan
kor: 7 éves
szín: krém
fajta: golden retriever
leírás (jellem/küllem): Cooper 7 éves golden retriever kan. Elsőként a miskolci gyepmesteri telepre került leadásra néhány hete gazdája által. Mire hozzánk kerülhetett volna, "örökbe"fogadták. Ez eddig tartott. Tartója csalódott benne, ugyanis baromfiállományát megtizedelte, ezért mivel a miskolci telep nem vette vissza, az egri menhely előtt álltak, azzal a felkiáltással, hogy nekik AZONNAL el kell paterolniuk a kutyát. Az egri menhelyen nem volt hely - igaz, nálunk sem, de Rita jóvoltából kapott átmeneti szállást. Tartói megoldották szállítását Budapestre, így végül a gondozásunkba került.
Cooper kedves, barátságos, egyelőre eléggé sovány kutya, a többi kutyával jól kijön, a lányok után intenzíven érdeklődik. Állatorvosi ellátása folyamatban. Oltásait rendezzük. Megismerése részünkről most kezdődik.
Gazdát, vagy akár ideiglenes befogadót is keres, a végleges örökbeadásig.

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Egri menhelyről, korábban pedig a Miskolci gyepmesteri telepre adta le gazdája
Gyerekbarát: valószínűleg igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: szívférgesség

Cooper fóruma: Kattintson ide!
Cooper képtára

Jelenleg itt él: BudapestLUCKY

Kép

nem: kan
kor: 7 éves
fajta: labrador retriever
szín: fekete
leírás (jellem/küllem): Lucky kb. 7 éves labrador retriever jellegű kan kutya, aki egy kutyapanzióban felejtődött, amikor gazdája külföldre költözött.
Lucky korábbi életében valószínűleg nem sok nevelést kapott: az elmúlt hetekben kezdte csak meg felzárkózást jólnevelt társait követve. A pórázon való közlekedést, a szabályokat folyamatosan tanulja, mely nem okoz neki túl nagy kihívást: könnyen alakul, szereti is az új feladatokat. Türelemmel, motiválással mindent megtesz, hogy egy finom falatot, jó szót vagy simogatást kapjon. Szereti a bolondozást a pajtásaival vagy gyerekekkel, de igazán azt szereti, ha szimatolhat vagy hosszabb sétán vehet részt. Lucky olykor kicsit szétszórt, figyelme összpontosításra szorul. Kedves modora és mindig vidám személyisége azonban korát meghazudtoló módon teszi Luckyt igazán szimpatikussá.
Általános egészségi állapota korának megfelelő, szívférgesség tesztje negatív. Vérében bőrférgesség jeleit mutatták ki, melynek kezelése megkezdődött. Ez utóbbi emberre, befogadóra nem terjed át, gyógyszeres kezeléssel teljes gyógyulás várható. Ivartalanítása megtörtént.
Lucky türelmes gazdit keres, aki jó tanító és szerető társ is egyben, hiszen Lucky egy csiszolatlan gyémánt, aki megfelelő bánásmód mellett igazi csodakutyává válhat.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazdája felejtette egy kutyapanzióban
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: nincs adat
Játékos: igen
Szobatiszta: nincs adat
Ismert betegség: kezelés alatt álló bőrférgesség

Lucky fóruma: Kattintson ide!
Lucky képtára

Jelenleg itt él: SoltÖDÖN

Kép

nem: kan
kor: 4 éves
fajta: labrador retriever keverék
szín: sárga
leírás (jellem/küllem): Ödön kb. 4 éves labrador retriever jellegű kan kutya. Ödön barátságos, energikus kutya. Igen szerencsés, vagy még inkább okos kutyus, ugyanis tudta, kinél kell lakhatásért kuncsorogni, valójában a Retriever Rescue egy oszlopos ideiglenes befogadója kapuján kopogtatott, és persze bebocsáttatást nyert. Így került a gondozásunkba. Játékos, szertelen, okos, nevelést igénylő fiatal kutya, aki nagyon szeretne saját otthont, végleges családod. Más kutyákkal kijön, a cicát nem bántja, nagyon embercentrikus, gyerekbarát. A leginkább második kutyaként vagy sokat otthon lévő, sportos gazdi mellett tudjuk elképzelni. Mostanra túl van az ivartalanításon, oltáson, chipezésen.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: utcán talált
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: szívférgesség

