Retriever Fajtamentés

DONGO

Kép

nem: kan
kor: 3 éves
fajta: labrador retriever
szín: sárga
leírás (jellem/küllem): Dongó a közelmúltban került hozzánk, többen értesítettek róla, hogy felkerült a hirdetési oldalakra egy csontsovány labrador retriever kan, amelyet gazdája párezer forintért adna el, mert már etetni sem bír. Megfeszített szervezéssel találtunk neki egy kis helyet, hogy elhozhassuk, ami igazán indokolt is volt esetében, hiszen szegény Dongó nemcsak hogy csontsovány, de bolháktól hemzsegett. Köszönet a pártfogóinak, akik szállításában, elhozásában segítettek!
Dongó jelenleg a Felicavet állatkórházban van, vérlabor történt nála, ami szerencsére jó eredménnyel zárult, szívférgesség tesztje negatív és mikrofilária sem volt a vérében. Még vizsgálgatják, szeretnénk kizárni, hogy a kóros soványságnak a nemevésen kívül szervi háttere is van. Ezt követően esik át az ivartalanításon. Dongó kedves, alázatos kutya, részünkről most kezdődik a megismerése, azonban máris szeretnénk számára ideiglenes gazdit találni, esetlegesen, ha valaki beleszeret és vállalkozó szellemű, akkor természetesen végleges otthonra is vágyik, már most.

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazdától
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön:
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség:

Dongo fóruma: Kattintson ide!
Dongo képtára

Jelenleg itt él: BudapestJOHNNY

Kép

nem: kan
kor: 10 éves
fajta: labrador retriever
szín: sárga
leírás (jellem/küllem): Johnny 9-10 éves labrador retriever kan. Hajdúszoboszló környékén vált otthontalanná, miután gazdája elköltözött és kutyáját felelőtlenül hátrahagyta. Kis szervezést követően hozzánk kerülhetett és most már csak az álomgazdi hiányzik Johnny életéből.
Ez a bájos és formás kutyus hányattatott sorsa ellenére igazán kedves és együttműködő. Jól kijön a fajtársakkal, hamar felméri az erőviszonyokat és "okos enged" alapon nem keresi a konfliktusokat. Lelkesen, de szépen sétál pórázon, szereti a gondoskodást, az emberi közelséget. Cicákkal sincs gondja, inkább elmenekül, minthogy szembe kelljen néznie egy félelmetes cirmossal.
Kivizsgálása, ivartalanítása megtörtént. Johnny ízületeit már megkoptatta az idő, de ez sem szegi kedvét semmiben, kis odafigyeléssel jól szinten tartható. Szívférgesség tesztje negatív.
Szeretne mielőbb - akár rögtön a kórházból - végleges gazdihoz költözni. Olyan szerető gazdijelöltek jelentkezését várjuk, akik élete végéig gondoskodnak erről az igazán kedves labi úrról, aki mindezt százszorosan meg fogja hálálni.

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: hajdúszoboszlói gyepmesteri telep
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: időskori ízületi bántalmak

Johnny fóruma: Kattintson ide!
Johnny képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárFRANKY

Kép

nem: kan
kor: 5 éves
fajta: golden retriever
szín: arany
leírás (jellem/küllem): Franky, az öt év körüli golden retriever kan Karcagról érkezett hozzánk. A helyi gyepmester többedmagával fogta be, egyszerre tucatnyi kutyát az egyébként is túlzsúfolt telepre, ahol kutya kutya hátán, kennelenként több kutyával összezsúfolva várt Franky a csodára. Köszönhetően a helyi állatvédőknek gyors segítséget kapott, ők kihozták és hamarosan pártfogásunkba vehettük.
Franky kedélyállapota - érthető módon - nem volt túl jó, de komfortérzete máris sokat javult, mióta megfürdették és tudja, jó helyen van és főleg elegendő helyen pihenhet, várhatja az álomgazdit. Ez a helyes kutyus igazán hálás a gondoskodásért, a bolhairtásért és a talán sosem tapasztalt simogatásért, szép szóért. A kórházban jól viselkedik, szívesen osztja a pacsikat és együttműködően tűri az orvosi macerákat. Fajtársaival a telepen töltött tapasztalatoknak megfelelően jól kijön.
Franky enyhén, de szívférgességgel fertőzött kutya, melynek kezelését hamarosan megkezdjük. Bőre sebekkel teli; valószínűleg allergia vagy a tengernyi bolha jelenléte okozta. Füle borzalmasan gyulladt állapotban volt megérkezésekor. Ezek kezelése mind-mind elkezdődött, illetve megtörtént, ivartalanítására is sort kerítettek.
Franky nagyon várja végleges gazdi felbukkanását, aki nem csak a további lábadozásban segíti őt, de feledteti is vele a méltatlanul elhanyagolt éveket. Franky igazán hálás lenne, ha a kórházból rögtön otthoni, családi környezetbe kerülhetne, ahol élete végéig szeretik őt.

