Retriever Fajtamentés

FURFANG

Kép

Nem: szuka
Kor: 4 éves
Szín: sárga
Fajta: larbador retriever
Leírás: Furfang a csongrádi gyepmesteri telepről mentett 4 éves labrador retriever szuka. Emberekkel végtelenül barátságos, szépen sétál pórázon, kint nyugodt természetű, érdeklődő, figyelmes, teljesen együttműködő. Kan kutyákkal jól kijön, szukákkal is összeszoktatható, de vagány természetű lyány. Macskára közömbösen viselkedett. Gazdát, ideiglenes befogadót keres.

Furfang fóruma: Kattintson ide!
Furfang képtáraDORINA

Kép

Nem: szuka
Kor: 11 éves
Szín: krém
Fajta: golden retriever
Leírás: Ez a cuki, bájos, fiatalos, tetovált golden retriever szuka 3 napja áll az esőben a fertődi OTP előtt. Az emberek elmentek mellette, ő meg csak reménykedett, de hiába.
Ma Eőry Eszter barátunk járt arra, és felkészült kutyásként azonnal pórázra fogta, magával vitte, miután a környékbelieket kifaggatta. A kutyusban nincs chip, a környéken senki sem hiányolta. Ellenben tetovált, amit sajnos lehetetlenség kiolvasni, így bár megpróbáljuk nyomozni, de kevesebb sikert remélek. Mivel tetovált, így legalább 8 évesnek gondoljuk, de fiatalos, ruganyos alkata miatt elsőre 3-4 évesre tippeltük a korát.
Nagyon sovány, tele bolhával és kullanccsal találta Eszter. Csapzott volt, fázott, enni is habzsolva evett (persze főleg a virslit, a tápon már elgondolkodott...) Kapott egy jó kis fürdetést és végre melegben várakozhat.

Goldilány fóruma: Kattintson ide!
Dorina képtára

Jelenleg itt él: Táp (Győr-Moson-Sopron megye)ELLA

Kép

Nem: szuka
Kor: 5 éves
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Ella 5 éves labrador retriever szuka, aki a szentesi gyepmesteri telepről került a gondozásunkba. Közepes aktivitású, fiatalos, kiegyensúlyozott természetű, embercentrikus kutya. Végleges gazdit, ideiglenes befogadót keresünk számára.

Ella fóruma: Kattintson ide!
Ella képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárPAJTI

Kép

Nem: kan
Kor: 5 éves
Szín: arany
Fajta: golden retriever
Leírás: Csongrádi gyepmesteri telepről mentett 5 éves golden retriever kan. Saját gazdája adta le kegyetlenül a gyepmesteri telepre, ahol várhatóan végleges elaltatás várt volna erre a szegény, szomorú kutyusra. Most, hogy a telepről kikerült, életkedve lassan visszajön, igyekszik kiélvezni az élet napos oldalát, örömmel sétál, pórázon szépen közlekedik, más kutyákkal alapvetően barátságos, emberekkel nagyon simulékony. Egyelőre orvosi karanténban van a gyepmesteri telep után, ezt követően ideiglenes befogadót, vagy rögtön végleges gazdit keres.

Pajti fóruma: Kattintson ide!
Pajti képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárSZERÉNYKE

Kép

Név: Szerényke
Nem: szuka
Kor: 1 éves
Szín: krém
Fajta: golden retriever jellegű
Leírás: Szerényke 1 éves golden retriever keverék. A tiszarádi gyepmesteri telepre került be 2014.08.19-én Vasmegyerről és volt megfigyelés alatt, ahonnan altatás veszély miatt került hozzánk. Ezúton is köszönjük a helyi csapatnak a hatékony ügyintézést és fuvarszervezést.
Szerényke kedves, jóindulatú, bújós, de első benyomások alapján aktív lányka, aki tiszarádi tapasztalatok szerint gyerekekkel és más kutyákkal is jól kijön. Néhány kiló még el fog rajta férni, de az étvágyával nincs probléma. :) A pórázon sétálást és más fontos dolgot tanulnia kell, de előtte az élet, hogy bepótolja a lemaradását. Ivartalanítás után szerető, végleges otthont keresünk számára.