Ödön fóruma: Kattintson ide!
Ödön képtára

Jelenleg itt él: TápiószentmártonJOHNNY

Kép

nem: kan
kor: 10 éves
fajta: labrador retriever
szín: sárga
leírás (jellem/küllem): Johnny 9-10 éves labrador retriever kan. Hajdúszoboszló környékén vált otthontalanná, miután gazdája elköltözött és kutyáját felelőtlenül hátrahagyta.
Johnny az elmúlt hónapokat ideiglenes befogadónál tölthette, így sikerült jól kiismernünk őt. Személyében igazi álomebet ismerhettünk meg. Szépen sétál pórázon, jól visszahívható. Szívesen és lelkesen sétál, de a hosszabb túrák, fárasztó lépcsőzés nem neki való, bár ez sem lelkesedésén, sokkal inkább kopottas ízületein múlik. Johhny szófogadó, nem túl pörgős, sokkal inkább megfelelni vágyó, sármos úr, lehengerlő kedvességével és ragaszkodásával. Imádja a társaságot legyen az felnőtt, kisgyermek, kutyatárs vagy épp egy cirmos. Johnny ügyesen labdázik, szépen visszahozza és láb elé rakva várja a folytatást. Magára hagyva szívesen hurcolássza a játékait vagy nyugodtan elterülve piheni ki a fáradalmakat és mindeközben várja haza a gazdit. Szobatiszta, abszolút lakáskompatibilis: nem rombol, nem lopkod vagy rendezi át a lakást. Kedveli a kerti szaglászást, jól feltalálja magát a fűben heverészve is.
Kivizsgálása, ivartalanítása megtörtént. Johnny ízületeit az elmúlt évek során kissé megkoptak, de ez sem szegi kedvét semmiben, kis odafigyeléssel jól szinten tartható mostani állapota. Szívférgesség tesztje negatív.
Johnny roppant mód kedveli ha vele foglalkoznak, alig várja, hogy neki is saját, őt szerető gazdija lehessen. Ehhez ő a saját részét maximálisan hozzáteszi kedves, szófogadó természetével. Johhnyt kinti és benti tartásra, bennalvással adjuk örökbe.

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: hajdúszoboszlói gyepmesteri telep
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: időskori ízületi bántalmak

Johnny fóruma: http://retrieverhelp.hu/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=908
Johnny képtára

Jelenleg itt él: TiszavárkonyABBY

Kép

nem: szuka
kor: 2-3 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Abby fiatal labrador retriever jellegű szuka kutya. Hosszabb kóborlás után került a gondozásunkba. Abby kezdetben távolságtartó és félős lányka volt, hiszen ezidáig senkivel sem volt lehetősége igazán bensőséges viszont kialakítani. Ideiglenes befogadójánál azonban célirányos foglalkozások keretében tapasztalhatja meg nap mint nap, hogy az emberi kéz simogat és enni ad, nem pedig bánt vagy éppen kövekkel dobál. Az eredmény nem marad el, hiszen Abby máris rengeteget fejlődött. Kezdetben a szobaketrec biztonságában aludt csak el, kerülte a simogatást, az érintést és rengeteget pihent. Ideiglenes befogadója saját kutyái, két bájos és barátságos golden retriever társaságában azonban napról-napra nyílt, beköltözött éjszakára a hálóba aludni, követi a többi kutya jó szokásait, már engedi a hasvakarást, játszik a futtatón és egyre többet mosolyog. Abby hatalmas változáson megy keresztül nap mint nap, aminek még nincs vége. Mindezek mellett szófogadó lányka, aki tudja, hogyan lehet kiérdemelni a jutalomfalatot és a dicséretet. Szépen megtanult pórázon közeledni és igyekszik nap mint nap újabb hasznos dolgokat elsajátítani. Abby hozzánk kerülésekor orvosi vizsgálaton esett át. Szívférgesség tesztje negatív, túlesett az ivartalanításon is és remek kondiba is került az elmúlt hetek során. Szívesen költözne olyan végleges gazdihoz, ahol van már másik (elsődlegesen kan) kutya, ahol barátságosan fogadnák és tovább növekedhetne az emberbe vetett bizalma. Cicás családba azonban nem költözne.