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: karcagi gyepmesteri telep
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: bőrpanaszok, szívférgesség

Franky fóruma: Kattintson ide!
Franky képtára

Jelenleg itt él: DunaföldvárSHARA

Kép

nem: szuka
kor: 8 éves
fajta: golden retriever
szín: arany
leírás (jellem/küllem): Mint arra a figyelmet már annyiszor felhívtuk, most újra megtesszük: ha valaki kutyát vásárol, ezt véletlenül sem szaporítótól tegye! A Retriever Rescue gondozásába is folyamatosan érkeznek olyan lezsarolt, bántalmazott, elhanyagolt és teljességgel kihasznált golden és labrador retrieverek, akiket korábban szaporításra használtak. Szinte hetente számolhatnánk be arról, hogy újabb áldozatot szedett a szaporító piac, akinek végtermékét végül nekünk kell helyrehoznunk, majd szeretnünk, ápolnunk őt.
Legújabb kutyánk Shara, a csodálatosan kedves természetű golden retriever lány. Természetét szerencsére nem tudta tönkretenni a múltja. Fizikálisan viszont borzalmas állapotban van.
- Fogai kopottak és fogkövesek.
- Fülei gyulladtak.
- Vérében mikrofiláriák vannak, szerencsére a szívférgesség tesztje negatív lett.
- A szőre piszkos, büdös, gondozatlan.
- Iszonyatosan kövér.
- És ami még inkább felháborító, mindkét szeme entropiumos, azaz szemhéjai befele fordultak. Mindez komoly szenvedést okozott neki az elmúlt évek során, az is csoda, hogy nem vakult meg! De ráadásul ez a betegség öröklődik!!! Nos... szaporítónk a genetikai alapvetéseket is sutba dobva, beteg kutyával gyártotta ezidáig a kiskutyákat és adta el őket! Felháborítónak tartjuk ezt a hozzáállást, és még inkább felhívjuk minden kutyavásárló figyelmét a körültekintésre! Aki szaporítótól vesz kölyköt, annak anyja könnyűszerrel hasonló körülmények között, hasonlóan elhanyagolt állapotban tengeti életét. Vásárlásával hozzájárul ahhoz, hogy a piacuk fenntartott legyen, ráadásul saját kutyája betegsége is nagyobb valószínűséggel fordulhat elő.

Shara már jó helyen van. 8 év körüli goldilány, oltásait megkapta, chipezése is már nálunk történt meg. Kivizsgálása megkezdődött, ami alapos betegvizsgálatból, vérlabor készítéséből áll első körben. Fülgyulladása kezelés alá került. Ivartalanítása, szemének műtétje, fogkövének eltávolítása rövidesen megtörténik. Megismerjük, rendbehozzuk, szeretjük őt. Gazdit, ideiglenes befogadót keres. Szeretnénk segítséget kérni az ellátásában, hogy kórházi számláit rendezhessük. Aki megteheti, hogy támogatja őt, annak végtelenül hálásak vagyunk az adományért!

Státusz: gazdát, ideiglenes befogadót keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: csongrádi gyepmesteri telepről
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: fülgyulladás, entropium, bőrférgesség