Szerényke fóruma: Kattintson ide!
Szerényke képtára

Jelenleg itt él: BudapestÁRNYÉK

Kép

Név: Árnyék
Nem: szuka
Kor: 3 éves
Szín: krém
Fajta: golden retriever jellegű
Leírás: Gyáli Élethang Alapítványtól, gazdától "mentett" Árnyék nevű golden jellegű 3 éves szuka.
Csont sovány, rettegő, kicsi méretű goldika. Bordáit meg lehet számolni, szemében csak félelem látszik. Az élősködőitől megszabadult és kapott féreghajtót is. Se oltása, se csipje nincs neki, viszont tüzel. Az oltásai pótlása után intenzív megismerése folyik. A tüzelés lecsengése után kerülhet csak sor az ivartalanítására.

Árnyék fóruma: Kattintson ide!
Árnyék képtára

Jelenleg itt él: VácCRUSOE

Kép

Név: Crusoe
Nem: kan
Kor: 3 éves
Szín: fekete
Fajta: labrador retriever
Leírás: Crusoe 3 éves törzskönyvezett fekete kan labrador retriever. Gondos tenyésztőnél látta meg a napvilágot. 3 év után jelentkezett a tenyésztőjénél Crusoe akkori gazdája, hogy szeretnék, ha visszavenné a kutyát. Ezt követően került hozzánk. Crusoe eddigi életét kinti kutyaként élte, de hamar rákapott a kinti-benti élet ízére, nagyon igényli a gazdi közelségét, ezért a jövőjét is így képzeli el. Szobatiszta, ha le van fárasztva, akkor lakásban is tökéletesen viselkedik, nem rongál, nem pakol. Nagyon élvezi más kutyák társaságát, jelenleg két szuka kutyával él együtt, akiktől tanulja, hogyan is kell egymással játszani, kommunikálni, jó tanulónak bizonyul. Crusoe egy hatalmas csiszolatlan fekete gyémánt, akiben buzog a tettvágy, a tenni akarás, megfelelni akarás és mindezek mellett félelmetesen jó esze van. Olyan gazdit szeretne, aki sokat tud vele foglalkozni, aki képes egy hatalmas fekete mackónak irányt mutatni, aki minden nap lemozgatja és agyban is lefárasztja, ahol teljes értékű családtag lehet. Ha ezeket megkapja, akkor bármit megtesz a gazdiért és egy tökéletes társ lesz belőle!

Crusoe fóruma: Kattintson ide!
Crusoe képtára

Jelenleg itt él: BudapestPANCSIEMMA

Kép

Név: Pancsiemma
Nem: szuka
Kor: 4-5 hónapos
Szín: sárga
Fajta: labrador retriever (?)
Leírás: Kedves, barátságos kölyök.

Pancsiemma fóruma: Kattintson ide!
Pancsiemma képtára

Jelenleg itt él: TápiószentmártonGESZTENYE

Kép

nem: szuka
kor: 5 éves
szín: barna
fajta: labrador retriever
leírás:

Gesztenye fóruma: Kattintson ide!
Gesztenye képtára

Jelenleg itt él: BudapestSTANLEY

Kép

nem: kan
kor: 4 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Stanley 4 év körüli sárga labrador retriever kan. A csongrádi gyepmester fogta be, gazdája nem kereste. Stanley egy végtelenül nyugodt, barátságos, embercentrikus, békés természetű kutya. Gyerekekkel nyugodtan, megértően és különösen simulékonyan viselkedő, igazi LABRADOR RETRIEVER karakterű kutya. Más kutyákkal közömbös vagy barátságos, nagyon jól viselkedik. Megismerése most kezdődik, de eddig egy csiszolatlan gyémánt az, akit visszafogott természete mögött megismerhettünk.
Stanley sajnos szívférgességben szenved. Ez egy olyan fertőzés, amely gyógykezelésre szorul, terápiája legalább 3 hónapot vesz igénybe. Kivizsgálása véget ért, kezelése pedig elkezdődött.