Státusz: Gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Nagyorosziban utcán kóborolt
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: nem
Játékos: egyenlőre mérsékelten
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: nincs

Abby fóruma: Kattintson ide!
Abby képtára

Jelenleg itt él: Budapest


DÖNCI

Kép

Nem: kan
Kor: 10 éves
szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Dönci 10 év körüli labrador retriever kan. A szentesi menhelyről érkezett hozzánk januárban. Dönci mostanra hosszú utat járt be, ugyanis megérkezésekor szívférgességgel kellett megküzdenünk. Ennek hosszú kezelésének mára a végére értünk, már nem kap gyógyszereket, csak a szokásos megelőzésre használatos féreghajtót, az első negatív - tehát kedvező eredményű - teszttel is rendelkezik, Dönci gyógyultnak tekinthető! Dönci nagyon embercentrikus, átlagos aktivitású kutya, aki szeret sétálni, szaglászni, szereti a simogatást, a hasvakargatást, nomeg a sok-sok jutalomfalatot, ami kissé hordó testén is meg-meglátszik... :P Dönci más kutyákkal kijön, azonban elsődlegesen szuka kutya mellé vagy egyedüli kutyának javasoljuk, szereti ő a főnököt játszani, vélhetően úgy gondolja, erre a kor jogán már lehetősége van. Macskával nem ellenséges, összeszoktatható velük. Dönci a hosszú kezelés után szeretne végre révbe érni és végleges, saját családot kapni.

Dönci virtuális gazdikat is keres:
Online adományozás az ADHAT felületén: Kattintson ide!
Számlaszámunk: 10400140 - 50515653 - 53521002

Státusz: gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Szentesi menhelyről
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: szívférgességből gyógyult

Dönci fóruma: Kattintson ide!
Dönci képtára

Jelenleg itt él: ÉrdVALDO

Kép

nem: kan
kor: 13 éves (született: 2002.)
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Valdo nyugdíjas éveiben járó törzskönyves ivartalanított fekete kan labrador retriever. Valdo előéletéről nem sokat tudunk, tenyésztője gondoskodó szárnyai alól kikerülve egy bő évtizedet "gazdás" kutyaként élt le, hűséges társa volt valakinek, aki végül ráunt és megszabadult tőle. Ezt követően került gondozásunkba. Valdo kiváló felmenőinek köszönhetően remek egészségügyi eredményekkel rendelkezik, így nem csoda, hogy korát meghazudtolóan energikus, lendületes, fürge, akár 4-5 évet is letagadhatna. Más kutyákkal jó a kapcsolata, de persze ha egy ifjú titánnak el kell magyaráznia az élet rendjét, azt egyből vállalja. Most éli második kamaszkorát, buzog benne a tenni akarás, pattog, rendezkedik; tettre kész, megfelelni vágyó kutya. Nyitott, barátkozó, emberimádó dömper, aki imád láb alatt lenni, a nap minden percében valaki közelében téblábolni, élvezni a sok simogatást, törődést. Sokévnyi lemaradást kell bepótolnia ezen a téren, így minél előbb várja az igazi, az álom gazdi jelentkezését! Valdo nem vágyik másra, mint hogy valakinek még pár évig örömet szerezhessen, hogy végre igazi családja legyen, ahol szeretik élete végéig!
Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Gazdája lemondott róla, törzskönyvezett
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: korából adódó lencsehomály

Státusz: Örökbefogadható

Valdo fóruma: Kattintson ide!
Valdo képtára

Jelenleg itt él: Budapest III. kerület
Közvetített gazdát kereső retrieverek

Retriever Rescue
...

Kérjük adományával is támogassa munkánkat
Köszönjük!

...

"Ez egy lelkiismeretes,a fajtamentésnek elhivatott csapat, amilyet Fruzsi, Erzsike, Andi és a többi nagyszerű ember létrehozott a Retriever Rescue zászlaja alatt. Megszerettem mind az itt megismert embereket, nemkülömben a kutyákat, és minden nap izgatottan fogom olvasni, hogy hogyan fejlődnek a kutyusok mind az ideiglenes, mind a már végleges gazdijuknál."
Simonné Vojt Mónika
...

"Nagyon büszke voltam a lányomra, mert ráadásul egy 50 fős baráti összejövetelen Ő volt a kedvenc! Mindenki elvolt tőle ájulva, hogy milyen szép, nyugodt, kedves ...stb, egyszóval tiszta: APJA !"
Czapp László
...

"Hálásan köszönöm az Égieknek, Fruzsinak, Erzsinek és mindenkinek, akikről nem is tudok, hogy Bettike a családunk része lehet és Fiúnk egy olyan útra léphetett a négylábú barátjával, amiről talán még álmodni is alig mertünk..."
Szellő
...

"Nem kell hozzá más, csak egy olyan lelkes csapat, mint a RR, és egy család, akinek meg kell egy kutya. Minden tiszteletem azoké a lelkes, ideiglenes gazdiké, akik úgy tudják szeretni, ápolni, nevelni a kutyákat, hogy tudják, nem marad náluk és azoké akik ezt az egészet koordinálják. "
kemese
...