Shara fóruma: Kattintson ide!
Shara képtára

Jelenleg itt él: ÉrdSCOOBY

Kép

nem: kan
kor: 5 éves (született: 2011.04.18.)
fajta: labrador retriever
szín: sárga
leírás (jellem/küllem): Scooby 2011.04.18-án született, korábbi gazdája szerint törzskönyves labrador retriever kan kutya. Scooby gazdájának életkörülményei megváltoztak, így Scooby egy ismerőshöz került, az új helyén sem részesült kellő foglalkozásban, nevelésben. Az ezekből adódó problémák "megoldására" Scoobyt egyszerűen egy sötét lyukba zárták, ami elfogadhatatlan bármilyen kutya esetén, nemhogy egy labradornál. Ezt követően került a gondozásunkba. Korábbi helyein a mozgásigényét és szeretetéhségét egyaránt figyelmen kívül hagyták, ezért Scoobynak még tanulásra van szüksége, de jó úton halad, hogy elsajátítsa, hogyan tud beilleszkedni a hétköznapokba. Scooby energikus, ösztönerős kutya, kifejezetten várja a közös foglalkozásokat, a feladatokat. Ezzel rengeteg lehetőséget rejt magában, amennyiben valaki sportolni, futni, biciklizni vagy nagyokat kirándulni szeretne újonnan választott társával. Scooby a pálya ördöge, a Duna Loch Nessie szörnyikéje, a földutak királya, ha mozgásról és feladatról van szó! Az elmúlt időszakban sokat fejlődött, ügyesen kommunikál, határozott fellépéssel és következetes neveléssel tökéletes kutya válik majd belőle. Jól motiválható, szívesen játszik a gazdival, és a hasát nagyon szereti. Imád labdázni, kifejezetten apportos! A kertre vigyáz, a házat is őrzi, lakásban jól viselkedik, szobatiszta. A nevére hallgat. Más kutyák társaságát kevéssé igényli, izgatottsága miatt hajlamos velük konfliktusba kerülni, ez azonban jól kezelhető. Igény esetén más, nyugodt természetű kutyákkal összeszoktatható, jelenleg is egy másik labradorral él együtt, konfliktusmentesen. Pórázon szépen sétál, minden programot szívesen vesz: kirándulás, vízparti kikapcsolódás, labdázás, kiképzés, autózás. Figyelme és elevensége bármilyen, hobbi szintű kutyás sport űzésére alkalmassá teszi! A berögzült rossz szokások megszüntetése Scooby legnagyobb igyekezete mellett is a Gazdi részéről sok időt, türelmet és foglalkozást igénylő folyamat. Kutyás tapasztalattal rendelkező, vagy rendkívül lelkes gazdijelöltek jelentkezését várjuk, akivel Scooby játszva tanulhatja meg, mit jelent igazából kutyának lenni! Oltva, ivartalanítva, chipezve és negatív szívféreg teszttel keresi végleges gazdáját.

Státusz: Gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazdája adta le
Gyerekbarát: nincs a környezetében gyermek, korábbi gazdája szerint gyerekbarát
Más kutyákkal kijön: idővel összeszoktatható
Macskákkal kijön: nem
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: nincs

Scooby fóruma: Kattintson ide!
Scooby képtára

Jelenleg itt él: BudapestABBY

Kép

nem: szuka
kor: 2-3 éves
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Abby 2-3 év körüli labrador retriever keverék kislány, aki hónapokig kóborolt egy kis faluban. A helyiek üldözték, dobálták, míg végül egy állatbarát a segítségére sietett és befogta. Abby rendkívül félős, valószínűleg még soha nem kapott jó szót az embertől. Először félt a kutyáktól is, de 2 hét után már örül a társaságuknak, velük már jól érzi magát. Emberekkel továbbra is tartózkodó, még nem lehet simogatni. Abby érdeklődő, így remélhetőleg hamarosan már az emberek felé is nyitni fog. Szobatiszta, jó jelző kutya. Oltott, chipes, ivartalanítva van, szívférgességre tesztelt és negatív.

Státusz: Gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Nagyorosziban utcán kóborolt
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos: egyenlőre mérsékelten
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: nincs