Stanley fóruma: Kattintson ide!
Stanley képtára

Jelenleg itt él: BudapestPERU

Kép

nem: szuka
kor: 2 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever keverék
leírás: Peru 2 éves labrador retriever keverék szuka kutya. Kedves, rendes, csendes, kicsit megtört kutyus még, szomorú, mert gazdája elhagyta és halálra ítélvén egy gyepmesteri telepre dobta ki, társával együtt. Szomorú, mert társa nem jöhetett vele, de nem tudja, hogy valójában ezzel ő szerencsés helyzetbe került és esélyt kapott a jövőre, és arra, hogy boldog kutyaélet várhasson még rá. Ez még kicsit messzebb van, ugyanis Peru szívférges, amely 3 hónapon át tartó kezelést igényel. Peru vizsgálati eredményei jók, ezért a kezelése megkezdődik. Ez időre ideiglenes befogadót keresünk számára. Emellett, mivel költségei sajnos igencsak magasnak ígérkeznek, pártfogókat keresünk számára, és ezért arra kérjük a fekete-kutya szimpatizánsokat, a Csongrád megyeieket, a labrador-fanokat, a szívféreg-mániásokat és mindenkit, akit meghat ennek a csendes, az árral csak sodródó, elhagyott, kidobott és halálra ítélt kutyának a sorsa, hogy segítse a gyógyulását!

Számlaszámunk: 10400140 50515653 53521002
IBAN: HU37 10400140 50515653 53521002
SWIFT kód: OKHBHUHB

Peru fóruma: Kattintson ide!
Peru képtára

Jelenleg itt él: ÉrdPARÁZS

Kép

nem: szuka
kor: 1.5 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Parázs 1,5 éves labrador retriever szuka. Kedves, barátságos kutya, más ebekkel nincs konfliktusa, kifejezetten barátságos mindenkivel, érdeklődő, értelmes, jó karakterű kutya. Ideális társa lehet akár fiatalabbnak akár családosoknak. Parázs jelenleg egy még 2 hónapon át tartó kezelésben részesül, mivel a Retrievermentéshez kerülve fény derült rá, hogy szívférges. A kezelést és az azzal járó nyugalmas életmódot, a kötött napirendet is nagyszerűen viseli, mindösszes az emberi társaság és több foglalkozás az, amin szíve szerint változtatna. A terápia egyelőre jó irányban halad, így bízunk benne, 2 hónap múlva már minden rendben lesz vele. Parázs a mérhetetlen kedvességével, a leírhatatlan intelligenciájával egy különlegesen jó kutyának ígérkezik, még így is, hogy egyelőre nem lehet fokozott terhelésnek, sok mozgásnak, tanításnak kitenni. Aki örökbe fogadja majd őt, egy nagyszerű társat kap a személyében.
Oltott, chipezett, ivartalanított. A volt kétlábúja azért vitte ki a szarvasu gyepmesteri telepre, mert, mert Parázs játékszernek nézte a tyúkokat. Onnan került a Retriever Rescue gondozásába.

Parázs fóruma: Kattintson ide!
Parázs képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárOBI

Kép

nem: kan
kor: 4 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Obi 4 éves ivartalanított labrador retriever kan. Obi igazi energiabomba fiúcska, aki ráadásul nagyon embercentrikus, és imádja a gyerekeket is. Szuka kutyákkal jó a viszonya, konfliktus kerülő, kanokkal nálunk nem találkozott. A macskákat nem szereti, nem való macska mellé. Okos, tanulékony, étellel jól motíválható. Mindenevő, nem válogat. A pórázon való közlekedésén még csiszolni kell, de máris érti az ül, pacsit, nem, marad, kifelé, mit csinálsz vezényszavakat, ám a gyere még csak időnként jut el a tudatáig. Vízimádó, képes a locsolónál órákig pancsolni. Sok tanulás kell még neki, úgy szívja magába a tudást mint a szivacs a vizet. Aktív család társa szeretne lenni, sok mozgással, tanulással de legfőképpen mértéktelen szeretettel. Kedvességével, szeretetével, odaadásával, bohókás természetével elvarázsolja az embert.
Obit kivételes természete ellenére láncról kellett mentenünk, saját gazdájától, aki ilyen méltatlan körülmények között tartotta ezt a szegény kutyát. Most már végleges, felelős gazdit keres.