Abby fóruma: Kattintson ide!
Abby képtára

Jelenleg itt él: BudapestJOKER

Kép

nem: kan
kor: 10-12 éves
szín: arany
fajta: golden retriever
leírás (jellem/küllem): Joker Gyömrőről érkezett hozzánk a helyi állatvédők jóvoltából. Előéletét kisebb homály fedi, de legjobb értesülésünk szerint gazdája elhagyta és kis társával kettesben maradtak a lakatlan ház kertjében. Joker mára már ideiglenes befogadója vendégszeretetét élvezi, így sokat nyílt számára a világ és ezáltal a természete is egyre jobban kibontakozik. Joker korát meghazudtoló módon életvidám, futkosós és érdeklődő goldenapó. Retrieverhez méltóan emberközpontú, ragaszkodó, aki imádja ha vele foglalkoznak, simogatják őt. Pórázon szépen közlekedik, szobatiszta, a lakásban nem rombol, nyugisan horkolászik vagy éppen nagy vigyorral követi aktuális embercimboráját. Joker alkalmazkodó kutyus, aki hamar tanul, bár berögzött öreges szokásain olykor nehezen lép túl. Ideiglenes kutyatestvéreivel jó kapcsolatot ápol, de séta közben előfordul, hogy a hangoskodó, vehemens fajtársakra ő is hasonlóképpen reagál.
Joker időközben átesett az ivartalanításon, nyálmirigy ciszta operáción, szokásos orvosi macerákon, melyet szintén remekül tűrt.
Joker nem csupán kora, hanem kedvessége, ragaszkodása miatt is megérdemli, hogy most már végérvényesen révbe érjen és idős napjait szeretetben élje.

Státusz: Gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Gyömrői menhelyről
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: nem
Játékos:
Szobatiszta: igen
Ismert betegség:

Joker fóruma: Kattintson ide!
Joker képtára

Jelenleg itt él: BudapestJOLLY

Kép

nem: kan
kor: 7 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Jolly egyike a gyömrői menhely lakóinak, aki igen hosszas szervezés után végül elkerülhetett a gondozásunkba. Jelenleg Dunaföldváron az Állatkórházban van. Jolly kedves, mosolygós fiúcska, természetén egyre kevésbé látszik korábbi hányattatott sors. A menhelyen más kutyákkal jól kijött, a kórházban is jól viselkedik. Minél hamarabb találunk számára ideiglenes befogadót, annál hamarabb derül fény igazi természetére.
Kivizsgálása folyamatban, szerencsére szívférgesség tesztje negatív, a vérlaborja elfogadható paramétereket mutatott. Egy masszív húgyhólyag gyulladással került hozzánk, ami a kezelés hatására szerencsés irányba alakult, Jolly a gyógyulás útjára lépett. Jolly nagyon szeretne nyugodt környezetbe költözni mielőbb, ideiglenes, de mindenekelőtt végleges gazdihoz, ahol végre boldog kutyusként tölthetné be a házi kedvenc szerepét.

Státusz: Van gazdajelöltje

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Gyömrői menhelyről
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség:

Jolly fóruma: Kattintson ide!
Jolly képtára

Jelenleg itt él: BudapestTÓBIÁS

Kép

nem: kan
kor: 2-3 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Tóbiás fiatal, 2-4 év közötti labrador keverék kan kutyus, aki a hódmezővásárhelyi gyepmesteri telepről került a gondozásunkba. Tóbi aktív, pörgős, mindenkivel nyitott, barátkozós, bárkinek örömmel ugrik a nyakába, legyen kicsi vagy nagy, csak szóljon hozzá pár kedves szót. Más kutyákkal jól kijön, nemtől és mérettől függetlenül, szívesen játszik fajtársaival. A macskákat viszont nem igazán szívleli. A lakásban való együttélést igyekszik elsajátítatni, rohamléptekben halad a tanulásban. Autóban szépen utazik. Még sokszor zavarba jön a számára váratlan helyzetekben, de egyre könnyedebben fogadja az újdonságokat. Jó jelzőkutya az udvaron, a lakásban viszont nem hallani az ugatását. Tóbiás egy sportos gazdit szeretne, akivel egy aktívan eltöltött nap után összegömbölyödhet a kanapén.
Oltott, ivartalanított, chipes, jelenleg szívféreg elleni kezelés alatt áll.

Státusz: Gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: hódmezővásárhelyi gyepmesteri telepről, befogott kutyaként
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: nem
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: szívférgesség