Obi fóruma: Kattintson ide!
Obi képtára

Jelenleg itt él: AlbertirsaLISA

Kép

név: Lisa
nem: szuka
kor: 10 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Lisa 10 éves labrador retriever szuka kutya. A csongrádi sintértelepre került be, vélhetően ő is egy a kutyákat kihasználó szaporító eldobott anyakutyája, akinek saját tulajdonosa válaszotta azt a kegyetlen sorsot, hogy egy sintértelepen érjen véget élete. Mindezt szerencsére sikerült megakadályozni és a gondozásunkba kerülhetett. Lisa bár idős, de gyermeki optimizmussal áll a világhoz, mindent és mindenkit szeret, mindenkivel barátságos. Más kutyákkal jól kijön. Eddigi ismereteink alapján szobatiszta, ha elégszer kiengedésre-sétáltatásra kerül. Lisa az őt ért megpróbáltatások ellenére egy végtelenül kedves, szociális, intelligens kutyalány, aki éhezik az ember szeretetére, törődésére.

Lisa fóruma: Kattintson ide!
Lisa képtára

Jelenleg itt él: LovasberényBUXA

Kép

nem: szuka
kor: 5 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Buxa 5 éves teltkarcsú labradorlány, egy igazi szeretetgömböc: medvesajt arcú babzsákkutya, aki nekifutásból, kétpofára vigyorog és szeret, és akit annyira kell szeretni, hogy csak na. Szépen tanulja az együttélés szabályait, nagyon fogékony, figyel, meg akar felelni, hálás, okos, roppant érdeklődő kislány. Nagyon barátságos mindenkivel - legyen az ember, kutya, macska vagy nyúl. Szereti a társaságot, örül, ha zajlik az élet körülötte. Kocsiban pedánsan utazik, elvan egyedül a lakásban, nem töri rosszaságokon a fejét, nem rombol. Mozogni akar, szeret, már amennyire tud - egyre jobban fog tudni, ahogy visszanyeri hajdan bizonyára sportos testalkatát. Tevékeny, játékos, kicsit nyomulós tankocska. Nem rohangál, de folyamatosan megy, intézkedik.
Kutyákkal, gyerekekkel szívesen játszik, bár alkatából adódóan nem egy versenyló. Élvezi, ha simizik, gyűrik a gyerekek, igazi mókamester.
Legszívesebben családba költözne, gyerekek mellé. Régi álma, hogy végre kanapén aludhasson.

Buxa képtára
Buxa fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: BudapestJIM BEAM

Kép

nem: kan
kor: 4 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás: Jim Beam 4 év körüli ivartalanított labrador retriever kan. Jimmy-t a minden lében két kanál temperamentum jellemzi, ott akar lenni, ahol történés van, és főleg ott, ahol valaki van. A leginkább sok-sok simogató kéz, de ha egy haver, játszópajtás kutya a társ, akkor is végtelenül boldog. Mindenkivel jól kijön, legyen az két- vagy négylábú, kan kutyákkal is barátságos. Macskákra közömbös vagy barátságos. Aktív, tanításra, nevelésre, foglalkozásra és sok sok szeretetre vágyik. Pórázon már szépen közlekedik, tanulja a behívást és a további alapvető parancsokat. A Duna nagyon tetszik neki, várhatóan igazi labradorként vízikutya válik majd belőle. :) Most kerti kutyaként él, kinti tartás ellen sincs kifogása. A kertben semmi kárt nem tesz, nem rág, nem ás. A kisvárdai menhelyről került a gondozásunkba három másik társával együtt.