Tóbiás fóruma: Kattintson ide!
Tóbiás képtára

Jelenleg itt él: PátyMANCS

Kép

nem: kan
kor: 6 éves
szín: sárga
fajta: labrador retriever
leírás (jellem/küllem): Mancs 6 éves gyönyörűséges labrador retriever kan. A salgótarjáni állatvédők jóvoltából került a gondozásunkba, miután gazdája éveken keresztül láncon tartotta őt. Sajnos a láncon tartás élménye Mancsban nem múlt el nyomtalanul, kissé érzékeny lelkületű, de első találkozásaink alapján ezen lehet alakítani szeretetteli, de határozott neveléssel. Egyelőre elég aktív és neveletlen, de hamar megérti, hogy mit kérnek tőle, mit lehet és mit nem. Igyekszik alkalmazkodni, jutifalattal is könnyen motiválható. Pórázon elsőre nem túl szépen sétál, de egyetlen séta alkalmával már sokat fejlődött ebben is. Kutyák felé élénken érdeklődik, ebben is a nevelés lesz fontos számára, hogy kellemes élményekhez jusson, barátságos kutyákkal találkozhasson. Egyelőre nem mindig tudja, hogyan kell viselkedni másokkal szemben, de ez fejleszthető. Mancsnak leginkább szeretetre és gondoskodásra van szüksége, és nagyon vágyna egy kutyaiskolába is majd. :) Mancs szívférgességre tesztelt és negatív, ivartalanított, parazitamentesített, oltási státusza rendezés alatt.

Státusz: Gazdát keres keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: láncon élt, gazdája lemondott róla
Gyerekbarát:
Más kutyákkal kijön: összeszoktatható
Macskákkal kijön:
Játékos: igen
Szobatiszta:
Ismert betegség: nincs

Mancs fóruma: Kattintson ide!
Mancs képtára

Jelenleg itt él: SzigetszentmiklósDÖNCI

Kép

Nem: kan
Kor: 10 éves
szín: sárga
Fajta: labrador retriever
Leírás: Dönci 10 év körüli labrador retriever kan. A szentesi menhelyről érkezett hozzánk januárban. Dönci mostanra hosszú utat járt be, ugyanis megérkezésekor szívférgességgel kellett megküzdenünk. Ennek hosszú kezelésének mára a végére értünk, már nem kap gyógyszereket, csak a szokásos megelőzésre használatos féreghajtót, az első negatív - tehát kedvező eredményű - teszttel is rendelkezik, Dönci gyógyultnak tekinthető! Dönci nagyon embercentrikus, átlagos aktivitású kutya, aki szeret sétálni, szaglászni, szereti a simogatást, a hasvakargatást, nomeg a sok-sok jutalomfalatot, ami kissé hordó testén is meg-meglátszik... :P Dönci más kutyákkal kijön, azonban elsődlegesen szuka kutya mellé vagy egyedüli kutyának javasoljuk, szereti ő a főnököt játszani, vélhetően úgy gondolja, erre a kor jogán már lehetősége van. Macskával nem ellenséges, összeszoktatható velük. Dönci a hosszú kezelés után szeretne végre révbe érni és végleges, saját családot kapni.

Dönci olyan támogatókat is keres, akik hozzájárulnának kisebb-nagyobb összeggel a szívférgessége ellen folytatott kezeléshez.
Online adományozás az ADHAT felületén: Kattintson ide!
Számlaszámunk: 10400140 - 50515653 - 53521002

Státusz: örökbe fogadható

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Szentesi menhelyről
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos:
Szobatiszta:
Ismert betegség: szívférgességből gyógyult

Dönci fóruma: Kattintson ide!
Dönci képtára

Jelenleg itt él: ÉrdFRAKK

Kép

Nem: kan
Kor: 3 éves
szín: fekete
Fajta: labrador retriever
Leírás: Frakk 3 éves labrador retriever kan. Kistelek közelében egy benzinkút tulajdonosának kutyája volt szuka társával együtt, azonban a benzinkút bezárt, őt és társát pedig a tulajdonos cserbenhagyta.
Frakk az elmúlt hónapokban próbálta pótolni a kimaradt kölyök éveket, a szabadságot és örülni minden kínálkozó lehetőségnek. Ideiglenesénél megtanult pórázon közlekedni, türelmesen várni az ételosztásra, hálás puszikat osztogatni, de fegyelmezettségben is sokat fejlődött. Habár Frakk viselkedése még mindig nem tökéletes - hiszen pár hónap alatt nem lehet három évet bepótolni -, hatalmas szíve van. Jószándékkal közelít társai felé, imádja kimutatni az ember iránti rajongását, hűségét és imádja, ha kiérdemelheti a jutifalatot. Aktív, sportos eb, imád mozogni, futkosni és játszani. Emellett jól motiválható, szívesen járna kutyaiskolába a gazdival, hogy csiszolhassa az elméjét a gazdival együtt.
Frakk jó egészségi állapotnak örvend, melyet alapos kivizsgálás is alátámasztott. Szeretne most már mielőbb aktív vagy pörgős családba kerülni, sokat kirándulni és teljes értékű családtagként tovább tanulni a jólneveltség minden csínját-bínját.

Státusz: Gazdát keres

Honnan került a Retriever Rescue-hoz: gazdája lemondott róla
Gyerekbarát: igen, nagy aktivitása miatt apró gyermek mellé nem javasoljuk
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön:
Játékos: igen
Szobatiszta:
Ismert betegség: nincs

Frakk fóruma: Kattintson ide!
Frakk képtára

Jelenleg itt él: NagykovácsiVALDO

Kép

nem: kan
kor: 13 éves (született: 2002.)
szín: fekete
fajta: labrador retriever
leírás: Valdo nyugdíjas éveiben járó törzskönyves ivartalanított fekete kan labrador retriever. Valdo előéletéről nem sokat tudunk, tenyésztője gondoskodó szárnyai alól kikerülve egy bő évtizedet "gazdás" kutyaként élt le, hűséges társa volt valakinek, aki végül ráunt és megszabadult tőle. Ezt követően került gondozásunkba. Valdo kiváló felmenőinek köszönhetően remek egészségügyi eredményekkel rendelkezik, így nem csoda, hogy korát meghazudtolóan energikus, lendületes, fürge, akár 4-5 évet is letagadhatna. Más kutyákkal jó a kapcsolata, de persze ha egy ifjú titánnak el kell magyaráznia az élet rendjét, azt egyből vállalja. Most éli második kamaszkorát, buzog benne a tenni akarás, pattog, rendezkedik; tettre kész, megfelelni vágyó kutya. Nyitott, barátkozó, emberimádó dömper, aki imád láb alatt lenni, a nap minden percében valaki közelében téblábolni, élvezni a sok simogatást, törődést. Sokévnyi lemaradást kell bepótolnia ezen a téren, így minél előbb várja az igazi, az álom gazdi jelentkezését! Valdo nem vágyik másra, mint hogy valakinek még pár évig örömet szerezhessen, hogy végre igazi családja legyen, ahol szeretik élete végéig!
Honnan került a Retriever Rescue-hoz: Gazdája lemondott róla, törzskönyvezett
Gyerekbarát: igen
Más kutyákkal kijön: igen
Macskákkal kijön: igen
Játékos: igen
Szobatiszta: igen
Ismert betegség: korából adódó lencsehomály

Státusz: Örökbefogadható

Valdo fóruma: Kattintson ide!
Valdo képtára

Jelenleg itt él: Budapest III. kerület
Közvetített gazdát kereső retrieverek

Retriever Rescue
...

Kérjük adományával is támogassa munkánkat
Köszönjük!

...

"Ez egy lelkiismeretes,a fajtamentésnek elhivatott csapat, amilyet Fruzsi, Erzsike, Andi és a többi nagyszerű ember létrehozott a Retriever Rescue zászlaja alatt. Megszerettem mind az itt megismert embereket, nemkülömben a kutyákat, és minden nap izgatottan fogom olvasni, hogy hogyan fejlődnek a kutyusok mind az ideiglenes, mind a már végleges gazdijuknál."
Simonné Vojt Mónika
...

"Nagyon büszke voltam a lányomra, mert ráadásul egy 50 fős baráti összejövetelen Ő volt a kedvenc! Mindenki elvolt tőle ájulva, hogy milyen szép, nyugodt, kedves ...stb, egyszóval tiszta: APJA !"
Czapp László
...

"Hálásan köszönöm az Égieknek, Fruzsinak, Erzsinek és mindenkinek, akikről nem is tudok, hogy Bettike a családunk része lehet és Fiúnk egy olyan útra léphetett a négylábú barátjával, amiről talán még álmodni is alig mertünk..."
Szellő
...

"Nem kell hozzá más, csak egy olyan lelkes csapat, mint a RR, és egy család, akinek meg kell egy kutya. Minden tiszteletem azoké a lelkes, ideiglenes gazdiké, akik úgy tudják szeretni, ápolni, nevelni a kutyákat, hogy tudják, nem marad náluk és azoké akik ezt az egészet koordinálják. "
kemese
...