Jim Beam fóruma: Kattintson ide!
Jim Beam képtára

Jelenleg itt él: DunakesziVALDO

Kép

nem: kan
kor: 11 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Valdo 11 éves törzskönyves labrador retriever ivartalanított kan. Törzskönyve alapján nagyszerű felmenőkkel rendelkezik, akik többszörös kiállítási győztesek, vizsgával és többjük megnyugtató egészségügyi szűréssel (pl. csípődiszplázia) is rendelkeznek. Valdo korábbi életéről nem sokat tudunk, szerető és gondos tenyésztője után belevetődött a nagybetűs életbe és 11 év után nálunk landolt. Valdo egy nagyszerű és gyönyörű kutya, akin a kor vasfoga egyáltalán nem látszódik meg. Annak ellenére, hogy 11 éves, bátran letagadhatna belőle legalább 4-5-öt, annyira fiatalos, dinamikus és lendületes. Más kutyákkal kijön, néhány kannal néha hajlamos a dominancia-csatákra, de ez is kezelhető. Korának megfelelően közepes aktivitású. Olyan szerető családot keres, aki megbecsülné ezt a kedves öregurat hátralévő éveiben és becsületben, szeretetben tartanák őt.

Valdo képtára
Valdo fóruma: Kattintson ide!

Jelenleg itt él: Budapest III. kerületLUCIFER

Kép

név: Lucifer
nem: kan
kor: 4 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Lucifer 4 éves fekete labrador retriever kan. Aktív, talpraesett, játékos kutya, aki imád az ember közelében lenni. Szeretetéhes, kedves, autóban szépen utazik, pórázon sétálást még tanulja. Lakásban és az udvaron is feltalálja magát. Jól viselkedik, nem rombol és gyorsan tanul. Bal oldalon csípődiszplázia miatt műtve volt korábban és sajnos még mindig nem használja rendesen ezt a lábát. Kivizsgálása folyamatban van és hidroterápiára is jár, hogy mielőbb rendbe jöjjön. Ez semmiben sem zavarja vagy akadályozza őt. Ugyanúgy futkos, ugrál, mint más kutyák.
Ez a gyönyörű fekete kutya várja álomgazdiját. Természetesen ivartalanítva, oltva, chipezve van. Parazitamentesítő szereket kapott, szívféregre negatív.
megjegyzés: Van gazdajelöltje.

Lucifer fóruma: Kattintson ide!
Lucifer képtára

Jelenleg itt él: Érd
Közvetített gazdát kereső retrieverek

Retriever Rescue
"Ez egy lelkiismeretes,a fajtamentésnek elhivatott csapat, amilyet Fruzsi, Erzsike, Andi és a többi nagyszerű ember létrehozott a Retriever Rescue zászlaja alatt. Megszerettem mind az itt megismert embereket, nemkülömben a kutyákat, és minden nap izgatottan fogom olvasni, hogy hogyan fejlődnek a kutyusok mind az ideiglenes, mind a már végleges gazdijuknál."
Simonné Vojt Mónika
...

"Nagyon büszke voltam a lányomra, mert ráadásul egy 50 fős baráti összejövetelen Ő volt a kedvenc! Mindenki elvolt tőle ájulva, hogy milyen szép, nyugodt, kedves ...stb, egyszóval tiszta: APJA !"
Czapp László
...

"Hálásan köszönöm az Égieknek, Fruzsinak, Erzsinek és mindenkinek, akikről nem is tudok, hogy Bettike a családunk része lehet és Fiúnk egy olyan útra léphetett a négylábú barátjával, amiről talán még álmodni is alig mertünk..."
Szellő
...

"Nem kell hozzá más, csak egy olyan lelkes csapat, mint a RR, és egy család, akinek meg kell egy kutya. Minden tiszteletem azoké a lelkes, ideiglenes gazdiké, akik úgy tudják szeretni, ápolni, nevelni a kutyákat, hogy tudják, nem marad náluk és azoké akik ezt az egészet koordinálják. "
kemese
...